Η «Προσωπική συμφωνία» επέστρεψε στο Από Μηχανής

Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Μυλωνάς ήταν μία από τις εντονότερες θεατρικές εμπειρίες της περσινής σεζόν.

Η «Προσωπική συμφωνία» επέστρεψε στο Από Μηχανής

Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Μυλωνάς ήταν μία από τις εντονότερες θεατρικές εμπειρίες της περσινής σεζόν: το έργο του Ρόναλντ Χάργουντ βασίζεται στην αληθινή ιστορία του μαέστρου Βίλχελμ Φούρτβενγκλερ, που κατηγορήθηκε για τη σχέση του με το χιτλερικό καθεστώς, θέτοντας το μεγάλο ερώτημα κατά πόσο μπορεί η τέχνη να λειτουργεί αυτόνομα από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Η παράσταση επιστρέφει στο θέατρο Από Μηχανής με επικεφαλής τον Νικήτα Τσακίρογλου που παρέδωσε μία αξιομνημόνευτη ερμηνεία στο ρόλο του μαέστρου και τους Χρήστο Βαλαβανίδη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Άννα Ελεφάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτη Γουρζουλίδη, Κώστα Κουτρούλη και Δημήτρη Μπούρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Προσωπική συμφωνία

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Το κείμενο βασίζεται στα ημερολόγια που κρατούσε ο σπουδαίος μαέστρος Βίλχελμ Φουρτβένγκλερ, ο οποίος κατηγορήθηκε ως φιλοναζιστής, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από τους συμμάχους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θεόφιλος Sold": Η παράσταση που σκηνοθετεί η Όλια Λαζαρίδου σε κείμενο Σαμσών Ρακά επιστρέφει

Μετά την επιτυχία στο θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών και στο Fougaro Art Center, η παράσταση που εμπνέεται από τη ζωή του αυτοδίδακτου ζωγράφου έρχεται ξανά για λίγες μόνο παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/06/2024

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει επιχορηγήσεις για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των ΑμεΑ στον Πολιτισμό

Δείτε τους 42 φορείς θα μοιραστούν το ποσό των 380.000 € που θα διατεθεί για την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων και προγραμμάτων που στοχεύουν στη συμπερίληψη στον τομέα της τέχνης.

Το "Σκοτσέζικο ντους" ετοιμάζεται για περιοδεία

Η κωμωδία της Χρύσας Σπηλιώτη με τη Μαίρη Ραζή (την οποία σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσόγκας) θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα εντός (κι εκτός) Αττικής.

Κυριακή Νασιούλα: Το "4 +Ένα" είναι για μένα μια (επι)στροφή στη φύση με όχημα το σώμα

Η νέα χορογράφος γράφει για την παράσταση χορού, που ενώνει τη φυσική, τη μηχανική, τη φιλοσοφία, το σύγχρονο χορό και τις καλές τέχνες, όπου τα στοιχεία της φύσης συνδιαλέγονται ως παλλόμενα σώματα επί σκηνής, λίγο πριν ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Για το Alok, η "κουήρ χαρά" είναι ο τρόπος του να υπάρχει σε έναν κόσμο που δεν το θέλει εδώ

Με αφορμή το stand-up comedy του που θα δούμε στις 4/6 στο Βέμπο, το καλλιτεχνό που σπάει τα στερεότυπα του φύλου μίλησε μαζί μας για την ομορφιά, τη σοφία και τις δυσκολίες της τρανς ζωής αλλά και για το χιούμορ ως μέσο για να εκφραστεί η πλήρης βεντάλια της ύπαρξής του.

Τη "Σπασμένη στάμνα" σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης αυτό το καλοκαίρι

Περιοδεία ξεκινά η κωμωδία του Χάινριχ Φον Κλάιστ που έχει ως θέμα τον λανθασμένο τρόπο άσκησης της δικαιοσύνης από τους λειτουργούς της, με τον σκηνοθέτη, τον Αργύρη Αγγέλου και την Τζόυς Ευείδη να ανήκουν στον θίασο.

Ποια είναι η νέα παράσταση που ανεβάζει ο Νικόλας Βαγιονάκης στον Μικρό Κεραμεικό του χρόνου;

Με ένα σκοτεινό έργο του Γκυ ντε Μοπασάν που μιλά για τη φρενήρη κι αυτοκαταστροφική πορεία της ζωής του θα καταπιαστεί τον επόμενο χειμώνα ο καλλιτέχνης που έφερε στη σκηνή το "Mephisto" του Κλάους Μαν.