8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία, βιβλία για προσωπική ανάπτυξη αλλά και ιστορικά βιβλία στις νέες εκδόσεις.

εκδόσεις Διόπτρα

Μετανιώνοντας για σένα (Colleen Hoover, μτφρ. Νέλλα Γιατράκου)

Μετανιώνοντας για σένα

Η Μόργκαν Γκραντ και η δεκαεξάχρονη κόρη της, Κλάρα, δεν θα ήθελαν τίποτα περισσότερο από το να μη μοιάζουν καθόλου. Η Μόργκαν είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την Κλάρα της από το να κάνει τα ίδια λάθη με εκείνη: να μείνει έγκυος και να παντρευτεί πολύ νέα. Για να τη μεγαλώσει αναγκάστηκε να αφήσει τα όνειρά της στην άκρη και δεν θα ήθελε να συμβεί το ίδιο και στην κόρη της. Η Κλάρα δεν θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της. Θεωρεί τη ζωή της βαρετή και προβλέψιμη, δίχως καθόλου αυθορμητισμό. Το να συνυπάρχουν και να επικοινωνούν τις περισσότερες φορές φαντάζει αδύνατο. Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να φέρει την ειρήνη ανάμεσά τους είναι ο Κρις – ο άντρας της Μόργκαν, ο πατέρας της Κλάρα και ο άνθρωπος που κρατά την οικογένειά τους ενωμένη. Όλα θα γκρεμιστούν ξαφνικά όταν στον Κρις συμβεί ένα τραγικό ατύχημα. Το τραύμα για τις δύο γυναίκες είναι αδιανόητο, καθώς το γεγονός αυτό θα αλλάξει καθοριστικά τις ζωές τους και όχι μόνο.

Μια συγκινητική ιστορία από την Colleen Hoover για την οικογένεια, την απώλεια και τους απαγορευμένους έρωτες.

Και έζησαν πέντε (Holly Jackson, μτφρ. Βαγγέλης Γιαννίσης)

Και έζησαν πέντε

Η ατμόσφαιρα ήταν πνιγηρή, σαν σιρόπι, με μια οσμή βενζίνης και γινόταν ακόμα πιο ανυπόφορη με κάθε ανάσα τους μέσα στο τροχόσπιτο. Η Ρεντ έκλεισε τα μάτια της για να σκεφτεί πως δεν ήταν εκεί. Ένας από εσάς ξέρει κάτι. Ένα μυστικό. Μπορεί εσείς να μη με βλέπετε, αλλά σας βλέπω εγώ. Αν προσπαθήσετε να ξεφύγετε, θα πυροβολήσω.

Ένα νέο αστυνομικό θρίλερ γεμάτο αγωνία από τη συγγραφέα του best seller "Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια".

Μέσα στο δίχτυ (Iris Murdoch, μτφρ. Έφη Τσιρώνη)

Μέσα στο δίχτυ

Ο Τζέικ, ένας νεαρός απένταρος συγγραφέας αναζητά στήριξη από παλιούς γνωστούς του, καθώς προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο και να ωριμάσει ως καλλιτέχνης. Το βιβλίο με το οποίο η Iris Murdoch έκανε την εμφάνισή της στη λογοτεχνία – ένα μυθιστόρημα για τη δουλειά και την αγάπη, τον πλούτο και τη δόξα.

Το νησί του Βορρά (Samuel Bjork, μτφρ. Δέσπω Παπαγρηγοράκη)

Το νησί του Βορρά

Η ερευνήτρια Μία Κρούγκερ έχει αποσυρθεί στο ειδυλλιακό νορβηγικό νησί Χίτρα, αποφασισμένη να εγκαταλείψει την αστυνομία, καθώς η Μονάδα Εξιχνίασης Ανθρωποκτονιών, που οργάνωσε και διηύθυνε με αποτελεσματικότητα ο Χόλγκερ Μουνκ, είναι υπό διάλυση. Όμως η επίσκεψη της εντεκάχρονης Σοφίας στο ησυχαστήριό της, που της ζητά να ανακαλύψει τι συνέβη στον φίλο της Γιουνάταν, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από τρία χρόνια, ξυπνά στη Μία το ενδιαφέρον για την ανεξιχνίαστη υπόθεση. Στο μεταξύ, περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο νησί. Όταν μια δεκαεξάχρονη κοπέλα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη μέσα σε ένα παλιό σκάφος, η Μία αποφασίζει να καλέσει τον Χόλγκερ Μουνκ για να δουλέψουν και πάλι μαζί.

Η τριλογία του φασισμού (Carlo Lucarelli, μτφρ. Δήμητρα Δότση)

Η τριλογία του φασισμού

Ο επιθεωρητής Ντε Λούκα προσπαθεί να αποδώσει δικαιοσύνη με φόντο την ταραγμένη πολιτικοκοινωνική κατάσταση της μεταπολεμικής Ιταλίας και το νωπό τραύμα του φασισμού. Ένα ακόμα έργο-σταθμός της αστυνομικής λογοτεχνίας που εντάσσεται στη σειρά "Crime moments".

Ο Carlo Lucarelli είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ιταλία σήμερα.

Έρωτες από πηλό (Ελένη Γαληνού)

Έρωτες από πηλό

Η Έλσα με το αγόρι της, τον Μάρκο, και τη φίλη της Φαίδρα πηγαίνουν διακοπές στη γιαγιά της, στην Αμοργό. Η παρουσία του γοητευτικού Γάλλου γλύπτη στο διπλανό σπίτι έλκει αμέσως το ενδιαφέρον τους. Είναι ονειροπόλος, αυθόρμητος, καλλιτέχνης στην ψυχή και τη ζωή, λάτρης του έρωτα και του ωραίου. Η παρέα μαζί του αποδεικνύεται συναρπαστική. Μέχρι τη λάθος στιγμή.

Flip it! (Gunster Berthold, μτφρ. Χριστίνα Παναγιώτου)

Flip it!

"Omdenken" είναι η ολλανδική τέχνη της Ανατρεπτικής Σκέψης, και ουσιαστικά σημαίνει να μετατρέπεις ένα πρόβλημα σε ευκαιρία. Αυτή η θετική και προσανατολισμένη σε λύσεις δημοφιλής θεωρία είναι η βάση της τεράστιας επιτυχίας του Berthold Gunster, συγγραφέα και ομιλητή με διεθνή επίδραση. Η κεντρική ιδέα είναι ότι ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει κάτι νέο και θετικό από ένα ζήτημα. Η μέθοδός του όχι μόνο λύνει ένα πρόβλημα, αλλά δημιουργεί και μια νέα ευκαιρία.

Το βιβλίο μάς δείχνει τι πρέπει να κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε εμπόδια σε διάφορες καταστάσεις, είτε είναι στη δουλειά είτε στο σπίτι με τα παιδιά είτε στον ελεύθερο χρόνο μας. 

Outlive (Peter Attia, MD, Bill Gillford, μτφρ. Χρήστος Μπαρουξής)

Outlive

Ένας επαναστατικός οδηγός από τον Dr. Peter Attia για την επιστήμη και την τέχνη της υγείας και μακροζωίας. Μια άλλη ματιά στην ιατρική για να ζήσουμε καλύτερα και περισσότερο. Δεν πρόκειται για "biohacking", αλλά για μία στρατηγική, επιστημονική προσέγγιση στην επέκταση της διάρκειας ζωής που ταυτόχρονα βελτιώνει τη σωματική, γνωστική και συναισθηματική υγεία. Στόχος του Dr. Attia δεν είναι να σας πει τι να κάνετε αλλά να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα την υγεία ώστε να δημιουργήσετε το καλύτερο πλάνο μακροζωίας για εσάς.

Ο φάρος του Στάλινγκραντ (Ian MacGregor, μτφρ. Ανδρέας Παππάς)

Ο φάρος του Στάλινγκραντ

Η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης εναντίον των Γερμανών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε δυνατή χάρη σ’ έναν ασύλληπτο φόρο αίματος. Η Μάχη του Στάλινγκραντ, στις όχθες του ποταμού Βόλγα, ένα κορυφαίο γεγονός του πολέμου, αποτελεί ορόσημο των θυσιών που απαιτήθηκαν για τη νίκη, καθώς πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες και μαχητές σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια των σκληρών μαχών από τον Σεπτέμβριο του 1942 έως τον Φεβρουάριο του 1943.

Ο Iain MacGregor συνθέτει το χρονικό μιας από τις σκληρότερες και καθοριστικότερες αναμετρήσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.