Ο Νικόλας Άσιμος στο θέατρο: Μια παράσταση για τον ασυμβίβαστο μουσικό και ποιητή

Μια μουσικοθεατρική παράσταση, για τον "Άγιο των Εξαρχείων", τη ζωή, το έργο και τις ιδέες του.

Νικόλας Άσιμος: Εγώ με τις ιδέες μου... Παναγιώτης Λουκόπουλος©

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για τον Νικόλα Άσιμο με τίτλο "Νικόλας Άσιμος: Eγώ με τις ιδέες μου..." παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη στο Θέατρο 2510. Ο Ανδρέας Ζαφείρης υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία και ο Βαγγέλης Παπαχρήστος ερμηνεύει το ρόλο του "Αγίου των Εξαρχείων", ξετυλίγοντας τη ζωή, το έργο και τις ιδέες του ασυμβίβαστου μουσικού, τραγοδοποιού και ποιητή "που δεν άντεξε την ταχύτητα του ήλιου μέσα του, και σαν άλλος Ίκαρος κάηκε πετώντας ψηλά", σύμφωνα με τους συντελεστές της παράστασης. Πρόλαβε όμως να μας αφήσει μερικούς από τους πιο ευαίσθητους αλλά και τους πιο άγριους και ουσιαστικά κοινωνικούς στίχους της πρόσφατης ελληνικής μουσικής.

Νικόλας Άσιμος: Εγώ με τις ιδέες μου...
Παναγιώτης Λουκόπουλος©
"Κάποτε θα με διαβάσεις ίσως, θ’ ακούσεις τα τραγούδια μου, θα με κατανοήσεις" από το βιβλίο του Νικόλα Άσιμου "Αναζητώντας κροκανθρώπους".

Υπήρξε αντισυμβατικός, ανήσυχος και προφητικός. Δεν μπόρεσε να τον χωρέσει η εποχή του. Και εδώ τίθεται το ερώτημα αν η σημερινή εποχή θα τον δεχόταν. Έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του τον Μάρτιο του 1988.

Νικόλας Άσιμος: Εγώ με τις ιδέες μου...
Παναγιώτης Λουκόπουλος©

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Νικόλας Άσιμος: Εγώ με τις ιδέες μου...

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 80 '

Η ζωή, το έργο και οι ιδέες του μουσικού και ποιητή, «Αγίου των Εξαρχείων», που «δεν άντεξε την ταχύτητα του ήλιου μέσα του, και σαν άλλος Ίκαρος κάηκε πετώντας ψηλά», μας κληροδότησε όμως μερικούς από τους πιο ευαίσθητους αλλά και άγριους στίχους κοινωνικού περιεχομένου. Ο Νικόλας Άσιμος υπήρξε αντισυμβατικός, ανήσυχος και προφητικός. Δεν μπόρεσε παρόλα αυτά να τον χωρέσει η εποχή του. Έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του τον Μάρτιο του 1988.

Θέατρο 2510

Θεμιστοκλέους 52

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 30 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 16 ως 22 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

"The party": Χορός σαν μαύρη κωμωδία στο Olvio

Η ομάδα χορού Dance Company Μαζί κι η Μαρία Μάργαρη παρουσιάζουν μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία της Σάλι Πότερ, όπου μία μάζωξη παίρνει απροσδόκητη τροπή μετά από κάποιες αποκαλύψεις.

Στη συνέντευξη τύπου του "Reunion The Musical" καταλάβαμε ότι θα δούμε μια ομαδική δουλειά ψυχής

Βρεθήκαμε στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς για τη συνέντευξη τύπου του μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου όπου θα ακούσουμε τις επιτυχίες των Βόσσου, Μπίγαλη, Μαντώς και Πωλίνας.

Η σκηνοθέτρια Βαρβάρα Νταλιάνη αυτοσυστήνεται

Γνωρίζουμε καλύτερα την απόφοιτη της Σχολής Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου, που σκηνοθετεί την παράσταση "Παλινωδία ή Ορφέας και Ευρυδίκη" στο θέατρο Φούρνος.

"Η κασέτα" θα παίζει για λίγο ακόμη στο Σταθμός

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, το οποίο ανέβασε ο γνώστης του συγγραφικού της σύμπαντος Μάνος Καρατζογιάννης, μετρά τις τελευταίες εμφανίσεις του στο σανίδι.

Το "4 + ένα" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι μια σπουδή πάνω στα στοιχεία της φύσης (μας)

Το νέο έργο της Κυριακής Νασιούλα είναι μία συνάρτηση χορού και επιστήμης που θα επιτρέψει στα στοιχεία της φύσης να καταλάβουν την αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής.