Ξεναγήσεις για άτομα 65+, "Callas Forever" και οικογενειακά εργαστήρια στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Με ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, το μουσείο καλεί τον κόσμο να έρθει σε επαφή με τις διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καλλιτεχνικής υπόστασης της Μαρίας Κάλλας.

Τι έρχεται τον Φεβρουάριο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας, την σοπράνο - σημείο αναφοράς για την Όπερα του 20ου αιώνα, συνεχίζει και τον Φεβρουάριο να δίνει την ευκαιρία στους Αθηναίους αλλά και σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν αυτή την προσωπικότητα. Με ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, το μουσείο καλεί τον κόσμο να έρθει σε επαφή με τις διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καλλιτεχνικής υπόστασης της Μαρίας Κάλλας. 

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, λοιπόν, εγκαινιάζει για τον μήνα Φεβρουάριο ένα πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων σε άτομα 65+ που θα περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου και στόχο έχει να εμβαθύνει στην γνώση γύρω από την καριέρα και τη ζωή της μεγάλης σοπράνο. Παράλληλα, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου καλεί στην προβολή της ταινίας "Callas Forever" (2002) σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφφιρέλλι, στην πρώτη του συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο. Τέλος, το Μουσείο Μαρία Κάλλας ανανεώνει το ραντεβού τα Σάββατα με ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά και γονείς, το οποίο έχει ήδη αγαπηθεί και περιλαμβάνει οικογενειακά εργαστήρια και δημιουργικές αφηγήσεις.

Δωρεάν Ξεναγήσεις για άτομα 65+

Τι έρχεται τον Φεβρουάριο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

1, 8, 15, 29 Φεβρουαρίου & 7, 14, 21, 28 Μαρτίου | 11-11.50 π.μ.

Τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσκαλεί επισκέπτες 65+ να βιώσουν τη μουσειακή εμπειρία και να ανακαλύψουν τη μεγάλη σοπράνο αλλά και την τέχνη της όπερας προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις που περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί μια συνολική εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια.

Κρατήσεις στο 210 44 04 204
Διάρκεια ξενάγησης: 50 λεπτά
Είσοδος στο μουσείο: 7€ για 65+
Ξενάγηση: δωρεάν

Προβολή της ταινίας "Callas Forever" 

18 Φεβρουαρίου | 6 μ.μ.

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και παρουσιάζει την προβολή της ταινίας "Callas Forever" (2002) σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφφιρέλλι, στα Ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του μουσείου με θέα την Ακρόπολη.

Γενική Είσοδος: 10€ /άτομο
Δωρεάν πρόσβαση στην προβολή με το αντίτιμο της γενικής εισόδου.  
Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης στο μουσείο 60’. 

Κράτηση μέσω της πλατφόρμας more. Οι κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 2/2. Για όσα άτομα δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου, μπορούν να απευθυνθούν στο ταμείο του Μουσείου Μαρία Κάλλας. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οικογενειακά Εργαστήρια 

Τι έρχεται τον Φεβρουάριο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

 3/2 & 17/2, 8 έως 12 ετών | 10.30-11.30 π.μ.

"Σκηνικά και Ιστορίες": Μια ιστορία, ένα σκηνικό. Παιδιά και συνοδοί εμπνέονται από τα εκθέματα του μουσείου και από ιστορίες όπερας, αυτοσχεδιάζουν με παιχνίδια ρόλων και δυναμικές εικόνες, μεταμορφώνονται σε σκηνογράφους και δημιουργούν τα σκηνικά που θα συνοδεύσουν τις εικόνες που έχουν δημιουργήσει με το σώμα τους. Οδηγός θα είναι το γνωστό έργο Κάρμεν, του Ζωρζ Μπιζέ. 

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά
Κόστος συμμετοχής: 8€ το παιδί και εισιτήριο μουσείου ο/η συνοδός
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση

Δημιουργικές αφηγήσεις

Τι έρχεται τον Φεβρουάριο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το Μουσείο αφηγείται 

Ένα Σάββατο του μήνα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων προσφέρει δημιουργικές αφηγήσεις παραμυθιών, γεμάτες θεατρικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια και εικαστικές δράσεις για παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους.

"Φουρφουρής 1: Μουσική", συλλογικό έργο, εκδόσεις: Φουρφούρι

Ηλικίες & Ώρα: 3-5 ετών, 3-4 μ.μ
Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ το παιδί και είσοδο μουσείου ο/η συνοδός

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση έως και 10 μέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής του εργαστηρίου, στο 210 44 04 204

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.