Δύο νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Κέδρος

Η πικρή αλήθεια του Δημήτρη Σωτάκη και το Τράνταγμα του Νικόλα Ευαντινού αξίζουν της προσοχής σου.

Νέα Κέδρος

Δύο νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Κέδρος. Ανακαλύψτε στη συνέχεια τις περιλήψεις τους.

Η πικρή αλήθεια - Δημήτρης Σωτάκης

Μια τετραμελής οικογένεια, ο Πο, η Μαρία και τα δυο τους παιδιά, φτάνει στο αγαπημένο τους ξενοδοχείο, όπου τα τελευταία χρόνια περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όμως αυτή τη φορά κάτι δεν πηγαίνει καλά, αφού κανείς από το προσωπικό του ξενοδοχείου και τους υπόλοιπους τακτικούς επισκέπτες δεν τους αναγνωρίζει. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την παράξενη συμπεριφορά; Έντρομοι προσπαθούν να το ανακαλύψουν. Μα όσο πιο βαθιά αναζητούν την αλήθεια, τόσο έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες ερωτήματα σχετικά με την ίδια τους τη ζωή.

Τράνταγμα - Νικόλας Ευαντινός

Σε έχει καλέσει ποτέ στο τηλέφωνο ο Γιατρός; Το σήκωσες; Θα σταματούσες δυο ποιητές καθώς αρπάζουν έναν άγγελο; Τι εντολές θα έδινες στην τεχνητή νοημοσύνη ώστε να δημιουργήσει το πιο απόκρυφο πορτρέτο σου; Σκέφτηκες ποτέ να στείλεις γράμμα στον άγιο Χάρο; Τι θα του ζητούσες; Θα μπορούσες να μετατρέψεις ένα φτηνό βιολί σε όργανο εξαιρετικής μαστοριάς με ένα δάκρυ; Τι θα έκανες αν έπρεπε να ανακρίνεις κάποιον που ζει με το ενδεχόμενο της αυτανάφλεξης; Θα έτρωγες ποτέ ένα μήλο, αν πάνω του κάθονταν αγαπημένοι νεκροί; Και, κυρίως, μπορεί ένας υπναγωγικός σπασμός να χωρέσει το τράνταγμα της ζωής σου;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από τις αφηγήσεις του βιβλίου. Σε όλες πρωταγωνιστούν υπαρκτά πρόσωπα με φανταστικές διαστάσεις. Οι απαντήσεις που δίνονται ή δεν δίνονται επαφίενται στον αναγνώστη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Casting minus one: Οι φοιτητές της ΑΣΚΤ διερευνούν την συνθήκη της απουσίας

Είκοσι οκτώ φοιτητές άλλοτε φαντασιακά, άλλοτε υπονομευτικά, άλλοτε λακωνικά, άλλοτε ενοχλητικά και άλλοτε μυστηριακά διασχίζουν τη μεθόριο του πραγματικού για να καταλάβουν τον χώρο που υπολείπεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/08/2026

Τι διαβάζει η λέσχη ανάγνωσης Σεπτεμβρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος;

Η λέσχη ανάγνωσης ανακοίνωσε το βιβλίο που θα συζητήσει τον Σεπτέμβριο, αλλά και αυτά του πρώτου μέρους της νέας αναγνωστικής περιόδου.

Ο φωτογράφος Τάκης Τλούπας μας ταξιδεύει σε "Μια Άλλη Ευρώπη"

Ανέκδοτες φωτογραφίες, άγνωστες διαδρομές και μια διαφορετική ματιά του σπουδαίου Θεσσαλού φωτογράφου πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Δωρεάν Πανσέληνος: Πού θα απολαύσεις το "Φεγγάρι του Οξύρρυγχου" σε όλη την Ελλάδα

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο σε 126 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Ντάλια δε λα Σέρδα στην Ελλάδα για δύο βιβλιοπαρουσιάσεις

Με αφορμή το βιβλίο της "Αδέσποτες Σκύλες" η συγγραφέας από το Μεξικό θα βρεθεί στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο.

Οι "Μοιρολογίστρες" του Δημοσθένη Τζανάκου ανοίγουν τη νέα σεζόν στον Τεχνοχώρο

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική σεζόν με τη νέα ατομική έκθεση του γλύπτη Δημοσθένη Τζανάκου.

"Χρονοστιβάδα": 45 ιστορίες της Θεσσαλονίκης ζωντανεύουν μέσα από λέξεις και χαρτογλυπτική

Το MOMUS-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξενεί από την 1η έως τις 20 Σεπτεμβρίου την έκθεση "Χρονοστιβάδα", όπου 45 ιστορίες και πρόσωπα της Θεσσαλονίκης συναντιούνται μέσα από πρωτότυπα έργα χαρτογλυπτικής και αφηγήσεις μνήμης.