Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός υποδέχεται τις γιορτές με δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Χριστουγεννιάτικα camp και διαδραστικές ξεναγήσεις συστήνουν στο κοινό το έργο του σπουδαίου ζωγράφου αλλά και τη γειτονιά του Αγίου Παύλου, όπου μεγάλωσε.

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Με τα μουσεία της Αθήνας ήδη να μας περιμένουν να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με τα πιο γιορτινά events, το Μουσείο Αλέκος Φασιανός μπαίνει κι αυτό στο πνεύμα των ημερών, διοργανώνοντας μια σειρά από δημιουργικές εκδηλώσεις για τον Δεκέμβριο.

Το πρόγραμμα του μουσείου

Χριστουγεννιάτικο Camp

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Στις 27 ή 28 ή 29 Δεκεμβρίου, το μουσείο προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα εορταστικό και δημιουργικό ολοήμερο camp. Με μια σειρά δράσεων, τα παιδιά θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας. Στόχος του Camp είναι τα παιδιά να πάρουν πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους λύνοντας γρίφους και ξεκλειδώνοντας μύθους. Θα εμπνευστούν από τα έργα και την ζωή του Αλέκου Φασιανού, θα διαβάσουν παραμύθια με σκοπό να φτιάξουν την δική τους ιστορία και να παίξουν θέατρο σκιών όπου τα παιδιά θα είναι σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Τέλος, θα φτιάξουν αναμνηστικά έργα και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα ημέρας
→ 9.00-10.00 Άφιξη – Καλωσόρισμα παιχνίδια γνωριμίας & περιήγηση στον χώρο του Μουσείου.
→ 10.00-10.30 Πρωινό
→ 10.30-11.30 Μουσειοβαλίτσα – Ο μύθος της γειτονιάς του Αλέκου Φασιανού.
→ 11.30-12.30 Ζωντανεύοντας τις φιγούρες του Αλέκου Φασιανού (Ζωγραφική & χειροτεχνίες)
→ 12.30-13.00 Παραμύθι & συζήτηση – θέατρο σκιών με φιγούρες του Φασιανού & συζήτηση
→13.00-13.30: Μεσημεριανό φαγητό
→ 13.30-14.30 Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο αναμνηστικό έργο ή στολίδι.

Εγγραφές και πληροφορίες μέσω more.com
contact@alekosfassianos.gr

Μουσειοβαλίτσα | Ο Μύθος της γειτονιάς μου

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

30/12 στις 12:00 (και ανά δυο Σάββατο το μήνα)

Oι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μουσειοβαλίτσα του Αλέκου Φασιανού "Ο μύθος της γειτονίας μου". Ποιος είναι ο Μύθος της γειτονιάς; Πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο; Πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική; Ακολουθήστε το χέρι του ζωγράφου και συναρμολογήστε βήμα-βήμα το μουσείο στη γωνία Χίου και Νεοφύτου Μεταξά. Ετοιμαστείτε τώρα να πετάξετε δράκους, μέλισσες και πουλιά πάνω από το μεγάλο ξύλινο ταμπλό για να ακούσετε, να ανακαλύψετε και να φανταστείτε. Στο τέλος, μετρήστε τους σπόρους σταχυού που συλλέξατε και ξεκλειδώστε τον μύθο.

Η μουσειοβαλίτσα είναι ένα ολοκληρωμένο αυτόνομο εκπαιδευτικό kit που σκοπό έχει να ταξιδέψει σε σχολεία όλης της χώρας και να παρουσιάσει την ιστορία και τη συλλογή του Μουσείου Αλέκος Φασιανός με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.

Εισιτήρια:
Παιδικό ατομικό εισιτήριο:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-11 ετών.
Έναρξη: 12:00 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά 
Κόστος συμμετοχής: 10 € / συμμετοχή
Πρόσβαση: Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης (Γραμμή 2)

Συνδυαστικό εισιτήριο:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-11 ετών & τους συνοδούς τους
Έναρξη: 12:00 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά 
Κόστος συμμετοχής: 20 €. ( Στην τιμή περιλαμβάνεται η συμμετοχή ενός παιδιού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η δωρεάν περιήγηση ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ συνοδών στο μουσείο την ώρα του εκπαιδευτικού προγράμματος)
Πρόσβαση: Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης (Γραμμή 2)

Εγγραφές και πληροφορίες μέσω more.com

Περίπατος στη γειτονιά του καλλιτέχνη

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

28/12 στις 12:00

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός οργανώνει έναν θεματικό περίπατο στη γειτονιά του Αγίου Παύλου, όπου μεγάλωσε και έζησε ο καλλιτέχνης. Στη βόλτα οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τα βήματα του, όπως ο ίδιος τα εξιστορεί και θα ανακαλύψουν μία ζωντανή αστική γειτονιά γεμάτη εμπνεύσεις.

Οι σταθμοί:
-Σταθμός Μεταξουργείο (σημείο συνάντησης μπροστά στο ξενοδοχείο Stanley, Πλατεία Καραϊσκάκη)
-Οδός Βίκτωρος Ουγκώ
-Πλατεία Αγίου Παύλου
-Δημοτικό Σχολείο Λιοσίων & Μιχαήλ Βόδα
-Κτίριο ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ
-Σταθμός Λαρίσης
-Μουσείο Αλέκος Φασιανός 

Πληροφορίες:
Πέμπτη 28/12
Ώρα έναρξης: 12:00  (Ώρα συνάντησης 11:50)  ~
Διάρκεια:  90'
Κόστος συμμετοχής: 13 € / άτομο
Σημείο συνάντησης: μπροστά στο ξενοδοχείο Stanley, Πλατεία Καραϊσκάκη. Ο περίπατος καταλήγει στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός όπου και θα ακολουθήσει εισαγωγή στο χώρο.

Εγγραφές και πληροφορίες μέσω more.com 

"Περιπλανήσεις" | Διαδραστική ξενάγηση κοινού

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

28/12 στις 15:00

Μια διαδραστική ξενάγηση που θα μας ταξιδέψει στην παλιά Αθήνα, τόπο έμπνευσης για τον καλλιτέχνη. Θα αισθανθούμε τα φουλάρια των έργων του Φασιανού, τις παλλόμενες χορδές της κιθάρας στην καντάδα του, θα μυρίσουμε μπαχαρικά καφενείου και θα κληθούμε να λύσουμε γρίφους ανταλλάσσοντας απόψεις και οπτικές. Στόχος της ομάδας είναι να γίνει το μουσείο ένας χώρος κοινωνικοποίησης όπου όλες και όλοι θα νιώθουν ελευθερία για έκφραση. Παράλληλα, το μουσείο επιθυμεί να φωτίσει την καθημερινότητα μέσα στην πόλη, αναδεικνύοντας την τέχνη ως μέσο ικανό να μας φέρει πιο κοντά και να επηρεάσει τη συνολική μας ευεξία.

Κατηγορίες εισιτηρίων:
Oλόκληρο εισιτήριο: 13€
Μειωμένο εισιτήριο: 10€
(Μαθητές, Φοιτητές, άνω των 65, Ομάδες επισκεπτών άνω των 15 ατόμων)
Εισιτήριο με ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση: 3€
Παιδιά έως 18 ετών, Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, Άνεργοι με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ, Φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Κάτοχοι Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε Μουσεία, Δημοσιογράφοι, Διπλωματούχοι ξεναγοί

Εγγραφές και πληροφορίες μέσω more.com

Alekos Fassianos Boutique

Alekos Fassianos Boutique

Συμμετέχοντας σε μία από τις εκπαιδευτικές δράσεις του μουσείου, μπορείτε να δείτε από κοντά τα επιμελημένα του είδη, κατασκευασμένα από τον Αλέκο Φασιανό ή εμπνευσμένα από την τέχνη του. Όλα τα έσοδα διατίθενται για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Μουσείου Αλέκος Φασιανός.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Νεοφύτου Μεταξά 15, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.