"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

Βασιλική Κούκου. Where flowers are singing

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Βασιλικής Κούκου, με τίτλο "Where flowers are singing", που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 25 Απριλίου, σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα. Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

Βασιλική Κούκου. Where flowers are singing

"Εικόνες από πλάσματα, φυτά, μαγικά φίλτρα, τοτέμ και αδιευκρίνιστης ταυτότητας φιγούρες παρμένες από τη σφαίρα της ψευδαίσθησης, της μυθολογίας και του παραμυθιού, διαρρέουν στον χώρο. Στη δουλειά της Κούκου συνδιαλέγονται οι ποιητικοί ρυθμοί των χρωμάτων με τον παιδικό αυθορμητισμό, ζωντανεύοντας πολλαπλές αφηγήσεις ξεκάθαρες ή περίπλοκες που αναμειγνύονται με προσωπικές εμπειρίες. Η καλλιτέχνης μεταφέρει προσωπικές σκέψεις και ζεστές αναμνήσεις μέσα από φόρμες ευκίνητες, αέρινες και ελαστικές καθοδηγούμενες από χρωματιστές αντηχήσεις αισθήσεων. 

Βασιλική Κούκου. Where flowers are singing

Η πρακτική της Κούκου βασίζεται στην επέκταση του μαγικού κόσμου της τέχνης στην καθημερινή ζωή, αλλά και αντιστρόφως. Υβριδικές ζωγραφικές συνθέσεις πολλαπλών διαστάσεων και υλικών ενορχηστρώνουν έναν υφολογικό διάλογο μεταξύ του χρώματος και της χειρονομίας. Μέσα από μια οικοφεμινιστική προσέγγιση, η Κούκου παρουσιάζει έναν κόσμο, όπου η ύπαρξη είναι άφθαρτη, ερμηνεύοντας τη ζωή μέσα από τα στάδια της αυτό-δημιουργίας της φύσης. Τα διαχρονικά σύμβολα της ζωγραφικής της Κούκου, πρωταγωνιστούν ως βασικοί πυλώνες της εύρυθμης λειτουργίας ενός σύμπαντος, χωρίς διακρίσεις ή ιεραρχίες, όπου κυριαρχεί η συνεργασία έναντι της ατομικής δράσης.

Βασιλική Κούκου. Where flowers are singing

Πραγματικά φυτά, από το Polyamorous, συνδιαλέγονται με υπερρεαλιστικά λουλούδια, ρίζες, κεραμικά φίλτρα και τρισδιάστατης μορφής πλάσματα από ύφασμα, μεταμορφώνοντας τον χώρο της γκαλερί σε μια πολύχρωμη όαση". 

Εγκαίνια: 25/4 (6-9 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Ζουμπουλάκη | 25/4-25/5 | Ωράριο λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ.-8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ.-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Κριεζώτου 6, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.