O Robbie Williams πιάνει τα πινέλα

moco

"Let him entertain you” για να παραφράσουμε το εμβληματικό τραγούδι του Robbie Williams. Ο θρυλικός μουσικός και performer αυτή την φορά αφήνει την σκηνή και το μικρόφωνο για να βρεθεί ανάμεσα σε καβαλέτα, μέσα στο Moco στο Άμστερνταμ. Το μουσείο που συνδέει όσο λίγα μουσεία το κοινό με τη σύγχρονη τέχνη, πάντοτε αφιλτράριστα, παρουσιάζει μια αυθάδη και συναρπαστική έκθεση αφιερωμένη σε έναν από τους πιο πολύπλευρους καλλιτέχνες της εποχής μας: τον Robbie Williams. O pop star του του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να κάνει άψογα αυτό που μας έχει συνηθίσει τόσο χρόνια: να επαναφεύρει τον εαυτό του.

moco

Μέσα από βάναυσα ειλικρινείς, γελοιογραφικές φόρμες, ο καλλιτέχνης απεικονίζει όσα τον/μας απασχολούν σχετικά με την εσωτερική γαλήνη, την ελευθερία του νου, την εξωτερική πίεση, τη ντροπή, το φόβο και άλλους εσωτερικούς δαίμονες. Η προσγειωμένη, ευάλωτη αλλά και τολμηρή εικαστική του γλώσσα απεικονίζει την προσωπική του πάλη θέτοντας στο επίκεντρο την ψυχική του υγεία και "φωνάζοντας" πλέον με αποδοχή "τα πράγματα που με κατέστρεψαν με έκαναν επίσης επιτυχημένο".


Έως τις 8/7, MOCO AMSTERDAM Honthorststraat 20, mocomuseum.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Βερόνικα Ράιμο: "Δεν ξέρω κανέναν.μία σύγχρονο.η Έλληνα.ίδα συγγραφέα και αυτό είναι πρόβλημα"

Στο βιβλίο "Ας πούμε πως είμαι εγώ" η Βερόνικα Ράιμο υπονομεύει το autofiction με χιούμορ πλάθοντας την αντι-περσόνα της. Συναντήσαμε τη συγγραφέα στην Αθήνα και είχαμε μια ωραία συζήτηση για τη μνήμη, τη μυθοπλασία, τη μετάφραση και την κουλτούρα της ακύρωσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
19/07/2024

Μαρίνα Αρβανιτάκη, γιατί η σεξουαλικότητα εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού στην Ελλάδα;

Η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του "Σεξ – Ήθος" μιλά στο "α" για όσα την οδήγησαν στη δημιουργία του βιβλίου, τις προβληματικές της σεξουαλικής εκπαίδευσης και πώς μπορούμε να έχουμε μια εμπεριστατωμένη αντίληψη γύρω από τη σεξουαλικότητα.

"Η λέξη για τον κόσμο είναι θάλασσα": Παρατηρώντας τη θάλασσα από μια κοινωνικοπολιτική σκοπιά

Σύνθεση φανταστικού και πραγματικού στο Παλιό σχολείο του νησιού από 11σύγχρονους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες.

Τα σκηνοθετημένα αυτοπορτραίτα του Θοδωρή Βρανά ταξιδεύουν στα Κύθηρα

Η έκθεση "ABSORBED (Damn, I miss snowboarding)" είναι ένα φωτογραφικό ημερολόγια που στοχάζεται τον κόσμο των social media.

"1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της": Μια μεγάλη έκθεση για δύο επετείους-ορόσημα

Από τη ναζιστική κατοχή στη δημοκρατία και από τη δικτατορία στη μεταπολίτευση, η διπλή έκθεση μνήμης τιμά την απελευθέρωση της πρωτεύουσας σε δύο χρόνους στο Πάρκο Ελευθερίας.

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φωτίζει μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας

Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

Το "Ματαδόρ" του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται να μας παρασύρει σε ένα ιδιότυπο ταξίδι

Στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική ο κεντρικός ήρωας κινείται πάνω στην οδική άσφαλτο, μέσα στα μεσογειακά νερά, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Στερεά και από τα τουριστικά θέρετρα της Magna Grecia έως το οικιακό ταβάνι.