Ξεναγηθείτε δωρέαν στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Για τρεις Κυριακές, το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του με δωρεάν περιήγηση στη συλλογή του.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Οι Κυριακές είναι ιδανικές μέρες για να συνδυάσετε διασκέδαση και γνώση. Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, που στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, θα είναι ανοιχτό για το κοινό την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, καθώς και 17 και 24 Δεκεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες. 

Με την αγορά ενός εισιτηρίου τις Κυριακές 26 Νοεμβρίου, 17 και  24 Δεκεμβρίου, όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ομαδική περιήγηση στους χώρους της μόνιμης έκθεσης.

Ζήστε ένα βιωματικό ταξίδι στην ιστορία της Ολυμπιακής Ιδέας, από τους μύθους που τη γέννησαν στην αρχαιότητα μέχρι την αναβίωσή της το 1896, και από εκεί στη μετάβασή της στη σύγχρονη εποχή, μέσα από τεκμήρια, πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό, διαδραστικά εκθέματα, προσωπικά αντικείμενα και ιστορίες αθλητών.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας  δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Lamda Development,  για να στεγάσει το σύνολο της ολυμπιακής κληρονομιάς της Ελλάδας, αλλά και για να αναδείξει την Αθήνα ως ολυμπιακή πρωτεύουσα, προτάσσοντας την αξία των ολυμπιακών διοργανώσεων που φιλοξένησε. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται να προστεθεί στις δωρεάν διαθέσιμες δράσεις και πρωτοβουλίες του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας και να υπογραμμίσει τον ρόλο του Μουσείου στη γνωριμία του κοινού με τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, προάγοντας την άρρηκτη σχέση μεταξύ Αθλητισμού, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης. 

Διαβάστε Επίσης


Οι δωρεάν ομαδικές περιηγήσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας θα είναι διαθέσιμες τις Κυριακές 26/11, 17/12 και 24/12/2023 από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ανά μια ώρα (τελευταία είσοδος στις 5 μ.μ.).

Για την συμμετοχή σας απαιτείται τηλεφωνική προκράτηση θέσης στο +30 210 6885 560. Σημειώνεται ότι λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.