Το Ίδρυμα Κωστόπουλου θεσπίζει το Βραβείο Αριστείας Άννυ Κωστόπουλου για τους απόφοιτους της ΑΣΚΤ

Σκοπός του βραβείου είναι να λειτουργήσει ως κίνητρο και ως ένα πρώτο εφόδιο για τους νέους καλλιτέχνες που μόλις αποφοιτούν και βρίσκονται στην αφετηρία εκκίνησης για μια ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία.

Άννυ Κωστοπούλου Κώστας Τσόκλης

Tο Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου θεσπίζει από το 2023 το Βραβείο Αριστείας Άννυ Σ. Κωστόπουλου προς τιμή της Άννυς Κωστοπούλου (1933-2022), Αντιπροέδρου του Ιδρύματος από το 1984.

Η ζωγράφος Άννυ Κωστοπούλου ήταν ο άνθρωπος που ταυτίσθηκε με την "κλίση", όπως έλεγε και η ίδια, που πήρε το ιδρυμα σχετικά με την παρουσίαση του έργου εικαστικών καλλιτεχνών. Από το 1992 ξεκινάει ο κύκλος παραγωγής εκθέσεων, εκδόσεων, ταινιών εικαστικού ενδιαφέροντος, η υποστήριξη συναφών συνεδρίων, καθώς και η ανάδειξη της δουλειάς καλλιτεχνών ως εκπροσώπων της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά και εντός των συνόρων (Μπιενάλε Βενετίας, Σάο Πάολο, Αλεξάνδρειας, Αθήνας και Θεσσαλονίκης).  Η πρωτοβουλία για τις παραπάνω δράσεις ανήκε στην Άννυ Κωστοπούλου.

Άννυ Κωστοπούλου Στήβεν Αντωνάκος
Άννυ Κωστοπούλου & Στήβεν Αντωνάκος, έκθεση "Modern Odysseys", ΚΜΣΤ, 2000

Για αυτό το τόσο έκδηλο και έμπρακτο ενδιαφέρον της για την σύγχρονη ελληνική τέχνη, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη της, συνεργάζεται με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, για ένα βραβείο αριστείας στο όνομά της. Το βραβείο αυτό θα απονέμεται κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο στον  φοιτητή ή  την  φοιτήτρια του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών  που αποφοίτησε το αντίστοιχο έτος με τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Σχολής και την επιμέλεια της Πρυτανείας.

Άννυ Κωστοπούλου
Άννυ Κωστοπούλου, έκθεση Γ. Κουνέλλη, 1994

Σκοπός του βραβείου αυτού, που καθιερώνεται στο εξής ως θεσμός της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, είναι να λειτουργήσει ως κίνητρο και ως ένα πρώτο εφόδιο για τους νέους καλλιτέχνες που μόλις αποφοιτούν και βρίσκονται στην αφετηρία εκκίνησης για μια ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία. 

Το Βραβείο Αριστείας Άννυ Σ. Κωστόπουλου θα απονεμηθεί για πρώτη φορά την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στις 6 μ.μ. σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.