Όλα όσα ετοιμάζει το Μουσείο Ακρόπολης για τα 16α γενέθλιά του

Μουσικές εκπλήξεις και ξεναγήσεις στη νέα περιοδική έκθεση του μουσείου.

Μουσείο Ακρόπολης μουσική εκδήλωση © Πάρις Ταβιτιάν

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει τα 16 χρόνια λειτουργίας του και με αυτή την ευκαιρία προσκαλεί τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ να προσφέρει στους επισκέπτες του μια μουσική βραδιά με έργα κλασικής μουσικής Ελλήνων συνθετών και κινηματογραφική μουσική, υπό τη διεύθυνση της επίκουρης Καθηγήτριας Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και διεθνώς αναγνωρισμένης μαέστρου Ζωής Ζενιώδη. Η πολυμελής ορχήστρα αποτελείται από φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος, με κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο προαύλιο του Μουσείου και η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα είναι ανοιχτοί όπως κάθε Παρασκευή από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, με κανονικό εισιτήριο. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα είναι ανοιχτό ως τις 12 τα μεσάνυχτα (τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210 9000915).

Εκτός από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μαζί με τους αρχαιολόγους του Μουσείου στην έκθεση "ALLSPICE - Michael Rakowitz and Ancient Cultures", που παρουσιάζει το Μουσείο Ακρόπολης και ο ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρωτότυπα αντικείμενα αρχαίων πολιτισμών από τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της νοτιοανατολικής Μεσογείου συνδιαλέγονται με έργα σύγχρονης τέχνης του διεθνώς αναγνωρισμένου Ιρακινό-Αμερικανού καλλιτέχνη Michael Rakowitz, συνυφαίνοντας ανθρώπινες σχέσεις και ιστορίες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η έκθεση αναδεικνύει διαχρονικά θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, απώλειας και αποκατάστασης, επιβίωσης και δημιουργίας πολιτισμού, μέσα από έργα εννοιολογικά, συγκινητικά, φανερά πολιτικά και σίγουρα επίκαιρα. Η είσοδος στην έκθεση ALLSPICE είναι ελεύθερη, όπως και οι παρουσιάσεις από τους αρχαιολόγους.

Πληροφορίες: Παρασκευή 20/6, στις 10:00 στα αγγλικά και στις 18:00 στα ελληνικά. 
Διάρκεια: 45 λεπτά. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Allspice: Michael Rakowitz & Ancient Cultures

  • Αφιερώματα

Το πρώτο μέρος της τριλογίας "Michael Rakowitz & Ancient Cultures | Παρουσίαση Αρχαίων Πολιτισμών και Σύγχρονης Τέχνης", μια συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, του Μουσείου Ακρόπολης και του ΝΕΟΝ. Με επίκεντρο το πολυδιάστατο έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου σύγχρονου καλλιτέχνη Michael Rakowitz, παρουσιάζονται έργα σύγχρονης τέχνης σε διάλογο με αντικείμενα αρχαίων πολιτισμών από τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η τριλογία εγγίζει θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, απώλειας και αποκατάστασης, επιβίωσης και δημιουργίας πολιτισμού. Ένας διάλογος με έργα εννοιολογικά, συγκινητικά, φανερά πολιτικά, σίγουρα επίκαιρα, υπενθυμίζοντάς μας τη μοίρα των εμπόλεμων περιοχών αλλά και τα ταξίδια διωγμένων ανθρώπων και πολιτιστικών αγαθών.

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Αυτό είναι το Κιου για τη νέα σχολική χρονιά

Το φρέσκο βιβλιοπωλείο της Κυψέλης είνα αφιερωμένο στο σινεμά και το θέατρο αλλά έχει και όλα τα απαραίτητα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/09/2026

AMAN AMAN: Εκθέσεις με φόντο την προσφυγική μνήμη σε δύο σημεία της Αθήνας

Από τις 8 έως τις 9 Οκτωβρίου, το AMAN AMAN φέρνει στην Αθήνα ιστορίες ανθρώπων και τόπων μέσα από σύγχρονη τέχνη, μουσική και περφόρμανς.

Ο Τίτος Πατρίκιος ανοίγει τον β’ κύκλο των συζητήσεων στο Ωδείο Αθηνών

Ο σπουδαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος συναντά τον δημοσιογράφο και εκδότη του Books’ Journal Ηλία Κανέλλη, σε μια ανοιχτή συζήτηση για την ποίηση, την Ελλάδα και τη διαδρομή του. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στο Ωδείο Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο.

Κιτσοπούλου, Καρακούλη, Φιλίππου: Τους ακολουθούμε σε θέατρο και σινεμά, διαβάζουμε τα νέα βιβλία τους

Δεν έχει σημασία αν τους γνωρίσαμε ως συγγραφείς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες ή ηθοποιούς. Η σχέση τους με τη λογοτεχνία δεν είναι ευκαιριακή και τα νέα τους βιβλία αξίζουν την προσοχή μας.

Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε στις γκαλερί της Αθήνας αυτό το φθινόπωρο

Με ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία και δυνατές διεθνείς συνεργασίες, η Αθήνα καλωσορίζει τη νέα εικαστική σεζόν. Χαρτογραφούμε τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Η κεραμική συναντά τη φύση στο εργαστήρι των Heterotopians

Οι Heterotopians ανοίγουν ξανά το εργαστήριό τους στην Καλλιθέα και παρουσιάζουν, από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου, έργα μελών της ομάδας και μαθητών, σε μια έκθεση αφιερωμένη στον πειραματισμό και τις διαφορετικές όψεις της φύσης.

8ο Διεθνές Φεστιβάλ "Ευρωπαϊκή Πολυφωνία": Η Ρόδος γεμίζει τέχνη και πολιτισμό

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, η Ρόδος γίνεται σημείο συνάντησης διαφορετικών μορφών τέχνης, φιλοξενώντας συναυλίες, εικαστικές και κινηματογραφικές δράσεις, εργαστήρια και περιηγήσεις σε όλη την πόλη.