Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Μια γυναίκα που εισβάλλει σε ένα γάμο "συναντά" μια δολοφονία-βαμπίρ στις δύο νέες εκδόσεις του Κλειδάριθμου.

Νέα Κλειδάριθμος

Κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος δύο νέα βιβλία, μια καλόκαρδη ιστορία για μια γυναίκα που εμφανίζεται απροσδόκητα σε έναν γάμο και ένα αγωνιώδες αστυνομικό. Διαβάστε περισσότερα για τα βιβλία στη συνέχεια.

Alison Espach - Οι άνθρωποι του γάμου

Η Φοίβη Στόουν φτάνει στο πολυτελές ξενοδοχείο Cornwall Inn, στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ, μια υπέροχη, ηλιόλουστη μέρα. Φορά ένα πράσινο μεταξωτό φόρεμα και χρυσαφί γόβες, δεν έχει αποσκευές και είναι μόνη. Όλοι οι καλεσμένοι του γάμου που έχουν συγκεντρωθεί στο λόμπι υποθέτουν ότι είναι κι αυτή καλεσμένη. Όμως η Φοίβη είναι το μόνο άτομο που δεν βρίσκεται εκεί για το ευτυχές γεγονός. Η Φοίβη ονειρευόταν επί χρόνια να έρθει σε αυτό το ξενοδοχείο – φανταζόταν ότι θα απολάμβανε στρείδια και βόλτες με ιστιοπλοϊκό στο ηλιοβασίλεμα μαζί με τον σύζυγό της. Μόνο που να την τώρα χωρίς εκείνον, στη χειρότερη φάση της ζωής της, αποφασισμένη να κακομάθει τον εαυτό της για πρώτη και τελευταία φορά. Στο μεταξύ, η νύφη έχει υπολογίσει κάθε λεπτομέρεια και πιθανή αναποδιά που μπορεί να προκύψει αυτό το Σαββατοκύριακο, εκτός από τη Φοίβη και το σχέδιό της – και έτσι είναι ακόμη πιο αναπάντεχο το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες έρχονται κοντά και ανοίγουν την καρδιά τους η μια στην άλλη.

Αστείο και τρυφερό συνάμα, το βιβλίο Οι άνθρωποι του γάμου είναι, επί της ουσίας, μια διεισδυτική και ευαίσθητη ματιά στις απρόβλεπτες στροφές της ζωής που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μονοπάτια και μέρη που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί – και στις τυχαίες συναντήσεις που χρειάζονται καμιά φορά για να αλλάξουμε πορεία.

Μετάφραση: Γεωργία Οικονομοπούλου

C. J. Tudor - Η αναμέτρηση 

Σε μια μικρή πόλη της Αλάσκας, ένα αγόρι βρίσκεται με τον λαιμό ξεσκισμένο και όλο του το αίμα στραγγισμένο. Οι κάτοικοι έχουν να δουν τέτοιο φονικό είκοσι πέντε χρόνια. Ωστόσο, ξέρουν ποιος ευθύνεται: ένα μέλος της Αποικίας, της εξόριστης κοινότητας βαμπίρ που ζουν σε έναν παλιό ορυχείο βαθιά στο δάσος.

Η αστυνομικός Μπάρμπαρα Άτκινς, ειδική σε εγκλήματα βαμπίρ, καλείται για να αποφανθεί επισήμως αν πρόκειται για έγκλημα της Αποικίας και να εγκρίνει την εξόντωσή της. Οι παλιές υποψίες δύσκολα πεθαίνουν σε μια πόλη σαν αυτή, όμως η Μπάρμπαρα έχει αμφιβολίες. Αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια, ζητάει τη βοήθεια του Τζένσεν Τάκερ, του πρώην σερίφη, που παραλίγο να πληρώσει με τη ζωή του την έρευνα για τον προηγούμενο φόνο στην πόλη. Έκτοτε, ο Τάκερ ζει σαν ερημίτης. Παρ’ όλα αυτά, γνωρίζει την Αποικία καλύτερα απ’ όλους.

Καθώς οι δυο τους ψάχνουν στο παρελθόν της πόλης, αποκαλύπτουν μυστικά πιο σκοτεινά απ’ όσο μπορούσαν να φανταστούν. Και τότε εμφανίζεται άλλο ένα πτώμα. Ενώ το χιόνι πυκνώνει και οι νύχτες μεγαλώνουν, ένας δολοφόνος παραμονεύει. Άνθρωποι και βαμπίρ διψούν για αιματηρή εκδίκηση. Ο χρόνος πιέζει την Άτκινς και τον Τάκερ, που αναζητούν την αλήθεια. Έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τέρας διψασμένο για αίμα… ή έναν διεστραμμένο ψυχοπαθή;

Και ποια απ’ τις δύο περιπτώσεις είναι πιο επικίνδυνη;

Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Αμέρωτος Νόστος": Ένα εικαστικό αφιέρωμα για τη μοναδικότητα της Κρήτης

Η έκθεση λειτουργεί παράλληλα ως ρετροσπεκτίβα στο έργο του καλλιτέχνη Σταύρου Παναγιωτάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2025

Το κοσμοϊστορικό έτος 1945 σε μια έκθεση στη Βουλή

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία εγκαινιάζει τη νέα έκθεση "1945: το τέλος του πολέμου" στον εκθεσιακό χώρο του στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Η έκθεση "Athens Dies In Dreams At Sunrise" παρουσιάζεται σε ένα παλιό λατομείο στο λόφο του Φιλοπάππου

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στον Αλέξανδρο Τζάννη την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2025.

Εγκαίνια της έκθεσης "All Eyes on Palestine" στην Αθήνα

Η έκθεση-ορόσημο της σύγχρονης παλαιστινιακής τέχνης που αξιοποιεί την τέχνη ως εργαλείο αντίστασης.

Μιλώντας ελεύθερα για το βιβλίο της Ειδικής Εισηγήτριας των Ηνωμένων Εθνών για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Η εκδοτική ομάδα του βιβλίου της Φραντσέσκα Αλμπανέζε διοργανώνει στο Σ22 μια ελεύθερη συζήτηση, δίχως εισηγήσεις και ομιλίες.

"Το γάλα": Ωδή στην πιο πρωταρχική μορφή προστασίας

Η Ελευθερία Τσέικο διηγείται ιστορίες ανθρώπων με έντονες εμπειρίες και μνήμες.