«Το δαχτυλίδι της μάνας» με έκπτωση 50% με το Αθηνόραμα Club

Δείτε την ομάδα C. for Circus στο «Δαχτυλίδι της μάνας» μία ιστορία αποχαιρετισμού στο Tempus Verum Εν Αθήναις.

«Το δαχτυλίδι της μάνας» με έκπτωση 50% με το Αθηνόραμα Club

Δείτε την ομάδα C. for Circus στο «Δαχτυλίδι της μάνας» μία ιστορία αποχαιρετισμού στο Tempus Verum Εν Αθήναις με το Αθηνόραμα Club.

«Το δαχτυλίδι της μάνας» με έκπτωση 50% με το Αθηνόραμα Club - εικόνα 1

Ένα θεατρικό έργο που κυμαίνεται ανάμεσα σε μουσικό δράμα και χριστουγεννιάτικο ονειρόδραμα είναι «Το δαχτυλίδι της μάνας» του Γιάννη Καμπύση. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του ποιητή και πεζογράφου Κώστα Κρυστάλλη και ανεβαίνει στο Tempus Verum Εν Αθήναις σε σκηνοθεσία του Παύλου Παυλίδη. Ένας ποιητής, βαριά άρρωστος, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή θυμάται, νοσταλγεί, φαντάζεται, ονειρεύεται την αγκαλιά της αγαπημένης του, τις Νεράιδες του Βουνού, τους οικογενειακούς θρύλους. Η μητέρα του για να τον σώσει αποφασίζει να πουλήσει τη μοναδική περιουσία που τους έχει απομείνει, ένα δαχτυλίδι που έδωσαν οι μοίρες στους προγόνους της. Το τίμημα όμως είναι σκληρό, καθώς η ίδια γνωρίζει ότι σ’ αυτήν την απόφαση ενέχει μία κατάρα. Ο Καμπύσης γράφει στη γλώσσα των δημοτικών τραγουδιών ένα έργο για τη νοσταλγία και την ανάμνηση μίας Ελλάδας, συγκεράζοντας το θάνατο με μύθους της λαϊκής παράδοσης για ξωτικά και νεράιδες. Με την παράσταση αυτή η ομάδα C. for Circus συμπληρώνει τη δεκαετή κοινή πορεία της.

Δείτε την παράσταση με προνομιακή τιμή εισόδου (50% έκπτωση στην αγορά 2 εισιτηρίων, δηλαδή 2 άτομα με ένα εισιτήριο).

Περισσότερες πληροφορίες

Το δαχτυλίδι της μάνας

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Η ομάδα, θέλοντας να ξορκίσει την πίκρα του θανάτου, στήνει μια τελετή αποχαιρετισμού, σε ένα έργο που εκτυλίσσεται στην ελληνική ύπαιθρο και παρακολουθεί τις τελευταίες στιγμές ενός 17χρονου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Κυριακή Νασιούλα: Το "4 +Ένα" είναι για μένα μια (επι)στροφή στη φύση με όχημα το σώμα

Η νέα χορογράφος γράφει για την παράσταση χορού, που ενώνει τη φυσική, τη μηχανική, τη φιλοσοφία, το σύγχρονο χορό και τις καλές τέχνες, όπου τα στοιχεία της φύσης συνδιαλέγονται ως παλλόμενα σώματα επί σκηνής, λίγο πριν ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
03/06/2024

Για το Alok, η "κουήρ χαρά" είναι ο τρόπος του να υπάρχει σε έναν κόσμο που δεν το θέλει εδώ

Με αφορμή το stand-up comedy του που θα δούμε στις 4/6 στο Βέμπο, το καλλιτεχνό που σπάει τα στερεότυπα του φύλου μίλησε μαζί μας για την ομορφιά, τη σοφία και τις δυσκολίες της τρανς ζωής αλλά και για το χιούμορ ως μέσο για να εκφραστεί η πλήρης βεντάλια της ύπαρξής του.

Τη "Σπασμένη στάμνα" σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης αυτό το καλοκαίρι

Περιοδεία ξεκινά η κωμωδία του Χάινριχ Φον Κλάιστ που έχει ως θέμα τον λανθασμένο τρόπο άσκησης της δικαιοσύνης από τους λειτουργούς της, με τον σκηνοθέτη, τον Αργύρη Αγγέλου και την Τζόυς Ευείδη να ανήκουν στον θίασο.

Ποια είναι η νέα παράσταση που ανεβάζει ο Νικόλας Βαγιονάκης στον Μικρό Κεραμεικό του χρόνου;

Με ένα σκοτεινό έργο του Γκυ ντε Μοπασάν που μιλά για τη φρενήρη κι αυτοκαταστροφική πορεία της ζωής του θα καταπιαστεί τον επόμενο χειμώνα ο καλλιτέχνης που έφερε στη σκηνή το "Mephisto" του Κλάους Μαν.

"Τι θέλει το θέατρο από τον κόσμο;": Μια συνομιλία ανάμεσα στο/η Sasha Marianna Salzmann και τον Γρηγόρη Λιακόπουλο

Αυτό το ερώτημα θα απασχολήσει τη συζήτηση ανάμεσα στο/η θεατρικό/ή συγγραφέα και μυθιστοριογράφο και τον συγγραφέα του πρόσφατου "Generation lost", οι οποίοι θα μιλήσουν στο Ινστιτούτο Γκέτε της Αθήνας (είσοδος ελεύθερη).

Η ομάδα "Εν Δυνάμει" ανεβάζει τους "Υπνοβάτες" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου η Ελένη Ευθυμίου υπογράφει μαζί με την ομάδα της, που αποτελείται από νέους καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία, μια παράσταση για τη σχέση του ύπνου και του θανάτου αλλά και το πώς μεταφράζονται στη ζωή μας.

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 στην Πειραιώς 260 με θέατρο, χορό και live στην πλατεία

Ο βιομηχανικός χώρος της Πειραιώς μεταμορφώνεται ξανά σε δημοφιλή προορισμό, όχι μόνο για να φιλοξενήσει την αιχμή της διεθνούς και της ελληνικής σκηνής θεάτρου και χορού αλλά και για να ανοίξει τη φεστιβαλική εμπειρία και έξω από τις αίθουσες.