"Πάτα το κουμπί" στην καλοκαιρινή αυλή του θεάτρου Από Κοινού

Η Ελένη Γερασιμίδου συμπρωταγωνιστεί με τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου στην σύγχρονη πολιτική ιλαροτραγωδία του Άγγελου Πυριόχου.

Πάτα το κουμπί Νίκος Μυτιληναίος©

Μετά από μια γεμάτη σεζόν στη χειμερινή σκηνή του Από Κοινού, η Ελένη Γερασιμίδου ανανεώνει το σταθερό μας ραντεβού στην καλοκαιρινή αυλή του θεάτρου με μια πολιτική ιλαροτραγωδία. Ο λόγος για το νέο έργο του Άγγελου Πυριόχου "Πάτα το κουμπί" όπου η γνωστή ηθοποιός συμπρωταγωνιστεί με τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου με τη σκηνοθετική υπογραφή του Παναγιώτη Μπουγιούρη. Με φόντο μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα μπορούσε να είναι η Αθήνα (άλλωστε κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα είναι συμπτωματική) μια οικογένεια με όλα τα προβλήματα που έχουν όλες οι ελληνικές οικογένειες, αλλά όχι μόνο αυτές καθώς η κρίση είναι παγκόσμια, προσπαθεί να ζήσει σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, με μια κόρη που φτιάχνει μολότοφ, έναν πατέρα που είναι φτυστός ο... -το κρατάμε μυστικό!- και μια μάνα του σχοινιού και της εκκλησίας. Τι μπορεί να συμβεί όταν ο "φτυστός" μπαίνει στο σπίτι όταν λείπει ο σωσίας του; Αλλάζει συνειδήσεις η αλαζονεία της εξουσίας; Και ποιός θα πατήσει το κουμπί; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα δοθούν στην καλοκαιρινή σκηνή του Θεάτρου Από Κοινού μέσα από το γέλιο, γιατί είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει τη λύτρωση σε δύσκολους καιρούς. Η ομάδα του θεάτρου υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια. Οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Ζιώγαλα. Η πρεμιέρα της παράστασης που θα παίζεται όλο το καλοκαίρι είναι στις 17 Ιουνίου.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεατρικές πρεμιέρες: Έξι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε έξι από τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 2 έως 8 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
02/02/2023

"Ο τόρνος": Μια μαύρη κωμωδία για τη βία με ελληνική υπογραφή στο Olvio

Το έργο του Γιάννη Κεντρωτά που αντλεί από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Ξανθίας.

Το πάρτι της ζωής μου

Η Ελένη Ράντου στο ρόλο της ζωής της γίνεται το επίκεντρο μιας βαθιά συναισθηματικής και επιδραστικής σκηνικής εμπειρίας, που συνυπογράφεται από μια ομάδα εξαιρετικών συντελεστών.

Βρικόλακες

Κλασικότροπη παράσταση που έχει ως κύριο μέλημα να κατεβάσει το σπουδαίο δράμα στην πλατεία, όμως εγκλωβίζεται τελικά σε έναν στεγνό διδακτισμό και μόλις που καταφέρνει να μεταδώσει κάτι από την αιχμηρότητά του.

Στιγμιότυπα από το "Έκτο πάτωμα" του Γιώργου Βάλαρη στο Ακροπόλ

Ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστεί στη μουσική κωμωδία του Αλφρέντ Ζερί που ανεβαίνει σε μια μεγάλη παραγωγή.

Το "Τender Napalm" του Philip Ridley για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή

Σε αυτό το βαθιά ρομαντικό και ερωτικό έργο, ο συγγραφέας θίγει κατά κύριο λόγο ζητήματα ανταγωνιστικότητας, εξάρτησης, σεξουαλικότητας αλλά και βίας εντός μιας μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης.

Καλλιτεχνικά επαγγέλματα: ΥΠΠΟΑ και ΥΠΕΠΘ δημιουργούν 3 ομάδες εργασίας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση

Έργο των τριών ομάδων είναι η εκπόνηση αναλυτικών προτάσεων για τη δημιουργία δημόσιας πανεπιστημιακού επιπέδου σχολής στις παραστατικές τέχνες.