"Πίνδος – Ιμαλάια Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024": Η Ιωάννα Κωνσταντίνου περιγράφει με τη δική της εικαστική γλώσσα τη φύση

Οι ορεινοί όγκοι, τα φαράγγια, τα ηφαίστεια, οι λίμνες, οι καταρράκτες, τα βράχια, οι βραχονησίδες αποκτούν μια διαφορετική εικονογραφική υπόσταση.

Πίνδος – Ιμαλάια Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024

Η genesis gallery του Γιώργου Τζάνερη εγκαινιάζει την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ., τη συνεργασία της με την Ιωάννα Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της με τίτλο "Πίνδος – Ιμαλάια / Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024".

Πίνδος – Ιμαλάια Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024

Η Ιωάννα Κωνσταντίνου πριν από 12 χρόνια άρχισε συστηματικά να περιγράφει με τη δική της εικαστική γλώσσα και αισθητική τη φύση. Αρχικά φιλοτέχνησε μεμονωμένα στοιχεία, άνθη, δέντρα, γη, ουρανό, δάση και υδάτινα τοπία, και εστίασε το ενδιαφέρον της στη φύση όπως τη βίωσε, "την αμόλυντη Φύση, την ξεχασμένη από τους πολλούς… αυτή που μας τροφοδοτεί με ζωντάνια και δύναμη, που προκαλεί δέος και ερωτηματικά αναπάντητα…". Επιδέξια αποδίδει τα επιμέρους εικονογραφικά χαρακτηριστικά με ρεαλιστικές αναφορές, ενώ το διάχυτο φως με τις ανάλογες φωτοσκιάσεις και ιμπρεσιονιστική απεικονιστική τεχνοτροπία, δημιουργεί συνθέσεις ζωοδόχες, περιγραφικές και αρμονικές, που εξυμνούν το φυσικό τοπίο και τον αναζωογονητικό του αέρα.

Πίνδος – Ιμαλάια Τοπιογραφικές Αναζητήσεις 2012-2024

Η Κωνσταντίνου συνεχίζει αδιάκοπα τις δοκιμές της και επικεντρώνεται κυρίως στις τοπιογραφικές διατυπώσεις με γνώμονα τις προσλαμβάνουσες βιωμένων τοπίων, όπως των επιβλητικών ελληνικών οροσειρών, των μαγευτικών φιόρδ της Νορβηγίας, των τοπίων του δέους των Ιμαλαΐων, της μυθικής φυσικής ομορφιάς της Κίνας. Απομακρύνει βαθμιαία κάθε φυσικό γεωμορφολογικό στοιχείο, μετατρέπει μέρη αθέατα σε θεατά και η αντικειμενική πραγματικότητα μεταμορφώνεται σε υποκειμενική παραστατική σύνθεση. Τη δημιουργό την ενδιαφέρει πλέον μόνον ο τόπος ως έναυσμα καλλιτεχνικής έμπνευσης και πειραματισμού. Οι ορεινοί όγκοι, τα φαράγγια, τα ηφαίστεια, οι λίμνες, οι καταρράκτες, τα βράχια, οι βραχονησίδες αποκτούν μια διαφορετική εικονογραφική υπόσταση.

Εγκαίνια: 18/4 (7.30 μ.μ.)

Info: genesis gallery | 18/4-11/5 | Ωράριο λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 12-9 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Genesis

Ιπποκράτους 121, Νεάπολη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Ινουίτ Νόρμα Ντάνινγκ μάς παραδίδει ποίηση-γροθιά στο στομάχι στο νέο της βιβλίο

Με ψυχή και τόλμη, η ποιήτρια τιμά τον λαό της στο βιβλίο "Ακία: η άλλη πλευρά", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/10/2025

Μια περιπλάνηση στα "Συγγενή τοπία" του Αντώνη Κουτρουμπή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Οι λιτές συνθέσεις με μαύρο μελάνι του περφόρμερ, σκηνοθέτη και σκηνογράφου θα εκτεθούν στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας.

Μια παρουσίαση για την Καισαριανή μέσα από τον φακό του Νίκου Σαπέρα

Η αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του λευκώματος "Καισαριανή | Φωτογραφίες".

Η Εθνική Γλυπτοθήκη απέκτησε τη δική της "Φάρμα"

Η ζωοπλαστική κυριαρχεί στη νέα έκθεση γλυπτικής του μουσείου.

The Art Lab: Ένας πρωτοποριακός χώρος τέχνης στην καρδιά της Αθήνας

Μπορεί η τέχνη να γίνει εμπειρία για όλους; Στο The Art Lab, η απάντηση είναι ναι.

Art Explora Festival: Επιβιβαστήκαμε στο πλωτό μουσείο που αγκυροβολεί στον Πειραιά

Για λίγες ακόμα μέρες, το λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί ένα πολυπρισματικό φεστιβάλ που συνδυάζει τέχνη και ψυχαγωγία.

Οι Έλληνες εικαστικοί που διαμόρφωσαν την αμερικανική τέχνη του 20ού αιώνα

Το Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων επιστρέφει με νέα έκθεση.