Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Αναγνώσεις δυο έργων στο πλαίσιο του "The Outreach Project"

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Βρες το δικό σου ρόλο στο PoRtaL του Πολυχώρου Vault

Τα έργα "Trans-Port" της Ειρήνης Δερμιτζάκη και "Το χιόνι στα δόντια μου" του Δημήτρη Φούτσια που δημιουργήθηκα στο πλαίσιο του "The Outreach Project" παρουσιάζονται σε μορφή αναλογίου στο Vault. Και, τα δυο πρωτότυπα θεατρικά έργα των νέων δημιουργών, διερευνούν κοινωνικά ζητήματα και προέκυψαν από το τρίμηνο δημιουργικό εργαστήριο θεατρικής γραφής που επιμελήθηκαν, στο πλαίσιο του "Outreach project", οι δραματουργοί Νίνα Ράπη, Ανδρέας Φλουράκης και Σοφία Καψούρου. Οι Συνέργειες Πολιτισμού είχαν την πολύ ωραία ιδέα να στήσουν αυτό το πρότζεκτ με σκοπό να προάγει το νεοελληνικό θεατρικό έργο, αλλά και να αναδείξει καίρια ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ενθάρρυνσης της ορατότητας και της κοινωνικής αποδοχής. "Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, ήταν η υποστήριξη της σύγχρονης θεατρικής γραφής, μέσα από έργα που πραγματεύονταν την έννοια της ατομικής ταυτότητας, της ετερότητας, της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας ως κοινωνική αξία και διαχρονική πρόκληση" υπογραμμίζουν στο σημείωμα τους οι δημιουργοί του "Outreach project".

Κατόπιν της ολοκλήρωσης των θεατρικών αναγνώσεων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, Χάρη Ρώμα, και σημαντικών εκπροσώπων της καλλιτεχνικής σκηνής, και βάσει του αποτελέσματος της Επιτροπής Αξιολόγησης, τα δύο έργα που επελέγησαν να παρουσιαστούν με ελεύθερη είσοδο στη σκηνή του Θεάτρου Vault σε θεατροποιημένη μορφή σκηνοθετημένων αναλογίων, είναι το "Trans-Port" της Ειρήνης Δερμιτζάκη και, την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 21.00, και "Το χιόνι στα δόντια μου" του Δημήτρη Φούτσια, την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 21.00, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια των Δημήτρη Καρατζιά και Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Λόγω των περιορισμένων θέσεων,  επικοινωνήστε για τις κρατήσεις σας, με ελεύθερη είσοδο: 213 0356472 / 6951832070 (11:00-14:00 & 17:00-21:00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος: Οι εκδηλώσεις για το κοινό

Το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος επιστρέφει στην Ελευσίνα, την γενέτειρα του Αισχύλου, υπό την εποπτεία της Μάρθας Φριντζήλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/07/2022

"Mirra" ξανά στην Κύθνο

Για το δεύτερο καλοκαίρι του σάλπαρε το όμορφο all day resto στο λιμάνι της Κύθνου.

Ανανέωση τώρα για το "Beefbar" της Μυκόνου

Με νέο πρόσωπο και φρέσκο μενού άνοιξε τις πόρτες του το δημοφιλές στέκι της Μυκόνου.

Ανοιχτό κάλεσμα για το 2ο Athens Art Festival

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι και καλεί ενδιαφερόμενους από μουσική, φωτογραφία, εικαστικά, videogames και πολλά άλλα είδη τέχνης να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό.

"Στη σοφίτα" με τον Camille Blatrix

Ο καλλιτέχνης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την έκθεση in the attic" στο The Intermission.

Καλοκαιρινά εργαστήρια στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις πολύτιμες συλλογές του χώρου και μαθαίνουν για την τυπογραφία και την τέχνη της ζωγραφικής μέσα από δημιουργικά εργαστήρια.

Συναυλιακά ραντεβού στην Τεχνόπολη

Άλλο ένα καλοκαίρι που σφύζει ζωή και φέρνει ξανά κοντά μας συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, κινηματογραφικές προβολές και εκθέσεις στην καρδιά της Αθήνας.