Ο Βασίλης Μπουντούρης μάς διηγείται "Ιστορίες από τη Λίμνη της Φωτιάς (23+1 ιστορίες από τη Μεσόγειο)"

Το βιβλίο κυκλοφορεί από εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Ιστορίες από τη Λίμνη της Φωτιάς

Το βιβλίο "Ιστορίες από τη Λίμνη της Φωτιάς (23+1 ιστορίες από τη Μεσόγειο)" του Βασίλη Μπουντούρη κυκλοφορεί από εκδόσεις Ραδάμανθυς

Λίμνη της Φωτιάς, ονομάζεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου η Μεσόγειος. Οι 23+1 ιστορίες της έκδοσης, αποτελούν συλλογή σπάνιων θρύλων, στον λόγο τους λιτοί και μεστοί στη σοφία τους, όπως ήταν οι αφηγήσεις του προφορικού λόγου, για να προσδώσει ο αφηγητής ρεαλισμό – ότι κάτι συνέβη στον τάδε ή τον δείνα, πριν από χρόνια.

Μέσα από τον αφαιρετικό λόγο, τη μαστορική επεξεργασία χαρακτήρων και την ποιητικότητα του συγγραφέα, καλούμαστε να θυμηθούμε και να ενσκύψουμε στη μυθική παράδοση της ευρύτερης περιοχής μας, βουτώντας στους ασυνείδητους φόβους, τον εκρηκτικό ερωτισμό, την έξαρση και την ενίοτε τυφλή αυτοκαταστροφή του λαϊκού ανθρώπου, στα πρότυπα των αδελφών Γκρiμ.

Με την ευφάνταστη εικονογράφηση του Νάσου (Βασιλακάκη) η συλλογή αυτή αποκτά εικαστική δύναμη και εν τέλει απευθύνεται σε αναγνωστικό κοινό κάθε ηλικίας. Η ιστορία "INCUBUS" του βιβλίου, βραβεύτηκε σαν σενάριο στο London Greek Film Festival (2022). Το βιβλίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιδανική Συνθήκη": Ονειρικά και αινιγματικά έργα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ο εικαστικός Αχιλλέας Παπακώστας παρουσιάζει έργα αντιπροσωπευτικά των τελευταίων πέντε ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/10/2025

Η Μαρία Παπαγεωργίου παρουσιάζει τα βιβλία της

Η αγαπημένη τραγουδίστρια θα μιλήσει για τα βιβλία της "Μια χαραμάδα πανικού" και "Το γάβγισμα" στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Onassis Ready: Το νέο στέκι για τα ΠΣΚ του φθινοπώρου βρίσκεται στου Ρέντη

Εικαστικές περιηγήσεις, μουσική, φαγητό και ποτό σε ένα νεοσύστατο χώρο από το Ίδρυμα Ωνάση στην καρδιά του Ρέντη.

Εσύ ξέρεις ποια ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτρια στην Ελλάδα;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος ο συλλογικός τόμος "Μαρία Πλυτά: Η πρώτη σκηνοθέτρια του ελληνικού κινηματογράφου" τον οποίοι επιμελήθηκε η καθηγήτρια του ΑΠΘ Μπέτυ Κακλαμανίδου.

"Nature inside the walls": Αφιέρωμα για την αστική βιοποικιλότητα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Μία διατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου και του Μάριου Φούρναρη.

Ωδή στο ασπρόμαυρο είναι η νέα έκθεση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Μια πολυδιάστατη συνομιλία γύρω από τα όρια του χρωματικού φάσματος.