Bunny Museum: Το πιο ασυνήθιστο μουσείο του Λος Άντζελες δεν υπάρχει πια

Οι πρόσφατες πυρκαγιές κατέστρεψαν μία ακόμη δημοφιλή ατραξιόν στην πόλη των Αγγέλων.

Πυρκαγιές Λος Άντζελες © Shutterstock

Δεν ήταν λίγα τα μουσεία και οι χώροι τέχνης που τυλίχτηκαν στις φλόγες τις προηγούμενες μέρες, στερώντας από το Λος Άντζελες σημαντικά πολιτιστικά κτίρια αλλά και αγαπημένες ατραξιόν. Ανάμεσά τους και το Bunny Museum, ένας ιδιότυπος χώρος που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε πάνω από 46.000… λαγούς και bunny-themed αναμνηστικά. Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως το πιο περίεργο μέρος που μπορείς να επισκεφτείς στο Λος Άντζελες. Δικαιολογημένα, θα λέγαμε.

Το Bunny Museum ιδρύθηκε το 1998 στην Αλταντίνα από το ζεύγος Candace Frazee και Steve Lubanski. Οι Lubanski είχαν ως έθιμο να χαρίζουν ο ένας στον άλλο από ένα "κουνελοαντικείμενο" κάθε μέρα και πολύ σύντομα δημιουργήθηκε μία μεγάλη συλλογή από λούτρινα παιχνίδια, έργα τέχνης, χιονόμπαλες, μπιμπελό, χριστουγεννιάτικα στολίδια και διαφημιστικά. Έτσι, η Candace και ο Steve αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα μουσείο για να εκθέσουν την ασυνήθιστη συλλογή τους. Το 2021, η Candace Frazee υπολόγισε ότι το σύνολο των εκθεμάτων άγγιζε τα 1.9 εκ. δολάρια σε αξία, ενώ μερικά αντικείμενα χρονολογούνται από το 300 π.Χ.

Ισορροπώντας ανάμεσα στο κιτς και το χαριτωμένο, το Bunny Museum δεν άργησε να αγαπηθεί από το κοινό. Αρχικά στεγαζόταν στο σπίτι του ζευγαριού, καθώς, όμως, η συλλογή μεγάλωνε, το 2017 μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο κτίριο. Οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου περιλάμβαναν και μία αίθουσα με "Hop Horrors" (Chamber of Hop Horrors) που αφηγούταν την κακοποίηση των χαριτωμένων αυτών ζώων ανά τα χρόνια, από εργαστηριακά πειράματα και τα γνωστά μπρελόκ-λαγοπόδαρα μέχρι την κατάχρηση της εικόνας του λαγού από το περιοδικό "Playboy".

Το μουσείο κατείχε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συλλογή κουνελιών στον κόσμο (υπήρχαν, άραγε, ανταγωνιστές;), μέχρι την καταστροφή του στις 9 Ιανουαρίου από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Λος Άντζελες. Οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να σώσουν τα πρώτα αντικείμενα της συλλογής, καθώς και κάποιες αντίκες και πιστοποιητικά για το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Στην ιστοσελίδα του μουσείου έχει ήδη ξεκινήσει μία καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων ώστε το μουσείο να ξαναχτιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

"Σκυλονουάρ": Από τα σκυλάδικα στα βιβλιοπωλεία

Το graphic novel των Δημήτρη Κερασίδη και Δημήτρη Κρις-Αγκαράι (εκδ. Μικρός Ήρως) που καταπιάνεται με τη δεκαετία του ‘80 παρουσιάζεται στο Κομπραί.

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον Μανώλη Γλέζο με νέο πολυχώρο

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επιβεβαίωσε σε σχετική συνάντηση την πρόθεσή του Δήμου να προχωρήσει στη δημιουργία Πολυχώρου Μνήμης και Δράσης.

"Cosmic Theatre": Τι σχέση έχουν τα αστρονομικά φαινόμενα με τη σύγχρονη τέχνη;

Μια σειρά πολιτιστικών δράσεων πραγματοποιούνται έως τον Νοέμβριο στον Πειραιά.

Όλα όσα θα δούμε στο εναρκτήριο event της 9ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Μια έκθεση και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας.

OpenArtLink 2025: Ένα φεστιβάλ μεταμορφώνει τον Πειραιά σε ζωντανό σημείο αναφοράς

Η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης εγκαινιάζεται αυτή την εβδομάδα.

Τι μας λέει και τι όχι η έκθεση για την Έφη Στρούζα στο ΙΣΕΤ;

O επιμελητής Χριστόφορος Μαρίνος γράφει για το αφιέρωμα "Έφη Στρούζα: ένα νέο ταξίδι".