Πάρε μέρος στο 21ο Athens Digital Arts Festival

Ένα τολμηρό νέο θέμα εξερευνά το φεστιβάλ για την επομένη διοργάνωσή του.

Athens Digital Arts Festival 2024

Το μεγαλύτερο και μακροβιότερο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει με την 21η διοργάνωσή του και προσκαλεί καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους, τεχνολόγους και δημιουργούς από όλο τον κόσμο συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ψηφιακής τέχνης. Το 2025 θα είναι γεμάτο προκλήσεις και εκπλήξεις καθώς το ADAF παρουσιάζει το τολμηρό νέο θέμα του: Simulacra. Υποβάλετε τις προτάσεις σας έως τις 15 Δεκεμβρίου 2024 στο 2025.adaf.gr και γίνετε μέρος αυτής της συναρπαστικής περιπέτειας. 

Στο Simulacra, βουτάμε βαθιά στη μαγεία της υπερπραγματικότητας, όπου η τεχνολογία και η τέχνη ενώνονται για να δημιουργήσουν νέους, συναρπαστικούς κόσμους! Σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και το ChatGPT ανατρέπουν τις αντιλήψεις μας, το ADAF 2025 σας προκαλεί να επανεφεύρετε την αλληλεπίδραση με την πραγματικότητα.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ατελείωτη σύγκλιση του φυσικού και του ψηφιακού; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες μορφές τέχνης που αντανακλούν έναν κόσμο όπου το αυθεντικό και το τεχνητό γίνονται ένα; Το ADAF Simulacra είναι μια γιορτή της δημιουργικής φαντασίας και της δύναμης της τέχνης να ανατρέψει τα όρια της πραγματικότητας. Από τα καθηλωτικά ψηφιακά τοπία μέχρι την ανεξερεύνητη υπερπραγματικότητα, προσκαλούμε τους καλλιτέχνες να ταξιδέψουν πέρα από το προφανές και να επαναπροσδιορίσουν το νόημα του αυθεντικού και του αντιγράφου. Είστε έτοιμοι να προκαλέσετε τα όρια και να ανοίξετε νέους δρόμους στη δημιουργικότητα; Αναζητούμε έργα που θα μας καθηλώσουν οπτικά, θα μας προβληματίσουν νοητικά και θα μας οδηγήσουν σε νέες σφαίρες αντίληψης, αμφισβητώντας τις γραμμές μεταξύ του πραγματικού και του ψηφιακού.

Το φεστιβάλ μάς προσκαλεί σε έναν τολμηρό και καθηλωτικό καλλιτεχνικό διάλογο που εκτείνεται σε 12 κατηγορίες: Video Art, Animation, Installation, Performance, Web Art, Digital Image, Music, VR/AR/XR, Music, Games, Workshops, Talks, ADAF kids

Υποβάλετε τις προτάσεις σας και πάρτε μέρος στη μοναδική εμπειρία του 21ου Athens Digital Arts Festival, όπου η τέχνη και η τεχνολογία συγκλίνουν για να αναδιαμορφώσουν το παρόν και να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον.

Όλες οι αιτήσεις θα ληφθούν υπόψη για το σύνολο της 21ης έκδοσης του φεστιβάλ, φυσικής και διαδικτυακής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχα την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2025. Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της αίτησής τους και τις λεπτομέρειες σχετικά με την πιθανή παρουσίαση του έργου τους σε μία ή και στις δύο εκδόσεις του φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το adaf.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μουσείο Μπενάκη: Πώς ο Δημήτρης Πικιώνης σημάδεψε την ελληνική αρχιτεκτονική

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον Έλληνα αρχιτέκτονα εγκαινιάζεται σήμερα (22/10).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

"Ατμόσφαιρες στα πόδια μου": Προβολές για τη βιωσιμότητα της Γης στην Ταινιοθήκη

Βίντεο προτείνουν νέους τρόπους κατανόησης της σχέσης του ανθρώπου με τη γη.

Εικαστικοί αποκαλύπτουν όσα δεν βλέπουμε στα παρασκήνια μιας καλλιτεχνικής παραγωγής

Το "remnants of ongoing activity" προβάλλει επισφαλείς και συχνά αόρατες συνθήκες ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ.

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.

Ποιά είναι η Laila Gohar που θα μαγειρεύει συνεχώς επί τρία 24ωρα φασόλια

Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και μας καλεί σε Table for One με καλεσμένη την αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης.

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.