Στην έκθεση "Turning Points" ο θεατής έχει την ευκαιρία να αναζητήσει το δικό του έναυσμα για εσωτερική επανεκκίνηση

Το κοινό έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με εικαστικές δημιουργίες αποφοίτων Καλών Τεχνών, σε ένα φουτουριστικό σαλόν, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.

Turning Points

Στον παλμό των Χριστουγέννων και με εορταστική διάθεση, η γκαλερί Thalatta.art παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης "Turning Points" η οποία έκανε εγκαίνια την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει έως και τις 13 Ιανουαρίου 2024. Το κοινό έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με εικαστικές δημιουργίες αποφοίτων Καλών Τεχνών, σε ένα φουτουριστικό σαλόν, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.

Turning Points Thomas Galatos

Ανάμεσα σε αστικά, φυσικά και συμπαντικά τοπία, ανάμεσα σε σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς, ο κάθε θεατής έχει την ευκαιρία να αναζητήσει το δικό του προσωπικό σημείο καμπής, το έναυσμα για εσωτερική επανεκκίνηση. Μέσα από πολύχρωμες πινελιές, έντονες χειρονομιακές απεικονίσεις, αφηγηματικά κολάζ και περιγραφικές συνθέσεις, δέκα καλλιτέχνες, μοιράζονται τις ανησυχίες τους και δημιουργούν πολλά μικρά και διαφορετικά, πολύ προσωπικά, σημεία καμπής, περιμένοντας το κοινό να επικοινωνήσει, να αλληλεπιδράσει, να ονειρευτεί. Χτίζοντας το έδαφος για αλλαγή και δίνοντας ευκαιρία για μια καινούργια αρχή, η δημιουργική διαδικασία μας υπενθυμίζει πάντα την ανάγκη να καλλιεργούμε το πνεύμα μας, να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο.

Turning Points Christina Sylvia Simantir

Σε μία παγκόσμια συγκυρία η οποία παραμένει ρευστή και αβέβαιη, υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά στο πλευρό των αισιόδοξων, των οραματιστών, των ανθρώπων που προάγουν τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες. Αυτός είναι και ο λόγος που η Thalatta.art επιλέγει να δωρίσει το 5% των εσόδων από την Χριστουγεννιάτικη έκθεση στη SciCo, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία στοχεύει στην επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών δράσεων, προκειμένου να υποστηρίξει την έκθεση εικαστικών που λαμβάνει κάθε χρόνο χώρα στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης Athens Science Festival.

Turning Points

H γκαλερί Thalatta.art είναι ένας χώρος εικαστικών τεχνών στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος προάγει καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, στοχεύοντας στο να εισάγει στην καλλιτεχνική σκηνή αλλά και την αγορά της τέχνης ένα νέο κύμα αισθητικής δημιουργίας.

Turning Points

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Turning Points

  • Μεικτά Μέσα

Ανάμεσα σε αστικά, φυσικά και συμπαντικά τοπία, σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς, ο κάθε θεατής έχει την ευκαιρία να αναζητήσει το δικό του προσωπικό σημείο καμπής, το έναυσμα για εσωτερική επανεκκίνηση. Μέσα από πολύχρωμες πινελιές, έντονες χειρονομιακές απεικονίσεις, αφηγηματικά κολάζ και περιγραφικές συνθέσεις, δέκα καλλιτέχνες, μοιράζονται τις ανησυχίες τους και δημιουργούν πολλά μικρά και διαφορετικά, πολύ προσωπικά, σημεία καμπής, περιμένοντας το κοινό να αλληλεπιδράσει.

Thalatta.Art

Χρήστου Λαδά 5-7, Πανεπιστήμιο
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".

Όσα ετοιμάζει το Μουσείο Μπενάκη για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 είναι "Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα".