
Οι εκδόσεις Περισπωμένη παρουσιάζουν δύο νέους τίτλους βιβλίων που περιμένουν να μπουν στη βιβλιοθήκη μας. Την "Αθάνατη Αγαπημένη" του Ludwig van Beethoven και τη "Χριστουγεννιάτικη επιστολή στον εγγονό μου" του Umberto Eco.
Αθάνατη Αγαπημένη (Ludwig van Beethoven, μτφρ. Σοφία Αυγερινού)
"Αθάνατη Aγαπημένη" είναι η παραλήπτρια μιας θερμής ερωτικής επιστολής που έγραψε ο Μπετόβεν τον Ιούλιο του 1812, ενώ βρισκόταν για αποθεραπεία στα ιαματικά λουτρά της πόλης Τέπλιτς. Διακόσια και περισσότερα χρόνια μετά το μυστήριο παραμένει: Ποια ήταν αποδέκτρια της εναγώνιας πλην ανεπίδοτης εξομολόγησης του μεγάλου συνθέτη;
Χριστουγεννιάτικη επιστολή στον εγγονό μου (Umberto Eco, μτφρ. Χριστίνα Πετροπούλου)
Το 2014 το περιοδικὸ L’ Espresso ζήτησε από δεκατέσσερις προσωπικότητες του πνεύματος να γράψουν μια επιστολή για τη χρονιά. Ο Έκο διάλεξε να απευθυνθεί στον εγγονό του, με μια χριστουγεννιάτικη επιστολή, όπου εκθέτει την ανησυχία του σχετικά με τις Νέες Τεχνολογίες, ενώ υπογραμμίζει τη σημασία της μνήμης. Ούτε το διαδίκτυο μπορεί να υποκαταστήσει τη γνώση, ούτε οι υπολογιστές το μυαλό μας, και προτρέπει τις νέες γενιές να μαθαίνουν απομνημονεύοντας.