Η "Παράσταση" του Κώστα Αγγελάκη εγκαινιάζεται στον Τεχνοχώρο

Η αίθουσα τέχνης παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής σε επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης Γιώργου Μυλωνά.

Κώστας Αγγελάκης Παράσταση «Κωνσταντίνα», λάδι σε βαμβακερό καμβά, 100x80 εκ.

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Αγγελάκη με τίτλο "Παράσταση" σε επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης Γιώργου Μυλωνά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου (17:30-22:30) ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου. Στην έκθεση αυτή ο καλλιτέχνης μας καλεί να ανακαλύψουμε τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια αποδίδοντας το γυναικείο σώμα απόλυτα ρεαλιστικά και με μια εντυπωσιακή λιτότητα που σε καθηλώνει. Με όπλα του τον χαμηλό φωτισμό και τη δημιουργία έντονων σκιών δίνει έμφαση στη φιγούρα και όχι στον χώρο γύρω από αυτή.

Ο Ιστορικός Τέχνης Γιώργος Μυλωνάς αναφέρει μεταξύ άλλων για την έκθεση: "Ο Κώστας Αγγελάκης θέλησε να δει πέρα από τη σχέση που έχει ο ζωγράφος με το μοντέλο του. Στην τελευταία σειρά έργων που παρουσιάζει στον Τεχνοχώρο, ζωγράφισε στο ατελιέ γυναίκες εκ του φυσικού, να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, με την καθημερινότητα και όσα τις περιβάλλουν και τελικά, με τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτή η πρόθεση έχει έντονο το στοιχείο της σκηνοθεσίας κι απλώνει ρίζες στη μεγάλη ζωγραφική παράδοση της Ολλανδίας του 17ου αιώνα. Ο δημιουργός δεν φοβάται να εκθέσει τη σωματικότητα με τρόπο που αποφεύγει τη φλύαρη δραματοποίηση, διατηρώντας μια ήρεμη και βαθιά ποιητική διάσταση. Η σκοτεινή χρωματική παλέτα και ο λιτός φωτισμός επικεντρώνουν την προσοχή στον διάλογο των μορφών, οι οποίες φαίνονται να αλληλοϋποστηρίζονται. Το γυμνό εδώ λειτουργεί σαν ένα μέσο αποκάλυψης της αλήθειας και του εύθραυστου της ανθρώπινης ύπαρξης."

Λίγα λόγια για τον Κώστα Αγγελάκη

Ο Κώστας Αγγελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε με υποτροφία ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Σόφιας στη Βουλγαρία από το 1986 έως το 1992. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε και της Ένωσης Καλλιτεχνών Βουλγαρίας. Έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και συμπόσια τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κώστας Αγγελάκης. Παράσταση

  • Ζωγραφική

Ο καλλιτέχνης στα έργα του δίνει έμφαση στη μορφή αυτή καθ΄ αυτή και όχι στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό που είναι σημαντικό για τον ίδιο είναι να παρουσιάσει την γυναικεία ύπαρξη εστιάζοντας στον ψυχισμό της, σε αυτό που αποπνέει μέσω του γυμνού κορμιού της και να το φέρει σε αντιδιαστολή με αυτό που εκπέμπει η φιγούρα φορώντας το «περιτύλιγμα» της, την ενδυμασία της. Επιπλέον ο Κώστας Αγγελάκης με την χρήση των σκιών και του λιγοστού φωτισμού ενισχύει ακόμα περισσότερο τον αρχικό του στόχο να αναδείξει δηλαδή την αλήθεια που κρύβει μέσα της κάθε γυναίκα και όχι το προσωπείο που της επιτάσσει η κοινωνία να φοράει ανάλογα με τον κοινωνικό ρόλο που είναι υποχρεωμένη κάθε φορά να εξυπηρετεί.

Τεχνοχώρος − Αίθουσα Τέχνης

Λεμπέση 12, Ακρόπολη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανί Ερνό, Χαν Γκανγκ και Κίττυ Αρσένη "έρχονται" στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ανατρέχουμε στα δύο βιβλία με αέρα Νόμπελ και σε εκείνο που μας υπενθυμίζει το φρικτό πρόσωπο της Χούντας, με τα οποία συνεχίζεται ο κύκλος "Η σκηνή των βιβλίων".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2025

Πέντε νέες προσθήκες στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ένα έθιμο, γνώσεις (μικρο)ναυπηγικής, μια αγροτική παράδοση κι η παρασκευή ενός ζυμαρικού, το καθένα κι από μια άλλη γωνιά της χώρας, προστέθηκαν στον κατάλογο.

Έναν "Έρωτα από τον άλλο κόσμο" φέρνουν οι εκδόσεις Anubis

Ένα ρομαντικό βιβλίο με πολύ χιούμορ που μας θυμίζει ότι η αγάπη και η ζωή αξίζουν κάθε ρίσκο.

Όλα όσα σε περιμένουν στο Μουσείο Ακρόπολης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Ξεναγήσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια και εορτασμοί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

"Νέα τοπία, κολυμβητές και κεραμικά" συναντάμε στον Τριαντάρο της Τήνου

Ο εικαστικός Γιώργος Χαδούλης συνεργάζεται με την Γκαλερί Σκουφά.

Τα βιβλία του ΠΣΚ: "Εδώ είναι Βαλκάνια"

Βιβλία από τη... "γειτονιά" μας θα βρείτε στις τρεις προτάσεις μας που θα περιλαμβάνονται εντός και θα κάνουν το ΠΣΚ σου καλύτερο.