Άγιος Βαλεντίνος με εξερευνήσεις στη συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή

Η θεματική ξενάγηση «Ζευγάρια καλλιτεχνών» επιστρέφει στο μουσείο.

Ζευγάρια καλλιτεχνών Ίδρυμα Γουλανδρή

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει για άλλη μια φορά τη θεματική ξενάγηση "Ζευγάρια καλλιτεχνών στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή".

Η ξενάγηση εστιάζει στα ζευγάρια καλλιτεχνών που εκπροσωπούνται με έργα τους στη Συλλογή, συγκεκριμένα στους Auguste Rodin-Camille Claudel, Ben Nicholson-Barbara Hepworth, Jean Tinguely-Niki de Saint Phalle, François-Xavier Lalanne-Claude Lalanne, Fernando Botero-Σοφία Βάρη και Christo-Jeanne Claude, παρουσιάζοντας το έργο των καλλιτεχνών και αναλύοντας τη μεταξύ τους σχέση.

Η ξενάγηση της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί 6.30-7.30 μ.μ.

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 30 άτομα
Κόστος συμμετοχής
Γενική είσοδος με ξενάγηση | 16€
Μειωμένο εισιτήριο με ξενάγηση | 14€
Ελεύθερη είσοδος με ξενάγηση | 6€

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο – Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ακούγοντας την "Ηχώ του χρόνου" που κουβαλά μνήμες από το Ολοκαύτωμα

Στη νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις του ΜΙΕΤ, ο μουσικοκριτικός Jeremy Eichler εστιάζει σε τέσσερις κορυφαίους συνθέτες του 20ού αιώνα και εξετάζει πώς βίωσαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να να γνωρίσουν από κοντά τα ζητήματα που πραγματεύονται οι καλλιτέχνες.

Οι εκθέσεις του ΠΣΚ που δεν θα λείψουν από την ατζέντα μας

Αναδρομικά πρότζεκτ, περιπατητικές δράσεις και last calls για εκθέσεις που παρουσιάζονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

"Everynight" στην Ταινιοθήκη με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών

Το επιτυχημένο πρόγραμμα συνεχίζεται με μερικές ακόμα προβολές για τον Ιανουάριο.

Άνοιξη στο ΕΜΣΤ με τριπλό αφιέρωμα στην ελληνική μεταπολεμική τέχνη

Νέες εκθέσεις έρχονται σύντομα στο μουσείο στη Συγγρού.

Η έκθεση "Τέχνη για το εδώ και τώρα" αποκτά παγκόσμια εμβέλεια

Παράταση και διαδικτυακή προβολή για την έκθεση που έφερε την Αθήνα στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό προσκήνιο.