Αναγνώσεις δυο έργων στο πλαίσιο του "The Outreach Project"

Βρες το δικό σου ρόλο στο PoRtaL του Πολυχώρου Vault

Τα έργα "Trans-Port" της Ειρήνης Δερμιτζάκη και "Το χιόνι στα δόντια μου" του Δημήτρη Φούτσια που δημιουργήθηκα στο πλαίσιο του "The Outreach Project" παρουσιάζονται σε μορφή αναλογίου στο Vault. Και, τα δυο πρωτότυπα θεατρικά έργα των νέων δημιουργών, διερευνούν κοινωνικά ζητήματα και προέκυψαν από το τρίμηνο δημιουργικό εργαστήριο θεατρικής γραφής που επιμελήθηκαν, στο πλαίσιο του "Outreach project", οι δραματουργοί Νίνα Ράπη, Ανδρέας Φλουράκης και Σοφία Καψούρου. Οι Συνέργειες Πολιτισμού είχαν την πολύ ωραία ιδέα να στήσουν αυτό το πρότζεκτ με σκοπό να προάγει το νεοελληνικό θεατρικό έργο, αλλά και να αναδείξει καίρια ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ενθάρρυνσης της ορατότητας και της κοινωνικής αποδοχής. "Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, ήταν η υποστήριξη της σύγχρονης θεατρικής γραφής, μέσα από έργα που πραγματεύονταν την έννοια της ατομικής ταυτότητας, της ετερότητας, της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας ως κοινωνική αξία και διαχρονική πρόκληση" υπογραμμίζουν στο σημείωμα τους οι δημιουργοί του "Outreach project".

Κατόπιν της ολοκλήρωσης των θεατρικών αναγνώσεων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, Χάρη Ρώμα, και σημαντικών εκπροσώπων της καλλιτεχνικής σκηνής, και βάσει του αποτελέσματος της Επιτροπής Αξιολόγησης, τα δύο έργα που επελέγησαν να παρουσιαστούν με ελεύθερη είσοδο στη σκηνή του Θεάτρου Vault σε θεατροποιημένη μορφή σκηνοθετημένων αναλογίων, είναι το "Trans-Port" της Ειρήνης Δερμιτζάκη και, την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 21.00, και "Το χιόνι στα δόντια μου" του Δημήτρη Φούτσια, την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 21.00, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια των Δημήτρη Καρατζιά και Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Λόγω των περιορισμένων θέσεων,  επικοινωνήστε για τις κρατήσεις σας, με ελεύθερη είσοδο: 213 0356472 / 6951832070 (11:00-14:00 & 17:00-21:00).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεατρικές πρεμιέρες: Έξι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε έξι από τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 2 έως 8 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
02/02/2023

"Ο τόρνος": Μια μαύρη κωμωδία για τη βία με ελληνική υπογραφή στο Olvio

Το έργο του Γιάννη Κεντρωτά που αντλεί από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Ξανθίας.

Το πάρτι της ζωής μου

Η Ελένη Ράντου στο ρόλο της ζωής της γίνεται το επίκεντρο μιας βαθιά συναισθηματικής και επιδραστικής σκηνικής εμπειρίας, που συνυπογράφεται από μια ομάδα εξαιρετικών συντελεστών.

Βρικόλακες

Κλασικότροπη παράσταση που έχει ως κύριο μέλημα να κατεβάσει το σπουδαίο δράμα στην πλατεία, όμως εγκλωβίζεται τελικά σε έναν στεγνό διδακτισμό και μόλις που καταφέρνει να μεταδώσει κάτι από την αιχμηρότητά του.

Στιγμιότυπα από το "Έκτο πάτωμα" του Γιώργου Βάλαρη στο Ακροπόλ

Ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστεί στη μουσική κωμωδία του Αλφρέντ Ζερί που ανεβαίνει σε μια μεγάλη παραγωγή.

Το "Τender Napalm" του Philip Ridley για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή

Σε αυτό το βαθιά ρομαντικό και ερωτικό έργο, ο συγγραφέας θίγει κατά κύριο λόγο ζητήματα ανταγωνιστικότητας, εξάρτησης, σεξουαλικότητας αλλά και βίας εντός μιας μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης.

Καλλιτεχνικά επαγγέλματα: ΥΠΠΟΑ και ΥΠΕΠΘ δημιουργούν 3 ομάδες εργασίας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση

Έργο των τριών ομάδων είναι η εκπόνηση αναλυτικών προτάσεων για τη δημιουργία δημόσιας πανεπιστημιακού επιπέδου σχολής στις παραστατικές τέχνες.