Φεστιβάλ Αθηνών: Έρχονται στην Πειραιώς 260 την εβδομάδα 20-26/6

Ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας στο Φεστιβάλ Αθηνών, μιας και φιλοξενεί διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες με ιδιαίτερη σκηνική γλώσσα, πολιτική άποψη και οπτική για το σήμερα.

Danse macabre Basil Stuecheli©

"Danse macabre"

Ο Ελβετός Μάρτιν Τσίμερμαν, μίμος, χορογράφος και ακροβάτης με σπουδές σκηνογραφίας, έχει χιούμορ, αλλά και μια ειρωνεία στις παραστάσεις του. Aντλεί έμπνευση από την αντιφατικότητα και την ευθραυστότητα των ανθρώπων και στην παράσταση που θα παρουσιάσει μέσα σε ένα σκουπιδότοπο ρίχνει τον προβολέα σε τρεις κωμικοτραγικούς χαρακτήρες, απόκληρους της κοινωνίας, που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, ενώ ο ίδιος ο Τσίμερμαν παρεμβαίνει στη δράση ως μαριονετίστας (21-22/6)

Όαση ατιμωρησίας
Maglio Pérez©

"Όαση ατιμωρησίας"

Σκληρό ρεαλισμό και ντοκιμαντερίστικη γλώσσα χρησιμοποιεί η παράσταση του Χιλιανού Μάρκο Λαγέρα και της ομάδας του La Re-Sentida. Εμπνευσμένος από τις λαϊκές εξεγέρσεις που ξέσπασαν στη Χιλή το 2019, αλλά εστιάζοντας στην παγκοσμιότητα του φαινομένου, δημιούργησε μια παράσταση που στηρίζεται κυρίως στη δυναμική του ήχου και της σωματικής ενέργειας παρά στο λόγο, ενώ, μάλιστα, προηγήθηκε η διοργάνωση σχετικού εργαστηρίου με τη συμμετοχή πολιτών, ακτιβιστών, αλλά και αστυνομικών (22-23/6). 

Οι 7 τρελοί

"Οι 7 τρελοί"

Μια μυστική οργάνωση και μια ακραία συνωμοσία παγκόσμιας κυριαρχίας βρίσκονται στο επίκεντρο της πρώτης παράστασης που παρουσιάζει η Ελεάννα Τσίχλη στο Φεστιβάλ Αθηνών, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Αρλτ. Υπό το πρίσμα των επαναστατικών θεωριών που επικρατούσαν το 1929, οι "τρελοί" του έργου συνομιλούν με τους ήρωες του Ντοστογιέφσκι, φωτογραφίζοντας τον άνθρωπο της πόλης (24-26/6).

Newtopia
Bernhard Mueller©

"Newtopia"

Η διεθνής Πατρίσια Απέργη επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με ένα νέο έργο γύρω από τη θεματική της ουτοπίας. Αυτήν τη φορά συνεργάζεται με την κορυφαία αυστριακή ομάδα Bodhi Project, που διακρίνεται για τη θεατρικότητά της, σε μια χορογραφία που εκλαμβάνει τις ήττες μιας ουτοπικής χώρας ως θριάμβους, φωτίζοντας τις αστείες πλευρές που κρύβουν ακόμη και οι μεγαλύτερες τραγωδίες (25-26/6).

Περισσότερες πληροφορίες

Όαση ατιμωρησίας

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Αντλώντας έμπνευση από την εμπειρία της κοινωνικής εξέγερσης στη Χιλή τον Οκτώβριο του 2019, ο δημιουργός υπογράφει ένα έργο για τη διαλεκτική της βίας.

Danse macabre

  • Χορός
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Ελβετός χορογράφος και σκηνοθέτης επανέρχεται με ένα χιουμοριστικό θέαμα όπου τρεις απόκληροι της κοινωνίας έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο σε έναν εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, με φόντο ένα εντυπωσιακό, πολυμορφικό σκηνικό.

Οι 7 τρελοί

  • Κοινωνικό

Μια μυστική οργάνωση «τρελών» μέσα σε ένα βίαιο κόσμο πρωταγωνιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Αρλτ, το οποίο μετατρέπεται σε μια παράσταση που μιλάει για τον σύγχρονο άνθρωπο της πόλης.

Newtopia

  • Χορός

Η νέα δουλειά της χορογράφου εμπνέεται από τη θεματική της ουτοπίας, φωτίζοντας τις αστείες πλευρές που κρύβουν ακόμη και οι μεγαλύτερες τραγωδίες, σε συνεργασία με την κορυφαία αυστριακή ομάδα χορού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.