Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν»

Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάκης Παπαδημητρίου πρωταγωνιστούν στο μολιερικό «Δον Ζουάν» που σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης και οι αναγνώστες του «α» μπορείτε να κερδίσετε προσκλήσεις.

Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν»

Γοητευτικός, αινιγματικός και παθιασμένος είναι ο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου. Είναι εκείνος αθεράπευτα ρομαντικός καρδιοκατακτητής που θέλει όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως: υπηρέτριες, χωριατοπούλες, κυρίες της αυλής και ήρωας που ενσαρκώνει τις ελευθεριότητες και τις αυθαιρεσίες των ευγενών. Στην καλοκαιρινή παραγωγή της 5η Εποχή, τον ήρωα-μύθο ερμηνεύει ο Νίκος Κουρής την Ελβίρα η Ζέτα Μακρυπούλια και τον Σγαναρέλ ο Μάκης Παπαδημητρίου. Παίζουν ακόμα ο Δημήτρης Καραμπέτσης, η Ηρώ Μπέζου, ο Γιάννης Σοφολόγης κ. ά.

Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν» - εικόνα 1
Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου

Ο Θέμης Μουμουλίδης έχει προσεγγίσει το έργο δύο ακόμα φορές, το 1997 και το 2005. Τώρα όπως είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο «α» ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει σ’ αυτό. Για εκείνον «Ο Δον Ζουάν διεκδικεί την απόλυτη ελευθερία και την απαλλαγή από συναισθηματικά, ηθικά, κοινωνικά, οικογενειακά, θρησκευτικά δεσμά. Και, παρότι έχει τη φήμη του αποπλανητή ή του απατεώνα, είναι απόλυτα και αμείλικτα ειλικρινής, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γίνεται, έτσι, ο παραβάτης και ο υπονομευτής κάθε νοητής κοινωνικής τάξης. Ένα τέρας, που αρνείται να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού, αυτούς τους κανόνες που μπορεί να διαφοροποιούνται από εποχή σε εποχή, αλλά χωρίς τους οποίους καμία κοινωνική σχέση δεν είναι πλέον εφικτή. Ή μήπως είναι;»

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 14/7στο Κηποθέατρο Παπάγου και μέσα στον Ιούλιο θα παιχτεί και σε άλλα ανοιχτά θέατρα της Αττιπκής, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Βριλησσίων (15/7), στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (21, 22/7), στο Βεάκειο Πειραιά (23/7), στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (25/7). Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς και κερδίστε προσκλήσεις για τις παραστάσεις στο Βεάκειο και το Θέατρο Πέτρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Δον Ζουάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση αποπειράται να αποκαλύψει τις λιγότερο προφανείς φιλοσοφικές πτυχές ενός μύθου, όπως τον αποτύπωσε η πένα του Μολιέρου.

Θέατρο Πέτρας

Τέρμα Λεωφόρου 25ης Μαρτίου και Σουλίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πειραιώς 260: Η μεγάλη γιορτή των 20 χρόνων ξεκίνησε με επιτυχία και... δωρεάν parking για το κοινό

Μετά τη δωρεάν μετακίνηση, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου εξασφάλισε και δωρεάν πάρκινγκ για την Πειραιώς 260! Με την ενέργεια στα ύψη για τα 20 χρόνια του χώρου, η πρόσβαση στις κορυφαίες παραστάσεις γίνεται πλέον πιο εύκολη από ποτέ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/06/2026

Τελευταίες θέσεις για το εκστατικό "MÁM" από την Ιρλανδία στο Φεστιβάλ Αθηνών

Κάπου ανάμεσα στο χορό και το θέατρο βρίσκεται η παράσταση - εμπειρία που γεννήθηκε στους γκρεμούς του West Kerry της Ιρλανδίας που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026.

Οι εντυπωσιακές εικόνες από τη θεατρική μεταμόρφωση του Γεράσιμου Γεννατά σε Μανώλη Χιώτη

Ο Γεράσιμος Γεννατάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Πέννυ Μπαλτατζή, ο Αργύρης Αγγέλου και ένα σπουδαίο καστ ζωντανεύουν τον αιώνιο μουσικό στην παράσταση των Ιόλης Ανδρεάδη, Αρη Ασπρούλη, "MANOLIS | καρδιά σε τέσσερις χορδές". Λίγο πριν την πρεμιέρα στον Ελληνικό Κόσμο δείτε τις πρώτες εικόνες.

Προλαβαίνετε! 9ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος από το Εθνικό Θέατρο

Η προθεσμία για το 9ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο λήγει στις 12 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες θα θητεύσετε δίπλα στην Αλεξία Καλτσίκη.

Τι συμβαίνει με τα "Ψυχοσωματικά μας μέσα"; Η ομάδα θεάτρου nunc απαντά

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις της κωμωδίας "Τα ψυχοσωματικά μου μέσα" που υπογράφει η Ευαγγελία Γατσωτή στη Σκηνή Μπέκετ, μιλήσαμε με την ομάδα θεάτρου nunc.

"Του αγοριού απέναντι": Πρεμιέρα απόψε για το νέο μιούζικαλ των Ρέππα - Παπαθανασίου

Οι μετρ της κωμωδίας επιστρέφουν απόψε στο Θέατρο Άλσος με ένα εκρηκτικό καστ και τις χρυσές επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα, στήνοντας ένα ξέφρενο, ολοκάθαρο πάρτι με άρωμα Αιγαίου.

Ο "Ίων" του Ευριπίδη στους Δελφούς: Μια σύγχρονη εκδοχή για τρεις ηθοποιούς

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και το Φεστιβάλ Δελφών παρουσιάζουν μια ανατρεπτική εκδοχή της ευριπίδειας τραγωδίας. Με τους Ε. Δημητροπούλου, Γ. Εγγλέζο και Μ. Μουμούρη, το έργο ζωντανεύει εκεί όπου γεννήθηκε ο μύθος του, σε μια παράσταση γεμάτη μυστικά και αποκαλύψεις.