Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με ελεύθερη είσοδο σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Εκατόν δεκατέσσερεις αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία θα υποδεχθούν το κοινό, κάτω από το φως του φεγγαριού.

Πανσέληνος © shutterstock

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, τη νύχτα της Πανσελήνου, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025.

Εκατόν (114) δεκατέσσερεις αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό, κάτω από το φως του φεγγαριού. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε εβδομήντα έναν (71) αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ περίπου σαράντα τέσσερεις (44) θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. 

Διαβάστε Επίσης

Κατά τη φετινή διοργάνωση, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από τις 8 έως και τις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί και το οποίο περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, αστροπαρατήρηση, αφηγήσεις μύθων και ξεναγήσεις, που διοργανώνουν οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, πολλές από αυτές  σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους. 

*Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πανσελήνου θα επικαιροποιείται για τυχόν αλλαγές. 

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση "Έφη Στρούζα: ένα νέο ταξίδι"

Η έκθεση φιλοξενείται έως τα τέλη Οκτωβρίου στο ΙΣΕΤ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/09/2025

Εγκαινιάζεται σήμερα η νέα έκθεση του Μεγάρου Μουσικής

Η Jenny Marketou παρουσιάζει μια σειρά από ιδιόμορφα γλυπτά στον κήπο του Μεγάρου.

Μια έκθεση design στον Κεραμεικό που αξίζει να δεις

Η επιμελήτρια του "The Monsters I Live With" μάς εξηγεί γιατί αξίζει να ανακαλύψεις το ομαδικό πρότζεκτ στον πρώτο όροφο του "Proveleggios".

Άρωμα Ελλάδας στη18η Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης

Ένα ταλαντούχο καλλιτεχνικό δίδυμο συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση.

Μπορεί η φωτογραφία και τα παραμύθια να θεραπεύσουν; Ένα βιβλίο λέει "ναι"

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη το βιβλίο των ψυχολόγων Ελένης Παπαδοπούλου και Νίκου Κουραβάνα "Φωτογραφοθεραπεία και Παραμυθοθεραπεία".

Παράλληλες δράσεις για την έκθεση "Takis 1∞" στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μουσικά events, προβολές και διαδραστικές ξεναγήσεις έρχονται στο μουσείο.

Η "The pleasure principle" ξεδιπλώνεται στο Hyper Hypo

Το νέο φωτο-βιβλίο του εικαστικού καλλιτέχνη René Habermacher αφηγείται το παρθενικό ταξίδι ενός καϊκιού στην Ανάφη και παρουσιάζεται προσεχώς στο Hyper Hypo, μαζί με σχετική έκθεση φωτογραφίας και έργων τέχνης.