Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο του Νομπελίστα του 2023 Γιον Φόσε

Βρείτε από τις εκδόσεις Gutenberg το "Εγώ είναι ένας άλλος", το δεύτερο βιβλίο της μνημειώδους Επταλογίας του Φόσε.

Εγώ είναι ένας άλλος

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Gutenberg το "Εγώ είναι ένας άλλος" (Επταλογία III-V), το νέο βιβλίο του Νομπελίστα του 2023 Γιον Φόσε. Τη μετάφραση του βιβλίου έχει αναλάβει ο Σωτήρης Σουλιώτης. Το έργο εξωφύλλου είναι του Αλέξη Κόρμπη (Στοιχειώδες λάθος λογικής, 2008). Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο στη συνέχεια του κειμένου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της μνημειώδους Επταλογίας του Γιον Φόσε που πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2023. Σε αυτό, βασικοί ήρωες είναι ο Άσλε και ο Άσλε, δύο νεαροί με το ίδιο όνομα. Μοιάζουν πολύ, ντύνονται ίδια, θέλουν να γίνουν και οι δύο ζωγράφοι. Συναντιούνται στο πανεπιστήμιο του Μπέργκεν. Είναι και για τους δύο η πρώτη φορά που βρίσκονται μακριά από το πατρικό τους σπίτι και κουβαλούν από εκεί πολλά προβλήματα: δύσκολες σχέσεις με γονείς, ένα βαρύ πένθος, μια ιστορία κακοποίησης. Προσπαθούν όμως να χαράξουν τον δικό τους δρόμο. Διασκεδάζουν, φλερτάρουν, σχηματίζουν ροκ μπάντες, αναζητούν τον κατάλληλο τρόπο να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Ένας από αυτούς θα ερωτευτεί βαθιά την Άλες που θα σημαδέψει τη ζωή του

Στο Εγώ είναι ένας άλλος ξαναβρίσκουμε τους δύο Άσλε του μυθιστορήματος Το άλλο όνομα και η σχέση τους φωτίζεται. "Ένα εξαίσιο μεταφυσικό μυθιστόρημα για την αγάπη, την τέχνη, τον Θεό, τη φιλία και το πέρασμα του χρόνου" (The New York Times).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Παρέλαση αστέρων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026

Με δυνατές προτάσεις κλασικής μουσικής και όχι μόνο ξεκινά το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
20/01/2026

"Τριπλό Κοντσέρτο" Μπετόβεν... εις διπλούν από κορυφαίους σολίστ σε συναυλίες της ΚΟΑ και της Ορχήστρας Φεστιβάλ Δρέσδης σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Έργο που μέχρι πρότινος παιζόταν σπανιότατα σε συναυλίες στην Ελλάδα, το "Τριπλό κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο" του Μπετόβεν ακούσθηκε αρκετές φορές μέσα στο 2025, προς δε το τέλος της χρονιάς δις, εντός δύο μόλις εβδομάδων, από εξαιρετικούς σολίστ, στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης!

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

Όλα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού για τη συντήρηση της Συλλογής Τατοΐου

Ένα από τα πλέον εκτεταμένα και σύνθετα εγχειρήματα διάσωσης, συντήρησης και διαχείρισης κινητής πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε ποτέ στη χώρα.

Τα δίπολα στη ζωή του Εμίλιο Παπαευαγγελίου πρωταγωνιστούν στην έκθεση "Ανάμεσα /In-Between"

Από 24 Ιανουαρίου έως 15 Φεβρουαρίου 2026 θα φιλοξενείται στο European Centre Athens η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη σε επιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (19-25/01)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Ερωτήματα για την ανθρώπινη ύπαρξη θέτει η εικαστικός Άλκηστις Μαυροκεφάλου

Το "Fivefold" αντλεί έμπνευση από στοιχεία και τοπία της φύσης μέσα στα οποία μεγάλωσε η καλλιτέχνιδα.