Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει πρώτη φορά μέρος της συλλογής της για τη Μαρία Κάλλας

Οι επισκέπτριες και οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια μεγάλη ποικιλία εκδόσεων για την Κάλλας -από μυθιστορηματικές βιογραφίες και μελέτες έως κόμικς και βιβλία μαγειρικής- σε πάρα πολλές γλώσσες.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο "Εκδόσεις για την Κάλλας σε όλον τον κόσμο | Μια έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος" που κάνει εγκαίνια το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Την επιμέλεια έκανε η μουσειολόγος Ανδρομάχη Γκαζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης σοπράνο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά μέρος της συλλογής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, βιβλία που απευθύνονται σε παιδικό, νεανικό και ενήλικο κοινό: εκδόσεις από τον Καναδά ως τη Νότια Αφρική και από τη Γουατεμάλα ως την Ιαπωνία. Η ΕΒΕ διαθέτει συλλογή εκδόσεων για τη Μαρία Κάλλας που εμπλουτίστηκε το 2022 με τη σημαντική δωρεά 1800 περίπου τεκμηρίων από τον Benedict Gagelmann, στην οποία αντανακλάται το εύρος της διεθνούς βιβλιογραφίας για την Κάλλας.

Οι επισκέπτριες και οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια μεγάλη ποικιλία εκδόσεων για την Κάλλας -από μυθιστορηματικές βιογραφίες και μελέτες έως κόμικς και βιβλία μαγειρικής- σε πάρα πολλές γλώσσες. Επίσης, θα μπορούν να εξερευνήσουν πώς αποτυπώνεται η απήχηση της Κάλλας στην παγκόσμια εκδοτική παραγωγή μέσα από έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο κοινό. Παράλληλα, θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Μαρία Κάλλας: ΣοπρΆνω Κάτω στη Βιβλιοθήκη...". Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί τους μικρούς της αναγνώστες να γίνουν μουσικοί ερευνητές σε ένα παιχνίδι μυστηρίου και ανακαλύψεων. 

Info: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος | 2/12-14/1 | Ωράριο λειτουργίας: Καθημ.: 9-12 π.μ.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.

Χρίστος Δήμας: ο Υφυπουργός Πολιτισμού μιλά για τη "Δημιουργική Ελλάδα", το Ακροπόλ, την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών, τα όσα αλλάζει το νομοσχέδιο για τον σύγχρονο πολιτισμό

Στην πρώτη του εφ όλης της ύλης συνέντευξη, με αφορμή και το νέο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού μιλά για την πρόκληση του να αυξήσουμε την εξωστρέφεια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, τα όσα αλλάζει το νομοσχέδιο, το Ακροπόλ και τη βιωσιμότητα των καλλιτεχνών.

"Fluidity": Η Μαρία Μπουρμπού και ο Διονύσιος Παππάς διατρέχουν τα πεδία της πραγματικότητας και της φαντασίας

Ο ένας ασχολείται με αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία και βίντεο και ο άλλος με περίπλοκα σχέδια με μολύβι πάνω σε ξύλινα γλυπτά.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Δύο ξεναγήσεις και μία διάλεξη στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Οι δράσεις συνδέονται με τη νέα δωρεά σημαντικών ζωγραφικών έργων αλλά και μέρους του αρχείου του Γ. Γουναρόπουλου, από τις εγγονές του προς το Μουσείο, και με τις νέες ερευνητικές δυνατότητες που αυτή προσφέρει.

Διεθνής διάκριση για το G Design Studio

Τα βραβεία αφορούν στον κατάλογο της έκθεσης Art Athina 2023, την επετειακή έκδοση της Art Athina για τα 30 χρόνια της διοργάνωσης και στο λογότυπο του ξενοδοχείου "Monument" στην Αθήνα.