Μία νέα έκθεση αναδεικνύει τη χαλκογραφία του σπουδαίου Γιώργη Βαρλάμου

Το Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου παρουσιάζει επιλεγμένα έργα χαρακτικής, χαλκογραφίες και έργα μεικτής τεχνικής.

Η χαλκογραφία του Γιώργη Βαρλάμου

Ο χώρος πολιτισμού "Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου” εγκαινιάζει την έκθεση "Η χαλκογραφία του Γιώργη Βαρλάμου”, στις 27 Ιουνίου, παρουσιάζοντας επιλεγμένα έργα χαρακτικής, χαλκογραφίες και έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση "Η χαλκογραφία του Γιώργη Βαρλάμου” είναι η τρίτη σε σειρά που διοργανώνει ο χώρος πολιτισμού, μετά τις εκθέσεις ασπρόμαυρης ξυλογραφίας και έγχρωμης ξυλογραφίας και λιθογραφίας, συνεχίζοντας την προβολή του πολύπλευρου σε τεχνικές, θέματα και ύφος εικαστικού έργου του Γιώργη Βαρλάμου στο τομέα της χαρακτικής.

Με την έκθεση χαλκογραφίας εξελίσσεται η προσπάθεια γνωριμίας του κοινού με τις διαφορετικές τεχνικές της χαρακτικής, όπως αναδεικνύονται ιδιαίτερα στο έργο του Γιώργη Βαρλάμου, ενός από τους κορυφαίους ζωγράφους και χαράκτες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Τα επιλεγμένα έργα χαλκογραφίας που εκτίθενται με ποικιλόμορφα θέματα, τοπία, προσωπογραφίες, άλλες συνθέσεις, αναδεικνύουν το εύρος των τεχνικών της "βαθυτυπίας” που εξασκούσε ο Γιώργης Βαρλάμος πάνω στο χαλκό. Θα εκτεθούν χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη χαραγμένα στο χαλκό, όπως το πορτραίτο του ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, του Γιατρού Παπανικολάου, του Στρατηγού Μακρυγιάννη και άλλων, αλλά και έργα άγνωστα στο πλατύ κοινό, τοπία, συνθέσεις κ.α. Στο χώρο θα εκτεθεί και αριθμός από τις αντίστοιχες μήτρες των έργων, δίνοντας την ευκαιρία στο θεατή να αντιληφθεί πιο ολοκληρωμένα την διαδικασία από την χάραξη στην τύπωση. Στο Εργαστήρι Χαρακτικής του Γιώργη Βαρλάμου, που λειτουργεί στο Χώρο Πολιτισμού στην Λεάγρου 23, βρίσκεται και η πρέσα χαλκογραφίας του σπουδαίου δάσκαλου, χαράκτη Γιάννη Κεφαλληνού, στην οποία ο Βαρλάμος τύπωσε έργα για περισσότερες από 5 δεκαετίες.

Εγκαίνια: 27/6 (8 μ.μ.)

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η χαλκογραφία του Γιώργη Βαρλάμου

  • Χαρακτική

Επιλεγμένα έργα χαρακτικής, χαλκογραφίες και έργα μεικτής τεχνικής, επιχειρούν να συστήσουν το κοινό στις διαφορετικές τεχνικές χαρακτικής και τις εκφραστικές δυνατότητες του έργου του σπουδαίου Γιώργη Βαρλάμου. Τα επιλεγμένα έργα χαλκογραφίας που εκτίθενται με ποικιλόμορφα θέματα, τοπία, προσωπογραφίες, άλλες συνθέσεις, αναδεικνύουν το εύρος των τεχνικών της “βαθυτυπίας” που εξασκούσε ο Γιώργης Βαρλάμος πάνω στο χαλκό. Παρουσιάζονται χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη χαραγμένα στο χαλκό, όπως το πορτραίτο του ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, του Γιατρού Παπανικολάου, του Στρατηγού Μακρυγιάννη κ.α., καθώς και έργα άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2024

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.

Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού για την παραίτηση του Προέδρου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Η Λίνα Μενδώνη σχολίασε την παραίτηση, απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα "Τι συμβαίνει τελικά με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο;".

Μια διαφορετική έκθεση ρούχων από την Κυριακή Χριστακοπούλου

Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται η έκθεση "Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά".

Νέες αφίξεις στο Cycladic Shop με αφορμή την έκθεση της Cindy Sherman

Η νέα συλλογή του πωλητηρίου του μουσείου είναι εμπνευσμένη από την έκθεση για τη διάσημη Αμερικανίδα φωτογράφο.

Η ποίηση του Άγγελου Σικελιανού εμπνέει σύγχρονους εικαστικούς

Λίγο πριν το τέλος Ιουλίου η έκθεση "Άγγελος Αλαφροΐσκιωτος" θα συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση "Αν" είναι ένα αλληγορικό ταξίδι για την παιδικότητα και τον ερωτισμό

Η καλλιτέχνιδα Αννίτα Χριστοφίδου εγκαινιάζει ένα νέο πρότζεκτ στη Σύρο.