Δύο επετειακές ξεναγήσεις στο Επιγραφικό Μουσείο για την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία

Το Επιγραφικό Μουσείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού προγραμματίζουν δύο ξεναγήσεις σε επιγραφές της Αρχαία Αθήνας.

Επιγραφικό Μουσείο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας (1974-2024), το Επιγραφικό Μουσείο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, μας προσκαλεί στις ξεναγήσεις σε αρχαίες επιγραφές, που σχετίζονται με την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Αρχαία Αθήνα μετά από ολιγαρχικές εκτροπές και την αναγνώριση της προσφοράς όσων αγωνίσθηκαν για αυτήν. Μερικές από τις επιγραφές θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24/7/2024 και την Πέμπτη 25/7/2024 και ώρα 12 μ.μ. (διάρκεια κάθε ξενάγησης περίπου 40΄).

Για την παρακολούθηση της ξενάγησης είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής-κράτηση στο τηλέφωνο 210 8232950 (Δευτέρα και Τρίτη 10.30 π.μ. - 1 μ.μ.). Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε ξενάγηση 25 άτομα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Επιγραφικό Μουσείο

Τοσίτσα 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όλα τα βιβλιο-events του Μαΐου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά γίνεται αυτόν τον μήνα hot προορισμός για βιβλιόφιλους, με βιβλιοπαρουσιάσεις, την άφιξη του Τζούντιθ Μπάτλερ αλλά κι ένα πάρτι από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2025

"Homo Animalis": Φοιτητές της ΑΣΚΤ συνομιλούν με τον κορυφαίο γλύπτη Γιάννη Παππά

Η νέα έκθεση από το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζεται σήμερα (30/4).

Ο Χιλιανός συγγραφέας Μπενχαμίν Λαμπατούτ έρχεται στην Ελλάδα

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση θα φιλοξενήσει τη συζήτηση του συγγραφέα του "Όταν παύουμε να καταλαβαίνουμε τον κόσμο" με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος.

Βελτιώνεται η εμπειρία των επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία

Χρήση καινοτόμων τεχνολογιών από το ΥΠΠΟ και τον ΟΔΑΠ.

Ένα μυθιστόρημα με ψηφιακούς νομάδες κι ένα θεατρικό με την Αντιγόνη από τις εκδόσεις Loggia

Πόσο μονότονη μπορεί να γίνει η τελειότητα που τικάρει όλα τα κουτιά του "εναλλακτικού"; Τι έχει να μας πει ακόμη η τραγική ηρωίδα του Σοφοκλή; Οι απαντήσεις στα δύο νέα βιβλία.

"Τα νησιά της Ελλάδας" κολυμπούν στο Μουσείο Πόλεως Αθηνών

Ζωγραφική, φωτογραφία, μουσική, προβολές και παράλληλες πολιτιστικές δράσεις με θέμα το Αιγαίο παρουσιάζει σε μια μεγάλη έκθεση το μουσείο.

5 πράγματα που δεν ήξερες για τον γλύπτη Θόδωρο

Ο επιμελητής της έκθεσης "Θόδωρος, Αντί Αναδρομικής" στο ΕΜΣΤ αποκαλύπτει μυστικά για το έργο και τη ζωή του ιστορικού γλύπτη.