Έτοιμοι για το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου;

Το φετινό φεστιβάλ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση την νέας γενιάς για ζητήματα του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

φεστιβαλ βιβλιου

Στις 6 Σεπτεμβρίου, η μεγαλύτερη γιορτή του Βιβλίου "ανοίγει τις πύλες της" στο Πεδίον του Άρεως για να υποδεχτεί τους φίλους του βιβλίου και να προσελκύσει νέους αναγνώστες. 200 εκδοτικοί οίκοι, 280 περίπτερα, 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2024.

Το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.). Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, και σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Oι επισκέπτες του Φεστιβάλ, με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο, πολιτιστικό γεγονός. Μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν: Παιδική θεατρική παράσταση "Ο θρύλος της Μουλάν" από την εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ, παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών "Νικόλα Τζιβελέκη", συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, μουσικές βραδιές από μαθητικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, συναυλία από τον Μάριο Στρόφαλη με τη Μάρθα Μορελεόν και την Ειρήνη Τουμπάκη, εκδήλωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, τριήμερο παρουσίασης πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών λόγου, συναυλία με τους Σοφία Αρβανίτη, Νίκο Καλλίνη, Μάκη Ψαραδέλλη και το Μουσικό και Φωνητικό Σύνολο Κορίνθου "Ηχοροή"".

φεστιβαλ βιβλιου

Το κεντρικό αφιέρωμα του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2024 έχει τίτλο "Νεολαία και Ανάγνωση. Από σένα η Άνοιξη εξαρτάται" και είναι επικεντρωμένο στις νεότερες γενιές. Στην ευαισθητοποίησή τους σε κρίσιμα ζητήματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, η ορθή χρήση της τεχνολογίας, η Τεχνητή Νοημοσύνη κ.ά. Στις απαντήσεις που μπορεί να δώσει το Βιβλίο σε καίρια φιλοσοφικά και πρακτικά ερωτήματα και στις διεξόδους που μπορούν να βρουν μέσω του Πολιτισμού.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2024 κοσμεί έργο του διακεκριμένου Έλληνα εικαστικού, Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

info: Πεδίον του Άρεως Ι 6/9 - 22/9/2024 Ι Δευτ. - Πεμ. 6 - 10.30 μ.μ. Ι Παρ. & Σαββ. 6 - 11 μ.μ. Ι Κυρ. 10.30 - 3 μ.μ. & 6 - 10:30 μ.μ. Ι Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ζωομορφισμοί" μέσα σε ένα χώρο τέχνης στο Μοναστηράκι

Η ομαδική έκθεση εγκαινιάζεται την επόμενη εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/10/2025

Τις νέες βιωματικές δράσεις του Ιδρύματος Γουλανδρή δεν τις χάνεις

Ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με αφετηρία τις εικαστικές τέχνες.

Ήξερες ότι υπάρχουν και escape books;

Γίνε κι εσύ ντετέκτιβ με το νέο βιβλίο των εκδόσεων Οξύ "Η περιπέτεια των Ιπτάµενων Σκωτσέζων" της σειράς "Η απόδραση του Σέρλοκ Χολμς".

Ένα φεστιβάλ για την ελληνική λαογραφία έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Εργαστήρια, χορός, μουσικής, ομιλίες και πολλές εκπλήξεις μάς περιμένουν στην καρδιά της Αθήνας.

"Οικείες Μορφές" από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου ζωντανεύουν σε μία νέα έκθεση

Η τέταρτη παρουσίαση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας της Συλλογής.

H νέα έκθεση του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού τοποθετεί στο επίκεντρο τις εθνικές ενδυμασίες

Το αφιέρωμα "Οι ιστορίες πίσω από την έκδοση Ελληνικαί εθνικαί ενδυμασίαι" είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας.

"Μπλε Αλφάβητο": Πώς μετατρέπεις έναν κεραυνό σε έργο τέχνης;

Η νέα έκθεση στη Roma Gallery αποκαλύπτει ένα ιδιόμορφο εικαστικό αλφάβητο.