Late nights, φεμινιστική και κουίρ ποίηση αυτή την εβδομάδα μας φέρνουν στην έκθεση "space of togetherness" στο Σχολείον

Η έκθεση του ΝΕΟΝ προσφέρει μια ευκαιρία για συμμετοχή σε ζωντανές καλλιτεχνικές διαδικασίες και κοινωνικό διάλογο μέσω του δημόσιου προγράμματος "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε", που συνδυάζει φεμινιστική και κουίρ ποίηση με την πρωτοποριακή τέχνη του αυτοσχεδιασμού.

space of togetherness

Αυτή την εβδομάδα, η έκθεση "space of togetherness" του ΝΕΟΝ στο Σχολείον της Αθήνας αποκτά μια ξεχωριστή διάσταση, συνδυάζοντας τέχνη, κοινωνική προβληματική και ζωντανό διάλογο μέσω του δημόσιου προγράμματος "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε". Με στόχο την ενίσχυση της συλλογικής συνειδητοποίησης και της κοινωνικής αλλαγής, η εκδήλωση εξετάζει καίρια ζητήματα της εποχής μας μέσω ενός συνδυασμού δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την οικολογία, τον φεμινισμό και τα LGBTQ+ ζητήματα.

space of togetherness

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις που θα λάβουν χώρα στις 19 και 21 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα EIGHT / ΤΟ ΟΧΤΩ, με επιμελητές τη Γκίγκη Αργυροπούλου, τον Βασίλη Νούλα και τον Κώστα Τζημούλη, θα παρουσιάσει:

19/9

  • "Επιτελώντας την γραφή": Συντονισμός από τη Φοίβη Γιαννίση και τον Βασίλη Νούλα | 4 μ.μ.
  • "Ακούγοντας συλλογικά": Σύλληψη και κείμενα από την Άννα Παπαέτη, ηχητικός σχεδιασμός και παραγωγή από τον Νίκο Αρβανίτη | 6 μ.μ.
  • "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε": Δημιουργικές δράσεις αυτοσχεδιασμού | 7 μ.μ.

21/9

  • "Επιτελώντας την ανάγνωση": Επιλογή κειμένων και συντονισμός από την Άλκηστη Ευθυμίου | 4 μ.μ.
  • "I can’t name it because it will die": Περφόρμανς από τον Χρήστο Βρεττό | 6 μ.μ.
  • "Περιδέραιο φεμινιστικής και κουίρ ποίησης": Συμμετοχή από καλλιτέχνες όπως η Όλγα Βερελή, η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, ο Νικόλας Κουτσοδόντης, και άλλοι | 7 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Η ημερομηνία του Σαββάτου (21/9) αφιερώνεται στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh), ακτιβιστή/ρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των οροθετικών, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

space of togetherness

Επιπλέον, ο ΝΕΟΝ υποδέχεται το κοινό με διευρυμένο ωράριο κατά τη διάρκεια των NEON Late Nights στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την έκθεση "space of togetherness" έως τις 8.45 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα παρουσιάζεται αναλυτικά ανά εβδομάδα στο neon.org.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

space of togetherness

  • Μεικτά Μέσα

Η έκθεση θέτει μερικά από τα πιο πιεστικά ερωτήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος σήμερα. Η μετακίνηση ανθρώπων, πολιτισμών και ιδεών διαμορφώνει την Ευρώπη ως έναν χώρο ροών μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολιτισμικών διαφορών. Το space of togetherness είναι μια έκθεση για ιστορίες που αποκαλύπτονται όταν διασταυρώνονται οι φυλές, οι πολιτικές, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η έκθεση θα διερευνήσει πώς υφαίνονται στην καθημερινή μας ζωή προκαθορισμένες ιδέες για τον ρατσισμό, την κοινωνική κινητικότητα, τα δικαιώματα των μεταναστών και πώς ενυπάρχει η αίσθηση του ανήκειν, η συνύπαρξη, μέσα από τη διαφορετικότητα της τάξης, της φυλής, του φύλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ωδή στο ασπρόμαυρο είναι η νέα έκθεση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Μια πολυδιάστατη συνομιλία γύρω από τα όρια του χρωματικού φάσματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/10/2025

Ημερίδα για τη διαχρονικότητα των Κυκλάδων ετοιμάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity αναδεικνύει τα ελληνικά νησιά ως ένα ζωντανό εργαστήριο συμμετοχής και συνεργασίας.

"Τα Ντοκουμέντα του Πειραιά": Ένα νέο φεστιβάλ αλλάζει τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης

Σε ένα ζωντανό σκηνικό ιστορίας, τέχνης και συλλογικής μνήμης μετατρέπεται ο Πειραιάς αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μουσείο Μπενάκη: Πώς ο Δημήτρης Πικιώνης σημάδεψε την ελληνική αρχιτεκτονική

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον Έλληνα αρχιτέκτονα εγκαινιάζεται σήμερα (22/10).

"Ατμόσφαιρες στα πόδια μου": Προβολές για τη βιωσιμότητα της Γης στην Ταινιοθήκη

Βίντεο προτείνουν νέους τρόπους κατανόησης της σχέσης του ανθρώπου με τη γη.