Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας αναβαθμίζει τον εκθεσιακό χώρο του Θωρηκτού Αβέρωφ

Οι εργασίες αφορούν στη δημιουργία μιας συνοπτικής, δίγλωσσης, φωτογραφικής έκθεσης όπου παρουσιάζεται η ιστορία του θρυλικού πλοίου με τρόπο εύληπτο και οπτικά ευχάριστο.

Θωρηκτό Αβέρωφ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.), θέλοντας να προάγει την έρευνα και τη μελέτη επί θεµάτων αναφερόμενων στη ναυτική ιστορία και παράδοση και να διασώσει σχετικά τεκμήρια, προέβη στη χορηγία και εκτέλεση των εργασιών αναβάθμισης του εκθεσιακού χώρου του 1ου υποστρώματος του "Θ/Κ Γ. Αβέρωφ" μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου.

Θωρηκτό Αβέρωφ

Οι εργασίες αφορούν στη δημιουργία μιας συνοπτικής, δίγλωσσης, φωτογραφικής έκθεσης όπου παρουσιάζεται η ιστορία του θρυλικού πλοίου με τρόπο εύληπτο και οπτικά ευχάριστο. 

Θωρηκτό Αβέρωφ

Αυτή η έκθεση αναμένεται να βελτιώσει πολύ την εμπειρία της περιήγησης στο πλοίο και να αποτελέσει χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο ιδίως στις ξεναγήσεις των σχολείων. Την επιμέλεια σχεδίασης και κατασκευής της έκθεσης είχε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. και πρώην Κυβερνήτης του "Αβέρωφ" Αρχιπλοίαρχος ΠΝ (ε.α.) Λεωνίδας Τσιαντούλας

Θωρηκτό Αβέρωφ

Η τελετή παράδοσης της έκθεσης από το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. στο Θ/Κ Αβέρωφ έγινε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου. Παρέστησαν τα Μέλη και οι Φίλοι του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. που με την αφορμή αυτή είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν τόσο στην νέα έκθεση όσο και στα "άδυτα" του πλοίου. 

Θωρηκτό Αβέρωφ

Οι ώρες επίσκεψης κοινού στο Θ/Κ Αβέρωφ είναι Τρίτη έως Παρασκευή 9 π.μ.-2 μ.μ., Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες 10 π.μ.-5 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".

Όσα ετοιμάζει το Μουσείο Μπενάκη για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 είναι "Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα".