Οι νέες θεματικές ξεναγήσεις του Μουσείου Αλέκος Φασιανός που δεν πρέπει να χάσετε

Το μουσείο παρουσιάζει προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους που μας συστήνουν όχι μόνο τη ζωή και το έργο του Αλέκου Φασιανού, αλλά και την ιστορική γειτονιά του Αγίου Παύλου, όπου μεγάλωσε.

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Μία μόνο επίσκεψη δεν είναι αρκετή για να χορτάσουμε το Μουσείο Αλέκος Φασιανός. Σε λίγες ημέρες, το μουσείο μάς δίνει νέες αφορμές για να το επισκεφθούμε, καθώς έχει ετοιμάσει μια νέα σειρά θεματικών δράσεων για το ενήλικο κοινό, με στόχο την ευεξία και το "πάντρεμα" παιχνιδιού και τέχνης. Το μουσείο, βέβαια, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τους μικρούς του φίλους: τα Σάββατα δίνουμε ραντεβού στη γειτονιά του Αγίου Παύλου και συμμετέχουμε στις πιο δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά.

Δείτε το πρόγραμμα

"Περιπλανήσεις"

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός διοργανώνει μια διαδραστική ξενάγηση όπου οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στην παλιά Αθήνα, τόπο έμπνευσης για τον καλλιτέχνη, επιχειρώντας να αφουγκραστούν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, να ανταποκριθούν με όρους συμπερίληψης και να ενισχύσουν την ευεξία μέσω της παιχνιδοποιημένης επαφής με την τέχνη. Στη δράση θα αισθανθούμε τα φουλάρια των έργων του Φασιανού, τις παλλόμενες χορδές της κιθάρας στην καντάδα του, θα μυρίσουμε μπαχαρικά καφενείου και θα κληθούμε να λύσουμε γρίφους ανταλλάσσοντας απόψεις και οπτικές.

Στόχος της ομάδας είναι να καταστήσει το μουσείο έναν χώρο κοινωνικοποίησης που όλες και όλοι θα νιώθουν ελευθερία για έκφραση. Παράλληλα, το μουσείο προβάλλει την καθημερινότητα μέσα στην πόλη, αναδεικνύοντας την τέχνη ως μέσο ικανό να μας φέρει πιο κοντά και να επηρεάσει τη συνολική μας ευεξία μέσα από τεχνικές παιχνιδοποίησης.

Info:
Πέμπτη 25/1
Ώρα έναρξης: 5 μ.μ.
Κατηγορίες εισιτηρίων:
Oλόκληρο εισιτήριο: €13
Μειωμένο εισιτήριο: €10
(Μαθητές, Φοιτητές, άνω των 65, Ομάδες επισκεπτών άνω των 15 ατόμων)
Εισιτήριο με ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση: €3
Παιδιά έως 18 ετών, Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, Άνεργοι με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ, Φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Κάτοχοι Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε Μουσεία, Δημοσιογράφοι, Διπλωματούχοι ξεναγοί
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας More.com
Πρόσβαση από σταθμό Μεταξουργείο ή Σταθμό Λαρίσης (Γραμμή 2)

Την ημέρα της ξενάγησης, το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 6 μ.μ.

"Μουσειοβαλίτσα, Ο Μύθος της γειτονιάς μου"

Μουσείο Αλέκος Φασιανός εκπαιδευτικά προγράμματα

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μουσειοβαλίτσα του Αλέκου Φασιανού "Ο μύθος της γειτονίας μου". Θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας ενώ παράλληλα λαμβάνουν πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους λύνοντας γρίφους και ξεκλειδώνοντας μύθους.

Ποιος είναι ο Μύθος της γειτονιάς; Πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο; Πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική; Ακολουθήστε το χέρι του ζωγράφου και συναρμολογήστε βήμα-βήμα το Μουσείο στη γωνία Χίου και Νεοφύτου Μεταξά. Ετοιμαστείτε να πετάξετε δράκους, μέλισσες και πουλιά πάνω από το μεγάλο ξύλινο ταμπλό για να ακούσετε, να ανακαλύψετε και να φανταστείτε. Στο τέλος, μετρήστε τους σπόρους σταχυού που συλλέξατε και ξεκλειδώστε τον μύθο.

Η μουσειοβαλίτσα είναι ένα ολοκληρωμένο αυτόνομο εκπαιδευτικό kit που σκοπό έχει να ταξιδέψει και να παρουσιάσει την ιστορία και τη συλλογή του Μουσείου Αλέκος Φασιανός με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.

Info:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: €7 / συμμετοχή
Κράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας More.com
Πρόσβαση από σταθμό Μεταξουργείο ή Σταθμό Λαρίσης (Γραμμή 2)

"Homo Imaginarius"

Μουσείο Αλέκος Φασιανός εκπαιδευτικά προγράμματα

Οι μικροί φίλοι του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν τον ρόλο του επιμελητή, δημιουργώντας την δική τους έκθεση ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν διαφορετικούς ρόλους με στόχο να εξερευνήσουν τις κλίσεις τους οξύνοντας παράλληλα την δημιουργικότητα, την φαντασία και το πνεύμα συνεργασίας. Στο τέλος, τα παιδιά παρουσιάζουν την δική τους έκθεση στους φανταστικούς επισκέπτες -σε ζωντανό χρόνο- με τη βοήθεια μικροσκοπικής κάμερας και φεύγοντας λαμβάνουν ένα δίπλωμα επιμελητή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Εξερεύνηση του μουσείου τόσο με το σώμα όσο και με τις αισθήσεις 
-Σχεδιασμό εικαστικής έκθεσης μέσω τρισδιάστατου μοντέλου μακέτας (ξύλινη μακέτα )
-Ανακάλυψη προσωπικών αντικειμένων του ζωγράφου
-Ακουστική αφήγηση στο χώρο του μουσείου

Info:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 9-13 ετών.
Ώρα έναρξης: 12 μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά 
Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ / συμμετοχή
Κράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας More.com
Πρόσβαση από σταθμό Μεταξουργείο ή Σταθμό Λαρίσης (Γραμμή 2)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Νεοφύτου Μεταξά 15, Αθήνα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μουσείο Μπενάκη: Πώς ο Δημήτρης Πικιώνης σημάδεψε την ελληνική αρχιτεκτονική

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον Έλληνα αρχιτέκτονα εγκαινιάζεται σήμερα (22/10).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

"Ατμόσφαιρες στα πόδια μου": Προβολές για τη βιωσιμότητα της Γης στην Ταινιοθήκη

Βίντεο προτείνουν νέους τρόπους κατανόησης της σχέσης του ανθρώπου με τη γη.

Εικαστικοί αποκαλύπτουν όσα δεν βλέπουμε στα παρασκήνια μιας καλλιτεχνικής παραγωγής

Το "remnants of ongoing activity" προβάλλει επισφαλείς και συχνά αόρατες συνθήκες ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ.

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.

Ποιά είναι η Laila Gohar που θα μαγειρεύει συνεχώς επί τρία 24ωρα φασόλια

Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και μας καλεί σε Table for One με καλεσμένη την αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης.

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.