Ludwig van Beethoven και Umberto Eco στις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Περισπωμένη

Οι εκδόσεις Περισπωμένη παρουσιάζουν δύο νέους τίτλους βιβλίων που περιμένουν να μπουν στη βιβλιοθήκη μας.

Περισπωμένη

Οι εκδόσεις Περισπωμένη παρουσιάζουν δύο νέους τίτλους βιβλίων που περιμένουν να μπουν στη βιβλιοθήκη μας. Την "Αθάνατη Αγαπημένη" του Ludwig van Beethoven και τη "Χριστουγεννιάτικη επιστολή στον εγγονό μου" του Umberto Eco.

Αθάνατη Αγαπημένη (Ludwig van Beethoven, μτφρ. Σοφία Αυγερινού)

"Αθάνατη Aγαπημένη" είναι η παραλήπτρια μιας θερμής ερωτικής επιστολής που έγραψε ο Μπετόβεν τον Ιούλιο του 1812, ενώ βρισκόταν για αποθεραπεία στα ιαματικά λουτρά της πόλης Τέπλιτς. Διακόσια και περισσότερα χρόνια μετά το μυστήριο παραμένει: Ποια ήταν αποδέκτρια της εναγώνιας πλην ανεπίδοτης εξομολόγησης του μεγάλου συνθέτη;

Χριστουγεννιάτικη επιστολή στον εγγονό μου (Umberto Eco, μτφρ. Χριστίνα Πετροπούλου)

Το 2014 το περιοδικὸ L’ Espresso ζήτησε από δεκατέσσερις προσωπικότητες του πνεύματος να γράψουν μια επιστολή για τη χρονιά. Ο Έκο διάλεξε να απευθυνθεί στον εγγονό του, με μια χριστουγεννιάτικη επιστολή, όπου εκθέτει την ανησυχία του σχετικά με τις Νέες Τεχνολογίες, ενώ υπογραμμίζει τη σημασία της μνήμης. Ούτε το διαδίκτυο μπορεί να υποκαταστήσει τη γνώση, ούτε οι υπολογιστές το μυαλό μας, και προτρέπει τις νέες γενιές να μαθαίνουν απομνημονεύοντας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το ΕΜΣΤ συμμετέχει στο This Is Athens City Festival

Η τέχνη της οινοποίησης συναντά τη γυναικεία καλλιτεχνική δημιουργία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του This Is Athens City Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Μουσείο Αλέκος Φασιανός: Διεθνής Ημέρα Μουσείων στη γειτονιά του Αγίου Παύλου

Όλα όσα έρχονται τις επόμενες εβδομάδες στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός.

Το Comicdom CON Athens 2024 λέει "όχι" στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι διοργανωτές της μεγαλύτερης αθηναϊκής γιορτής κόμικς μιλούν για τη φετινή διοργάνωση, το πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα στην ιαπωνική ένατη τέχνη αλλά και την απόφασή τους να απαγορεύσουν την πώληση έργων που έχουν προκύψει από το πάτημα ενός κουμπιού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Pablo Picasso" στους Δελφούς

Στα έργα της έκθεσης αποτυπώνεται η επιρροή της ελληνικής μυθολογίας αλλά και του πολιτικού λόγου του κορυφαίου ζωγράφου του 20ού αιώνα.

"Simurgh Self-Help": Μια εναλλακτική αφήγηση για τα διλήμματα περί εθνικής ταυτότητας και εθνικισμού

Η έκθεση σηματοδοτεί την πρώτη παρουσίαση του νέου κύκλου έργων της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Slavs and Tatars -τον πρώτο μετά το Pickle Politics.

Δύο ακόμα αφιερώματα σε γυναίκες έρχονται στο ΕΜΣΤ

Το τρίτο μέρος του προγράμματος "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;" παρουσιάζεται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (13-19/5)

Η έννοια της νεανικότητας σήμερα, "η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα" και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.