Φινάλε για την παράσταση "Ακούω ήχον κώδωνος"

Ακούω ήχον κώδωνος

Τι σμβαίνει όταν συναντιούνται η Φαύστα, ο Γιάννης, η Μήδεια, η Μαρία Πενταγιώτισσα, ο Κολόμβος, το Ριτσάκι, ο πάτερ Αμβρόσιος, ο Πάρις, η Μαριάνθη και πολλοί ακόμα ήρωες του Μποστ; Θα το μάθετε όσοι δείτε την τελευταία παράσταση του έργου "Ακούω ήχον κώδωνος" του Θεάτρου Στοά την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Ακούω ήχον κώδωνος

Ακούω ήχον κώδωνος

Πληθωρικός και αταξινόμητος, ζωγράφος, γελοιογράφος, θεατρικός συγγραφέας κι όχι μόνο, ο Μποστ είναι ένα μοναδικό κεφάλαιο των ελληνικών γραμμάτων. Τα θεατρικά του έργα, γραμμένα σε δεκαπεντασύλλαβο και ιδιάζουσα καθαρεύουσα, με ανορθόδοξη σύνταξη και διασκεδαστικούς σολοικισμούς, παρωδούν με μοναδικό τρόπο τα στραβά κι ανάποδα της ελληνικής πραγματικότητας και του Έλληνα μικροαστού. Το θέατρο Στοά, που συνέβαλε όσο κανένα στην καθιέρωση του συγγραφέα, γιόρτασε τα 50 χρόνια του με την επετειακή παράσταση "Ακούω ήχον κώδωνος", μια σύνθεση αποσπασμάτων όπου συναντιούνται όλοι οι ήρωες του Μποστ.  Οι ακαταπόνητοι δημιουργοί της Στοάς, ο Θανάσης Παπαγεωργίου και η Λήδα Πρωτοψάλτη πρωταγωνιστούν μαζί με έντεκα ακόμα ηθοποιούς (Αργύρης Παυλίδης, Γιώργος Ζιόβας, Ευδοκία Σουβατζή, Άννα Μονογιού, Εύα Καμινάρη, Άρης Τρουπάκης, Μαρία Νίκα, Αναστασία Κονίδη, Δήμητρα Κόκκορη,  Γιλμάζ Χουσμέν, Χρήστος Καρύπης) και μια μικρή λαϊκή ορχήστρα αποτελούμενη από τους ίδιους τους ηθοποιούς του θιάσου με διευθυντή τον Διονύση Τσακνή.

Ακούω ήχον κώδωνος

Ακούω ήχον κώδωνος

Όσοι δείτε την παράσταση θα χαρείτε, θα γελάσετε, θα προβληματιστείτε και κυρίως θα δώσετε το χειροκρότημα στα μέλη ενός θεάτρου που για μισό αιώνα έχει αποτελέσει κοιτίδα πολιτισμού. Η Στοά είναι ένας θεατρικός οργανισμός που εξακολουθεί να προσφέρει δύναμη και έμπνευση, είναι ένα ολοζώντανο υπόδειγμα καλλιτεχνικής δημιουργίας που αφού κατάφερε να ορθοποδήσει μέσα στη χούντα, άνοιξε νέους δρόμους για το νεοελληνικό θέατρο αποτέλεσε ένα εργαστήρι θεατρικών αναζητήσεων, πειραματίστηκε με τη γραφή, έδωσε βήμα σε πολλούς νεοέλληνες συγγραφείς να πρωτοπαρουσιάσουν εκεί τα έργα τους, ενώ δεκάδες ηθοποιοί "μαθήτευσαν" δίπλα στο Θανάση Παπαγεωργίου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη, τους στυλοβάτες του. 

Προπώληση εισιτηρίων από εδώ 

Περισσότερες πληροφορίες

Ακούω ήχον κώδωνος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Είκοσι ήρωες του Μποστ ζωντανεύουν σε μια σκηνική συρραφή αποσπασμάτων από το σύνολο του έργου του για την επέτειο των 50 χρόνων του Θεάτρου Στοά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.