Φεστιβάλ Αθηνών: Έρχονται στην Πειραιώς 260 την εβδομάδα 20-26/6

Ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας στο Φεστιβάλ Αθηνών, μιας και φιλοξενεί διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες με ιδιαίτερη σκηνική γλώσσα, πολιτική άποψη και οπτική για το σήμερα.

Danse macabre Basil Stuecheli©

"Danse macabre"

Ο Ελβετός Μάρτιν Τσίμερμαν, μίμος, χορογράφος και ακροβάτης με σπουδές σκηνογραφίας, έχει χιούμορ, αλλά και μια ειρωνεία στις παραστάσεις του. Aντλεί έμπνευση από την αντιφατικότητα και την ευθραυστότητα των ανθρώπων και στην παράσταση που θα παρουσιάσει μέσα σε ένα σκουπιδότοπο ρίχνει τον προβολέα σε τρεις κωμικοτραγικούς χαρακτήρες, απόκληρους της κοινωνίας, που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, ενώ ο ίδιος ο Τσίμερμαν παρεμβαίνει στη δράση ως μαριονετίστας (21-22/6)

Όαση ατιμωρησίας
Maglio Pérez©

"Όαση ατιμωρησίας"

Σκληρό ρεαλισμό και ντοκιμαντερίστικη γλώσσα χρησιμοποιεί η παράσταση του Χιλιανού Μάρκο Λαγέρα και της ομάδας του La Re-Sentida. Εμπνευσμένος από τις λαϊκές εξεγέρσεις που ξέσπασαν στη Χιλή το 2019, αλλά εστιάζοντας στην παγκοσμιότητα του φαινομένου, δημιούργησε μια παράσταση που στηρίζεται κυρίως στη δυναμική του ήχου και της σωματικής ενέργειας παρά στο λόγο, ενώ, μάλιστα, προηγήθηκε η διοργάνωση σχετικού εργαστηρίου με τη συμμετοχή πολιτών, ακτιβιστών, αλλά και αστυνομικών (22-23/6). 

Οι 7 τρελοί

"Οι 7 τρελοί"

Μια μυστική οργάνωση και μια ακραία συνωμοσία παγκόσμιας κυριαρχίας βρίσκονται στο επίκεντρο της πρώτης παράστασης που παρουσιάζει η Ελεάννα Τσίχλη στο Φεστιβάλ Αθηνών, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Αρλτ. Υπό το πρίσμα των επαναστατικών θεωριών που επικρατούσαν το 1929, οι "τρελοί" του έργου συνομιλούν με τους ήρωες του Ντοστογιέφσκι, φωτογραφίζοντας τον άνθρωπο της πόλης (24-26/6).

Newtopia
Bernhard Mueller©

"Newtopia"

Η διεθνής Πατρίσια Απέργη επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με ένα νέο έργο γύρω από τη θεματική της ουτοπίας. Αυτήν τη φορά συνεργάζεται με την κορυφαία αυστριακή ομάδα Bodhi Project, που διακρίνεται για τη θεατρικότητά της, σε μια χορογραφία που εκλαμβάνει τις ήττες μιας ουτοπικής χώρας ως θριάμβους, φωτίζοντας τις αστείες πλευρές που κρύβουν ακόμη και οι μεγαλύτερες τραγωδίες (25-26/6).

Περισσότερες πληροφορίες

Όαση ατιμωρησίας

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Αντλώντας έμπνευση από την εμπειρία της κοινωνικής εξέγερσης στη Χιλή τον Οκτώβριο του 2019, ο δημιουργός υπογράφει ένα έργο για τη διαλεκτική της βίας.

Danse macabre

  • Χορός
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Ελβετός χορογράφος και σκηνοθέτης επανέρχεται με ένα χιουμοριστικό θέαμα όπου τρεις απόκληροι της κοινωνίας έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο σε έναν εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, με φόντο ένα εντυπωσιακό, πολυμορφικό σκηνικό.

Newtopia

  • Χορός

Η νέα δουλειά της χορογράφου εμπνέεται από τη θεματική της ουτοπίας, φωτίζοντας τις αστείες πλευρές που κρύβουν ακόμη και οι μεγαλύτερες τραγωδίες, σε συνεργασία με την κορυφαία αυστριακή ομάδα χορού.

Οι 7 τρελοί

  • Κοινωνικό

Μια μυστική οργάνωση «τρελών» μέσα σε ένα βίαιο κόσμο πρωταγωνιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Αρλτ, το οποίο μετατρέπεται σε μια παράσταση που μιλάει για τον σύγχρονο άνθρωπο της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τελικά η ψυχή από τι υλικό είναι φτιαγμένη;" Το "Εύθραυστον" απαντά

Η ηρωίδα του "Εύθραυστον" απευθύνεται στη Φρίντα Κάλο με την οποία ταυτίζεται, ζητώντας τη βοήθειά της.

29/01/2023

Δράσεις, παραστάσεις και εργαστήρια ενεργοποιούν τις "μηχανές" του Κινητήρα μέχρι την άνοιξη

Με νέα θεματική ομπρέλα την "Οικειότητα / Intimacy" και στοχευμένες δράσεις, παραστάσεις, εργαστήρια, ο Κινητήρας μάς καλεί το 2023 να νιώσουμε πάλι οικεία στον δημόσιο χώρο, στο σώμα μας και στο θέατρο.

3 + 1 αλήθειες για τη "Νόρα: Το σπίτι της κούκλας" στο Altera Pars

Ο Πέτρος Νάκος πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί στο εμβληματικό έργο του Χένρικ Ίψεν, με αφορμή το οποίο μοιράζεται με το "α" τέσσερα βασικά σημεία για την παράσταση.

Τελευταίες παραστάσεις για τη "Μεταμόρφωση" του Κάφκα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, συνεχίζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

Ένα βαριετέ σύγχρονου τσίρκου στις Ροές

Το νεοσύστατο βαριετέ Circus Tales επιστρέφει στο Θέατρο Ροές με ένα ολοκαίνουργιο σόου και ακροβατικά υψηλής δεξιοτεχνίας.

O Σταύρος Λίτινας μας μιλά για την φλαμένκο εκδοχή του "Βασιλιά Ληρ"

Ο σαιξπηρικός "Βασιλιά Ληρ" που βιώνει to ανεπανάληπτο μεγαλείο, τη συντριβή, την οργή και την απόγνωση ζωντανεύει στη σκηνή του Arroyo σε μορφή φλαμένκο. Ο δημιουργός της παράστασης, Σταύρος Λίτινας, μας μιλά για το έργο και την παράσταση.

"Πόσο πολύ φοβάμαι ότι θα φύγεις": Ενα παιχνίδι ρόλων στο ΝΤόΜ - "Θέατρο σπίτι"

Μετά την "Ηλιακή γραμμή" του Ιβάν Βιριπάγιεφ, το ΝΤόΜ - "Θέατρο σπίτι" καλωσορίζει μια παράσταση-σπουδή για τη συνθήκη της δέσμευσης, σε σκηνοθεσία της Βάσιας Βελτσίστα.