"Αυτά δεν λέγονται": Μια σπαρακτική εξομολόγηση από τον Αλεχάντρο Παλόμας

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Opera το βιβλίο όπου ο συγγραφέας του βιβλίου "Ένας γιος" γράφει σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί.

Αυτά δεν λέγονται

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Opera το βιβλίο του Αλεχάντρο Παλόμας "Αυτά δεν λέγονται" (μετάφραση: Αλεξάνδρα Γκολφινοπούλου). Το βιβλίο αποτελεί μια σπαρακτική εξομολόγηση του συγγραφέα του μυθιστορήματος "Ένας γιος" σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί.

Διαβάστε δύο αποσπάσματα

"Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης δημοσιοποίησα ότι μεταξύ οκτώ και εννέα ετών έπεσα θύμα επανειλημμένων κακοποιήσεων και σεξουαλικών επιθέσεων από έναν κληρικό, εκπαιδευτικό στο σχολείο Λα Σάγιε. Την επομένη, ορισμένες εγχώριες εφημερίδες αναπαρήγαγαν την είδηση, κι έτσι ξεκίνησε ένα ξέφρενο παραλήρημα στα μέσα ενημέρωσης, όπου ήμουν το επίκεντρο και ο πρωταγωνιστής: δελτία ειδήσεων, περιοδικά, ραδιόφωνα, ξένα μέσα…"                                                                 

"Μ’ έχουν ρωτήσει αν κρατάω κακία στον άνθρωπο που κατέστρεψε την παιδική μου ηλικία, και είναι πολλοί αυτοί  που φαίνεται να έχουν εκπλαγεί με την απάντησή μου. Όχι, δεν του κρατάω κακία, αυτή είναι η αλήθεια, ίσως επειδή το βλέμμα μου είναι ακόμη αποκλειστικά στραμμένο στον εαυτό μου. Προς το παρόν, με ανησυχεί το παιδί κι ό,τι κρατάω απ’ αυτό μέσα μου. Δεν υπάρχει χώρος στον άνθρωπο που είμαι τώρα για να τον αφιερώσω στον δήμιο και σ’ εκείνους που τον συγκάλυψαν. Αυτό θα έπρεπε να είναι έργο όσων φτιάχνουν και εφαρμόζουν τους νόμους. Αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής και οφείλω να ομολογήσω ότι, αν υπάρχει κάτι που δε θα μπορέσω ποτέ να συγχωρήσω στον Αδελφό και στο σχολείο που ακρωτηρίασε την παιδική μου ηλικία, είναι το τραύμα που προκάλεσαν στη μητέρα μου. Το δικό μου κατάφερα να το επεξεργαστώ, να το βιώσω και να το φιλτράρω όσο καλύτερα μπορούσα. Το τραύμα, όμως, πάνω στη μητέρα μου δεν το συγχωρώ."

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα                                                                    

Ο Αλεχάντρο Παλόμας (Alejandro Palomas) γεννήθηκε το 1967 στη Βαρκελώνη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του μ’ ένα Master in Poetics στο New College του Σαν Φρανσίσκο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και μετέφρασε έργα σημαντικών συγγραφέων όπως, μεταξύ πολλών άλλων, η Κάθριν Μάνσφιλντ, ο Όσκαρ Ουάιλντ, η Γερτρούδη Στάιν και ο Τζακ Λόντον. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες. Από τις εκδόσεις opera κυκλοφορούν στα ελληνικά τα βιβλία του: Ένας γιος (Εθνικό Βραβείο Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας της Ισπανίας), Ένα μυστικό, Ένας σκύλος, Μια μητέρα (Βραβείο Nadal), Ένας τόπος με τ’ όνομά σου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ραντεβού στο Ζάππειο για την Art Athina 2025

Η επιτυχημένη φουάρ επιστρέφει το φθινόπωρο με τη συμμετοχή 72 αιθουσών τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/07/2025

"Οι χήρες της Πέμπτης": Το βιβλίο πίσω από τη σειρά του Netflix μόλις κυκλοφόρησε

Το αργεντίνικο ψυχολογικό θρίλερ της Κλαούδια Πινιέιρο είναι διαθέσιμο από τις εκδόσεις Carnivora.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (14-20/7)

Λίγα ακόμα εικαστικά ραντεβού πριν φτιάξουμε βαλίτσες για διακοπές.

Το κύκνειο άσμα μιας παραγνωρισμένης συγγραφέα μόλις κυκλοφόρησε

Το πρωτο-φεμινιστικό βιβλίο "Η Ένοικος του Γουάιλντφελ Χολ" της Αν Μπροντέ, αδερφής των Σάρλοτ και Έμιλι, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Loggia.

"In Retrospect vol. I": Ωδή στη σύγχρονη κουίρ τέχνη

Το HGW std. παρουσιάζει έργα που φιλοξενήθηκαν στον χώρο από το 2022 μέχρι σήμερα.

Πώς το Βερολίνο απομακρύνθηκε από την τελειότητα

Το βιβλίο η "Τελειότητα" του Βιντσέντζο Λατρόνικο δεν μας λέει κάτι καινούργιο για το μύθο του Βερολίνου, τους ψηφιακούς νομάδες, τον εξευγενισμό, αλλά μας τα λέει με ειλικρίνεια, σκληρότητα και ενσυναίσθηση, σαν να/όπως τα έζησε ο ίδιος.

Captain Daddi, γιατί να κάνεις μια έκθεση για την ανάπαυση ενώ δεν μπορείς να πάρεις ανάσα;

Μπήκαμε στο συναισθηματικό, κουίρ "κουκούλι" της έκθεσης "Radical Rest" στο Okay Initiative Space στην Κυψέλη που γιορτάζει τη λήξη της με προβολές, performance και sleepover!