Καλοσωρίζουμε το Attica Roots Festival

Το «Attica Roots Festival» αποτελεί τη νέα πολιτιστική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής που επενδύει στη ζωντανή σχέση με τις ρίζες της μουσικής.

Μουσική (c) iStock.com

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ που φέρνει την παράδοση στο σήμερα μέσα από ένα σύνολο συναυλιών σε εμβληματικούς χώρους της Αττικής ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Περιφέρεια Αττικής.

Το "Attica Roots Festival" αποτελεί τη νέα πολιτιστική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής που επενδύει στη ζωντανή σχέση με τις ρίζες της μουσικής, διαμορφώνοντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα συναυλιών και live εμφανίσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και τόπους ιστορικής μνήμης, από τις 25 Ιουνίου έως και τις 25 Ιουλίου.

Εκεί όπου οι ρίζες της μουσικής συναντούν τις ρίζες του τόπου, μνημεία και τοπία του Λεκανοπεδίου θα μετατραπούν σε σκηνές πολιτισμού. Μεγάλες φωνές, εμβληματικοί καλλιτέχνες και δυναμικά νέα σχήματα συνθέτουν ένα πρόγραμμα που τιμά την παράδοση και την επανασυστήνει μέσα από σύγχρονες διασκευές, δημιουργικές συμπράξεις και έντονη σκηνική παρουσία.

Για έναν ολόκληρο μήνα η Αττική μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό πολιτιστικό πεδίο, όπου το χθες και το σήμερα συνυπάρχουν δημιουργικά. Χώροι που σφράγισαν την ιστορία αποκτούν ξανά φωνή, μέσα από μουσικές που συνεχίζουν να εξελίσσονται και να ενώνουν.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Μείνετε συντονισμένοι για λεπτομέρειες. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο – Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

7 βιβλία που θα μπουν τις φετινές διακοπές στη χειραποσκευή σου

Προτάσεις ανάγνωσης για κάθε γούστο, ενόψει του καλοκαιρινού ταξιδιού που πλησιάζει!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/06/2026

Μια συζήτηση για τον έρωτα και την πόλη σε μια ταράτσα των Εξαρχείων

Μια εκδήλωση με αφορμή την πρώτη ποιητική συλλογή του Γιάννη Σκορδά "στάρμπορντ".

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (19/06-26/06)

Όλες οι εκθέσεις που έρχονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

"You Can’t Go Home Again": Μια φωτογραφική εξερεύνηση της έννοιας του "ανήκειν"

Τι είναι τελικά το "σπίτι"; Ένας τόπος, μια ανάμνηση ή μια αίσθηση που μας ακολουθεί όπου κι αν βρισκόμαστε; Γύρω από αυτά τα ερωτήματα κινείται η νέα ατομική έκθεση της φωτογράφου Αντιγόνης Παπαντώνη, "You Can’t Go Home Again", που φιλοξενείται στην Κυψέλη.

Ο +οικισμός στους Τ(ρ)όπους αντίστασης, στα Προσφυγικά

Η ομάδα εικαστικής παρέμβασης πειραματίζεται με τ(ρ)όπους, που η τέχνη μπορεί να αποκτήσει μια διαφορετική λειτουργικότητα και μας προσκαλεί σε μια διαδικασία συνδιαμόρφωσης.

Μια νέα έκθεση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ποντάρει στην έκπληξη, τη χαλάρωση, το χιούμορ και την κριτική

Η έκθεση εκκινεί από την κατανόηση του δημόσιου χώρου ως μηχανισμού συντονισμού περιβάλλοντος, σωμάτων, υλικών, και τεχνολογικών συστημάτων.

Με "Ένα Φεστιβάλ στη Σαμοθράκη" υποδέχεται το καλοκαίρι το ακριτικό νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Παραστάσεις παρουσιάζονται σε δάση, σχολεία, καφενεία και ανοιχτούς δημόσιους χώρους, δίνοντας έμφαση στη βιωματική εμπειρία και στη σύνδεση του πολιτισμού με το νησί.