"Tehom": Η εικαστική εγκατάσταση της Renée Revah κοσμεί τις βιτρίνες του ΟΤΕ

Ένα εγχείρημα σε συνεργασία του ΜΙΕΤ με τις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ.

Tehom

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, στο πλαίσιο της έκθεσης της Renée Revah, "Tehom", που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στη Βίλα Καπαντζή (ΜΙΕΤ, Θεσσαλονίκη), παρουσιάζει μια εικαστική εγκατάσταση στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ. 

Η εικαστική εγκατάσταση, η οποία θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες στις βιτρίνες, περιλαμβάνει τρεις μεγεθυμένες φωτογραφίες (blow-up) από το στρατόπεδο του Άουσβιτς. Τοποθετημένες στις βιτρίνες, οι φωτογραφίες αναδεικνύουν την κλίμακα και την ένταση του έργου της Revah, προσκαλώντας το κοινό να βυθιστεί σε ένα εσωτερικό ταξίδι και να εξερευνήσει την έννοια της αβύσσου (tehom).

Tehom

Η εγκατάσταση στις Βιτρίνες Τέχνης λειτουργεί ως πρόλογος της έκθεσης, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει σε βάθος το έργο της Revah στη Βίλα Καπαντζή.

Διαβάστε Επίσης

Οι Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Καρόλου Ντηλ, είναι ένας εναλλακτικός πολιτιστικός χώρος που προσφέρει σε καλλιτέχνες και πολιτιστικούς φορείς την ευκαιρία να πα-ρουσιάσουν το έργο τους σε ένα δημόσιο, ανοιχτό περιβάλλον. Λειτουργούν ως γέφυρα ανάμεσα στην τέχνη και την πόλη, προσφέροντας έναν ευρηματικό τρόπο παρουσίασης εικαστικών έργων. 

Την επιμέλεια έχει ο Γιάννης Αργυριάδης. Η εγκατάσταση θα παραμείνει στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ έως τις 8 Φεβρουαρίου 2025.

Η Renée Revah γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική τέχνη στη Δραματική Σχολή του Σύγ-χρονου Θεάτρου Αθήνας (1997–1999), ενώ παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια τραγουδιού, χορού, φωτισμού θεάτρου και μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής. Έχει εργαστεί επαγ-γελματικά σε θεατρικές παραστάσεις από το 1999 έως το 2001. Από το 2001 μέχρι σήμερα ασχο-λείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία και τη γραφιστική. Το 2009 παρακολούθησε το "Σεμινάριο φωτογράφισης και κριτικής" και το μονοετές σεμινάριο με θέμα "Εισαγωγή στην καλλιτεχνική φω-τογραφία" του Πλάτωνα Ριβέλλη, ενώ παράλληλα φοίτησε στη σχολή φωτογραφίας "Focus". Το 2011 παρακολούθησε το Masterclass του φωτογράφου Simon Norfolk. Το 2016 ξεκίνησε την υπο-βρύχια φωτογραφία με ελεύθερη κατάδυση. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκ-θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. www.reneerevah.com 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ακούγοντας την "Ηχώ του χρόνου" που κουβαλά μνήμες από το Ολοκαύτωμα

Στη νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις του ΜΙΕΤ, ο μουσικοκριτικός Jeremy Eichler εστιάζει σε τέσσερις κορυφαίους συνθέτες του 20ού αιώνα και εξετάζει πώς βίωσαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να να γνωρίσουν από κοντά τα ζητήματα που πραγματεύονται οι καλλιτέχνες.

Οι εκθέσεις του ΠΣΚ που δεν θα λείψουν από την ατζέντα μας

Αναδρομικά πρότζεκτ, περιπατητικές δράσεις και last calls για εκθέσεις που παρουσιάζονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

"Everynight" στην Ταινιοθήκη με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών

Το επιτυχημένο πρόγραμμα συνεχίζεται με μερικές ακόμα προβολές για τον Ιανουάριο.

Άνοιξη στο ΕΜΣΤ με τριπλό αφιέρωμα στην ελληνική μεταπολεμική τέχνη

Νέες εκθέσεις έρχονται σύντομα στο μουσείο στη Συγγρού.

Η έκθεση "Τέχνη για το εδώ και τώρα" αποκτά παγκόσμια εμβέλεια

Παράταση και διαδικτυακή προβολή για την έκθεση που έφερε την Αθήνα στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό προσκήνιο.