Η ποιητική συλλογή "Θα γίνουν όλα με τα μάτια ανοιχτά" παρουσιάζεται στο Αλτάι

Στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο παρουσιάζεται η τρίτη συλλογή της Ευαγγελίας Τάτση.

Θα γίνουν όλα με τα μάτια ανοιχτά

Οι εκδόσεις Βακχικόν και ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Αλτάι (Θεμιστοκλέους 65, Αθήνα) σάς προσκαλούν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου (7 μ.μ.) στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Ευαγγελίας Τάτση, "Θα γίνουν όλα με τα μάτια ανοιχτά". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ευσταθία Π. (ποιήτρια - φιλόλογος) και η Χριστίνα Λιναρδάκη (κριτικός λογοτεχνίας- φιλόλογος). Ποιήματα θα διαβάσουν η Ευτυχία Κατελανάκη, ο Bill Hunchback και η ποιήτρια. Θα ακολουθήσει dj set με τις μουσικές του Bill Hunchback.

Απόσπασμα από το βιβλίο

Yπάρχει μια λέξη που χάθηκε μέσα σε κάθε λέξη.
Η λέξη των μονολόγων μας
που δεν γράφτηκε για τις ερωτήσεις των άλλων
και που τη σκέπασαν σε στρώματα
τα τι και τα πόσο των ερωτήσεων.

Όπως εγώ λέω περιμένω σαν να λέω χρόνος.
Χρόνος ανάμεσα στο γιατί που ρωτά
και το γιατί που γνωρίζει
και χρόνος κερδισμένος.

Αυτή η ιδιωτική μας διάλεκτος
που όπως κάθε διάλεκτος ηττήθηκε
κρύβει την ιστορία των ανθρώπων.

Λίγα λόγια για την Ευαγγελία Τάτση

Η Ευαγγελία Τάτση γεννήθηκε στο Περιστέρι. Σπούδασε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστήμιου Πατρών. Εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρεία στο τμήμα ιατρικής ενημέρωσης. Η πρώτη της ποιητική συλλογή Ακακίες στη σαβάνα (εκδόσεις Βακχικόν 2020) συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Γιάννης Βαρβέρης 2021. Η δεύτερη ποιητική συλλογή της Φυτά εσωτερικού χώρου (εκδόσεις Βακχικόν 2022) τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης από την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης το 2022. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γερμανικά και στα αραβικά και έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, ποιητικές ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το βιβλίο Θα γίνουν όλα με τα μάτια ανοιχτά είναι η τρίτη ποιητική συλλογή της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρία νέα βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη

Ένα πορτρέτο της Αμερικής, ένα αστυνομικό στην Κεφαλονιά και ένα βιβλίο για την παγκόσμια κατακερματισμένη επικαιρότητα έρχονται από τον εκδοτικό.

Ο Rémy Comment φωτογραφίζει κότες σαν να ήταν άνθρωποι

Μία ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας στο κέντρο της Αθήνας.

"Sweet Movie": Μια έκθεση που ξεδιπλώνεται σαν αποδομημένο θεατρικό έργο

Το δεύτερο πρότζεκτ της νεοσύστατης γκαλερί Red Carpet.

Η έκθεση "Αθήνα. Από Σελίδα σε Πόλη" ανοίγει ξανά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Μετά την επιτυχημένη του παρουσίαση στην Πατησίων, το αφιέρωμα φιλοξενείται στην οδό Ακαδημίας 50.

Οι "Μέτα-ομπρέλες" της Βαρβάρας Σπυρούλη κοσμούν την Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Μια σειρά από γλυπτά, σχέδια και μία ηχητική εγκατάσταση.

Ευφάνταστα workshops χειροτεχνίας στο M Shop του Μεγάρου Μουσικής

Πρωτότυπα εργαστήρια για όλους παρέα με τη Νίκη Στυλιανού.