"Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς": Ισχυρό ντουέτο με Θανάση Κουρλαμπά και Γιώργο Γαλίτη

Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς Γιώργος Σακκάς©

"Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς", η φιλοσοφική νουβέλα του Τολστόι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη για τέταρτη χρονιά (από 10/10). Δύο ηθοποιοί, ο Γιώργος Γαλίτης και ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ερμηνεύουν όλους τους ρόλους του έργου, σε ένα θεατρικό στοίχημα που (ξανα)αποδεικνύει την ερμηνευτική τους δεινότητα. Το έργο βασίζεται σε αληθινό γεγονός, στην αρρώστια και
στον θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, όπως τα διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά έργα, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι. Τα σκηνικά/κοστούμια είναι του Νίκου Κασαπάκη, η πρωτότυπη μουσική του Γιάννη Οικονόμου, η κίνηση της Χριστίνας Φωτεινάκη και οι φωτισμοί του Μανώλη Μπράτση. Η θεατρική διασκευή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευρασία (eurasiabooks.gr). Προσφορά όλα τα εισιτήρια του Οκτωβρίου € 10. Μέρος των εσόδων όλα τα χρόνια της παράστασης διατίθεται στο φιλανθρωπικό ίδρυμα "Δεσμός". Προπώληση από τα: Ticketmaster, My Daily Spot.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Miss Julie": Το παιχνίδι εξουσίας του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο της Ημέρας

Η ομάδα Reboot παρουσιάζει το αριστούργημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ "Miss Julie". Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ όπου τα όρια μεταξύ θύτη και θύματος θολώνουν επικίνδυνα σε ένα αβυσσαλέο παιχνίδι εξουσίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2026

H "Λυσιστράτη" με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κάνει αθηναϊκή πρεμιέρα

Ήρθε η στιγμή: η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καταφθάνει στην Αττική για τέσσερις μόνο παραστάσεις.

Νέο trailer για την παράσταση του Πάνου Βλάχου

"ΑΛΕΞ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ": Μια ‘Μικρή Ιστορία Βίας’ της Λητώς Τριανταφυλλίδου και του Πάνου Βλάχου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", από 7 Νοεμβρίου 2026.

Momix: Οι μάγοι του χορού στο Christmas Theater

Την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" όπως δεν την έχουμε ξαναδεί παρουσιάζουν οι διεθνούς φήμης Momix στο Christmas Theater, τον Δεκέμβριο 2026.

Η Άννα Βαγενά διδάσκει ξανά στο Θέατρο Μεταξουργείο

Η Άννα Βαγενά προσκαλεί ηθοποιούς και φιλότεχνους στο Θέατρο Μεταξουργείο για ένα βιωματικό ταξίδι στις δεκαετίες του '50 και '60 με οδηγό τον Δημήτρη Ψαθά.

"Σφιίξ": Η τολμηρή, υβριδική επιστροφή του Κωνσταντίνου Χατζή στον Θηβαϊκό Κύκλο

Στη Θήβα, στον ίδιο τον τόπο όπου γεννήθηκαν οι μεγάλοι μύθοι, ο Κωνσταντίνος Χατζής στήνει μια ιδιαίτερη σκηνική δοκιμασία. Η "ΣΦΙΓΞ" επιστρέφει στις ρίζες της, εκεί όπου η μνήμη συναντά το παρόν.

Αποκλειστικό: Πρώτη ματιά στον "Πειρασμό" της Μαριάννας Κάλμπαρη

Μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών ετοιμάζεται εντατικά για την πρεμιέρα, καθώς ο "Πειρασμός" του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, ανεβαίνει στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη" από τις 31 Οκτωβρίου.