Η Αναστασία Καβαδά μετατρέπει το ΛΑΛΑ σε ένα χώρο αναστοχασμού και αναγέννησης γύρω από το τραύμα της α-γονιμότητας

Η εγκατάσταση είναι αναφορά και σε ένα κείμενο της Ούρσουλα Λε Γκεν σχετικά με τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση, οι οποίες περνούν μια περίοδο επίπονης και ριζικής αλλαγής.

Αναστασία Καβαδά. αναγέννηση

Η νέα resident του ΛΑΛΑ, η Αναστασία, έχει καταλάβει τον χώρο του υπνοδωματίου του ΛΑΛΑ με μια εγκατάσταση που αναπαριστά μια διαδικασία αναγέννησης, η οποία πυροδοτήθηκε από το τραύμα της α-γονιμότητας. Η εγκατάσταση είναι αναφορά και σε ένα κείμενο της Ούρσουλα Λε Γκεν σχετικά με τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση, οι οποίες περνούν μια περίοδο επίπονης και ριζικής αλλαγής: "Η γυναίκα που θέλει να κάνει αυτή την αλλαγή πρέπει να μείνει έγκυος με την εαυτή της, επιτέλους. Πρέπει να γεννήσει την εαυτή της, την τρίτη εαυτή της, την γηραιά της ηλικία, με μόχθο, και μόνη της. Δεν θα τη βοηθήσουν πολλά άτομα σε αυτή τη γέννα." (Space Crone)

Ωστόσο, η αναγέννηση μπορεί να προκληθεί από άλλα είδη τραύματος, τόσο ποικίλα όσο και η ανθρώπινη εμπειρία. Για την Αναστασία, ήταν η εμπειρία μιας άλλου είδους βιολογικής παύσης, όταν το σώμα σου διακηρύσσεται ανίκανο να φέρει νέα ανθρώπινη ζωή στον κόσμο παρά τους πολλαπλούς κύκλους εξωσωματικών. H Αναστασία Καβαδά είναι Reader in Media and Politics στο University of Westminster όπου είναι επικεφαλής του MA Media, Campaigning and Social Change. Αυτή η εγκατάσταση είναι το πρώτο της καλλιτεχνικό εγχείρημα.

Αναστασία Καβαδά. αναγέννηση

Η εγκατάσταση της Αναστασίας δημιουργεί ένα χώρο αναστοχασμού, τόσο για ό,τι προηγήθηκε όσο και για αυτό που μπορεί να φέρει η διαδικασία αναγέννησης. Είναι ένας χώρος που μας επιτρέπει να είμαστε ευάλωτοι και ατελείς χωρίς επίκριση, να είμαστε γελοίοι στη μεγαλειότητα μας και μεγαλειώδεις στη γελοιότητά μας. Αυτό μας διευκολύνει να αντιμετωπίσουμε τη διαδικασία της αναγέννησης, μια διαδικασία γεμάτη διαταραχή και αμφιθυμία, η έκβασή της επισφαλής. Αλλά το αποτέλεσμά της είναι πάντα αποκαλυπτικό.

Αναστασία Καβαδά. αναγέννηση

Η εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή στο κοινό το Σάββατο 11 Μαΐου, 8 μ.μ., ενώ την Παρασκευή 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το τελικό event. 

Τελικό event "Αναγεννώντας τους εαυτούς μας - Ένα Εγχειρίδιο" (και πάρτυ Αναγεννεθλίων)

  • 7-9 μ.μ. | Θα είναι ανοιχτή η εγκατάσταση στο κοινό
  • 9-10.30 μ.μ. | Event με μια σειρά από βίντεο και περφόρμανς που θέτουν ως ερώτημα τη διαδικασία της αναγέννησης: Τι είναι και τι τη θέτει σε κίνηση; Πώς γίνεται και με πόσο κόπο γίνεται εφικτή; Τελειώνει ποτέ; Και ποια είναι τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι πράξεις και απραξίες που συνδέονται με αυτή τη διαδικασία;
  • 10.30 μ.μ. και μετά: Πάρτυ Αναγεννεθλίων!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
17/05/2024

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".