Οι θεατρικές πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα (27/1-2/2)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 27 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου που μας τράβηξαν την προσοχή.

Talk show

"Talk Show"

Δεν συναντάμε συχνά στο θέατρο έργα εμπνευσμένα από τον κόσμο της τηλεόρασης. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η νέα καφκική κωμωδία του Βασίλη Μαγουλιώτη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με τους Στέλιο Ιακωβίδη, Άρη Μπαλή, Πανάγο Ιωακείμ, η οποία εξερευνά το μηχανισμό πίσω από ένα late-night talk show. (Αθηναΐς, από 1/2 | φωτο: Χρήστος Συμεωνίδης) Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ο κύκλος που δεν κλείνει
Γιώργος Κλήμης

"Ο κύκλος που δεν κλείνει…"

Μέσα από τον σπαρακτικό μονόλογο του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας γυναίκας αλλά και της Ελλάδας της Μεταπολίτευσης. Η Ελπίδα Αμίτση ερμηνεύει και σκηνοθετεί το μονόλογο για την αναγκαιότητα αναγέννησης του έθνους. Δείτε την παράσταση σε avant premiere με το "α" στις 29/1 στο Θέατρο ΕΝ-Α.

Ο φονιάς
Τζωρτζίνα Πιτιανούδη

"Ο φονιάς"

Οι Γιώργος Χριστοδούλου, Αντώνης Αλεξίου, Λουκία Παπαδάκη και Τζώνυ Θεοδωρίδης πρωταγωνιστούν σε ένα από τα σημαντικότερα μεταπολεμικά έργα που έγραψε ο Μήτσος Ευθυμιάδης και σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος. Με φόντο ένα μικροαστικό σαλόνι της δεκαετίας του '70, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν τους και τον αγώνα για επιβίωση. (Βικτώρια, από 28/1) Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το καθημερινό τραγούδι του απείρου
Δημήτρης Ταμπάκης - Loxodox

"Το καθημερινό τραγούδι του απείρου"

Η θεατρική ομάδα Loxodox, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλκίνοου Δωρή, συνθέτει δύο ραδιοφωνικούς μονολόγους του Άλαν Μπένετ σε μία παράσταση. Οι Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, Κατερίνα Ρουσιάκη και Δήμητρα Σπανούλη ζωντανεύουν τις φωνές μιας ανερχόμενης ηθοποιού του σινεμά και μιας γυναίκας που ασφυκτιά στο περιβάλλον της προτεσταντικής εκκλησίας. (Μπάγκειον Ξενοδοχείο, από 31/1)

Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο

"Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο"

Ένα τροχαίο ατύχημα θα φέρει τους συγγενείς των θυμάτων αντιμέτωπους με πολλά ερωτήματα, αλλά και με τον ίδιο το θάνατο, στο έργο της Ισπανίδας Μάρτα Μπουτσάκα. Σκηνοθετεί ο Θοδωρής Βουρνάς, με τους Αντώνη Γιαννακό, Νίνα Λαμπριανίδη, Βάγια Ματαφτσή. (104, από 31/1)

Περισσότερες πληροφορίες

Το καθημερινό τραγούδι του απείρου

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Εμπνευσμένη από δύο ραδιοφωνικούς μονολόγους του Άλαν Μπένετ, η παράσταση πλέκει τις ιστορίες δύο γυναικών, μιας ανερχόμενης ηθοποιού και μιας γυναίκας εθισμένης στο αλκοόλ.

Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα τροχαίο γίνεται η αφορμή για να αποκαλυφθεί η κρυφή ζωή τριών ανθρώπων στην αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείου

Ο φονιάς

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Από τα σημαντικότερα έργα της μεταπολεμικής περιόδου, μας βάζει στο σαλόνι ενός σπιτιού της δεκαετίας του ‘70, ξεδιπλώνοντας τον αγώνα των ανθρώπων να υπάρξουν μέσα σε μια ηθικά διεφθαρμένη κοινωνία. Πρωταγωνιστές τέσσερα πρόσωπα -οΣάββας, ο Ταρζάν, η Μαρία και ο Γιάννης- θύτες και θύματα των προσωπικών τους τραγωδιών, έρχονται αντιμέτωποι με την αλήθεια που κρύβει ο καθένας, η οποία ορθώνεται σαν φάντασμα έτοιμο να τους κατασπαράξει.

Talk show

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα late night talk show επί σκηνής, με έναν εκκεντρικό οικοδεσπότη, πολλές εκπλήξεις, μυστήριο, παιχνίδια, δώρα και ένα κωμικό πανδαιμόνιο πληροφοριών

Ο κύκλος που δεν κλείνει

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα πολιτικό κείμενο-θρίλερ, με πενήντα χρόνια σπασμένα όνειρα, ενός ολόκληρου λαού που αργοπεθαίνει. Πάνε πάρα πολλά χρόνια πια μετά την Μεταπολίτευση. Όλοι τότε μιλούσαν για έναν καινούργιο κύκλο: Ένας κύκλος όμως που δεν κλείνει κι ας άλεσε κιόλας δυο γενιές στο πέρασμά του. Κι ενώ μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις με τη σέσουλα, τελικά δεν άφησε να ξεκινήσει τίποτε σωστά. Και τίποτε καινούργιο δεν υπήρχε, στη σημαδεμένη τράπουλα,πέρ’ από λαμπερά, μασκαρεμένα ψέματα. Και το χειρότερο: αλήθειες σαν ψέματα, ψέματα σαν αλήθειες. Μία γυναίκα, στη δίνη αυτών των γεγονότων, αφηγείται τη δική της ζωή, που καθρεφτίζει την ιστορική πορεία της Ελλάδας μετά τη Μεταπολίτευση.

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Βικτώρια

Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κοππέλια": Η Λυρική ανεβάζει το κλασικό μπαλέτο σε νέα χορογραφία Έντουαρντ Κλουγκ

Tο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή χορού που έρχεται τον Μάιο στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.