"Mundus Imaginalis": Πέντε καλλιτέχνες πραγματεύονται το υπεργήινο, το γήινο και το υπογήινο

Την ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών Ηλιάνας Κυριακίδου, Γιώργο Λουλούδη, Ελένης Μάναλη, Θοδωρη Ρουσόπουλο και Πέτρου Στράγκα επιμελείται ο Κωνσταντίνος Θ. Σπυρόπουλος.

Mundus Imaginalis

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου η ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών Ηλιάνας Κυριακίδου, Γιώργο Λουλούδη, Ελένης Μάναλη, Θοδωρη Ρουσόπουλο και Πέτρου Στράγκα, με τίτλο: "Mundus Imaginalis" 2024, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Κωνσταντίνου Θ. Σπυρόπουλου.

Mundus Imaginalis

Όπως σημειώνει ο επιμελητής: "Ξεκινώντας με την παρουσίαση των εικαστικών έργων 5 καλλιτεχνών και την κατάδυση στο πνευματικό και εννοιολογικό τους υπόβαθρο, έγινε αντιληπτή η δυνατότητα να αναδειχθεί η ικανότητα της όρασης όχι μόνο του κόσμου των αντικειμένων, αλλά και της ακριβούς θέας του εσωτερικού ή και πνευματικού κόσμου. Η απόκτηση αυτής της διπλής όρασης θα υπηρετούσε περαιτέρω την εσώτερη αναγκαιότητα για επαναμάγευση και επανανοηματοδότηση της παγιωμένης εικόνας του κόσμου (η οποία προϋποθέτει βέβαια πρώτα τον κατακερματισμό της), μέσα από μια ερμηνευτική, εικαστική και θεωρητική γλώσσα, κατά βάση συμβολική, δηλαδή μια ars combinatoria.

Mundus Imaginalis

Η έκθεση πραγματεύεται τα τρία επίπεδα της πραγματικότητας: το Υπεργήινο, το Γήινο και το Υπογήινο. Αν αναζητήσουμε τον συμβολικό κώδικα που διατρέχει τα έργα των καλλιτεχνών αυτής της ομαδικής, ίσως μπορέσουμε να αποκαλύψουμε τον μίτο, το νήμα που δένει μεταξύ τους αυτά τα τρία κοσμικά επίπεδα, τις διαμορφωτικές δυνάμεις που τα διέπουν, καθώς και τις λειτουργίες που ενεργοποιούν μέσα στον άνθρωπο".

Mundus Imaginalis

Εγκαίνια: 25/1 (7 μ.μ.)

Info: Αίθουσα Τέχνης Αθηνών | 25/1-14/2 | Τρ.-Παρ.: 11 π.μ.-2.30 μ.μ., 6-9 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ.-2.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση "Nelly’s" πάει Θεσσαλονίκη

Το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης υποδέχεται το μεγάλο αφιέρωμα για την Έλλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραΐδάρη που πρωτοείδαμε την περασμένη σεζόν στο Μουσείο Μπενάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/02/2024

Ο Βαγγέλης Γκόκας και ο Βασίλης Βασιλακάκης "αναζητούν αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες"

Οι δύο καταξιωμένοι ζωγράφοι και φίλοι συνυπάρχουν, συνεκθέτουν και συνομιλούν μέσα από το έργο τους.

Νώντας Παπαγεωργίου: "Πιστεύω στη λογοτεχνία όπως το νερό που πίνω"

Ο Νώντας Παπαγεωργίου μιλά με υπερηφάνεια για το Μεταίχμιο, το πνευματικό του παιδί που πέρσι τριαντάρισε, και δηλώνει πως "όλα όσα έγιναν είναι καλώς καμωμένα".

Καλλιτέχνες μοιράζονται τον παλμό τους στη Thalia Gallery

Η έκθεση "The Artist's pulse" δίνει φωνή και δημιουργεί ένα διάλογο με τους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας την ένταση, το ρυθμό και τις δονήσεις του δικού τους παλμού.

Πέθανε ο βραβευμένος ποιητής και μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας

Είχε λάβει το κρατικό βραβείο μετάφρασης ξένης λογοτεχνίας για την μετάφρασή του έργου "Ζωή και Πεπρωμένο".

"Περιπλανήσεις της φαντασίας": Ζωγραφική που πατά στην ελληνική κουλτούρα και συγκεφαλαιώνει τον πολιτισμικό πλούτο των λαών

Το Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" τοu Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Γιώργου Τόλη.

Για τον Μανώλη Χάρο, ζωγραφική είναι "ο αιωρούμενος χρόνος που τον βλέπεις"

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα νέο πρότζεκτ στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, βυθίζοντάς μας και πάλι σε ένα κόσμο γεμάτο σκονισμένα φεγγάρια, λυκόφωτα και εξωπραγματικά τοπία.