5+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η συναρπαστική ιστορία του Μαραθωνοδρόμου Κώστα Χουβαρδά και μια νέα μάτια στο θέμα του ελληνικού συντηρητισμού, ανάμεσα στα νέα βιβλία.

εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν έξι νέους τίτλους βιβλίων. Ανάμεσά τους θα βρούμε τη συναρπαστική ιστορία του Μαραθωνοδρόμου Κώστα Χουβαρδά και μια νέα μάτια στο θέμα του ελληνικού συντηρητισμού.

"ΕΠΤΑ" 7 Μαραθώνιοι Σε 7 Εβδομάδες Κάτω Από 3 Ώρες (Κώστας Χουβαρδάς)

7 Μαραθώνιοι Σε 7 Εβδομάδες Κάτω Από 3 Ώρες

Ο μαραθωνοδρόμος Κώστας Χουβαρδάς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον δρόμο. Ο δρόμος είναι το πεπρωμένο του, αυτό που καθόρισε την ως τώρα ζωή του. Στον δρόμο μεγάλωσε από παιδί, όταν έγινεδρομέας απόανάγκη για ναπηγαίνει στο σχολείο. Στον δρόμο έκανε τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό. Στον δρόμο πέρασε χιλιάδες ώρες, τρέχοντας αποστάσεις που, αν αθροιστούν, μας κάνουν περίπου τρεις φορές τον γύρο της Γης, και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες μαραθωνοδρόμους, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει κορυφαίος αθλητής.

Το φθινόπωρο του 2022 κατάφερε να πετύχει ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ, που βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο Βιβλίο τωνΡεκόρ Γκίνες. Εμπνεύστηκε από την προσπάθεια της Αμερικανίδας μαραθωνοδρόμου Σαλέιν Φλάναγκαν, που είχε πετύχει το ρεκόρ των 6 συνεχόμενων μαραθωνίων σε χρόνο κάτω από 3 ώρες σε 6 συνεχόμενες εβδομάδες. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα των 7 και του παγκόσμιου ρεκόρ για τους περισσότερους διεθνείς μαραθωνίους κάτω από 3 ώρες σε συνεχόμενες εβδομάδες.

Ο Κώστας Χουβαρδάς είναι ένας πολίτης του κόσμου, που έχει τρέξει σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Το 2022 ξεκίνησε ένα ταξίδι από την Κολονία, διέσχισε το Μόναχο, το Άμστερνταμ, τη Βενετία, τη Φρανκφούρτη και την Κωνσταντινούπολη και κατέληξε στις 13 Νοεμβρίου του 2022, στις 11:54, να βρει την Ιθάκη του, σηκώνοντας "λευκά πανιά" στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας. Αυτή είναι η ιστορία του.

Ο συντηρητισμός στην Ελλάδα (Άγγελος Χρυσόγελος, Λεωνίδας Σταματελόπουλος, Ιωάννης Σ. Λάμπρου)

Ο συντηρητισμός στην Ελλάδα

Όταν τίθενται συντηρητικές ιδέες στον δημόσιο διάλογο, μετά από μία τουλάχιστον τριακονταετή φίμωσή τους, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι εύλογο αυτές που κυκλοφορούν να μην έχουν υποστεί την αρμόζουσα εκλέπτυνση. Προσδοκία των επιμελητών του παρόντος τόμου είναι η δημοσίευση αυτή να εισφέρει σε μία αναθεωρημένη εικόνα του συντηρητισμού στην ελληνική κοινωνία και να αποτελέσει το έναυσμα να τεθεί εκ νέου το ζήτημα των προϋποθέσεων,αλλά και των ορίων μιας νέας ελληνικής συντηρητικής πολιτικής.

Μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Συντηρητικής Πολιτικής (ΙΝΣΠΟΛ) για να δούμε με νέα μάτια το θέμα του ελληνικού συντηρητισμού και κυρίως την προοπτική της ουσιαστικής κατανόησής του, χωρίς συγκρούσεις και διχασμούς.

Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη (Μάρω Θεοδωράκη)

Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη

Τα "Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη" της Μάρως Θεοδωράκη αποτελούν ίσως τον πιο σύγχρονο δημιουργικό τρόπο με τον οποίο γονείς και βρέφη μπορούν να αλληλεπιδρούν αναπτύσσοντας θετικά συναισθήματα μέσα από 25 μουσικές και μουσικά παιχνίδια.

Η Μάρω Θεοδωράκη μάς προτείνει ένα πρότυπο μουσικό εργαστήρι, που έρχεται να ενεργοποιήσει τις ακουστικές, νοητικές και αντιληπτικές ικανότητες του βρέφους. Είκοσι πέντε μουσικά ερεθίσματα, είκοσι πέντε μουσικά παιχνίδια, είκοσι πέντε μουσικές ειδικά σχεδιασμένες για να συμπληρώσουν τις καθημερινές δραστηριότητες βρέφους-γονιού-φροντιστή.

Οι προτάσεις-δράσεις διαχωρίζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, απευθύνονται σε βρέφη 1-24 μηνών και εφαρμόζονται με τη συμμετοχή του ενήλικου γονιού, θεραπευτή, παιδαγωγού. Τα 25 instrumental κομμάτια του βιβλίου βρίσκονται στην αρχή κάθε κεφαλαίου και μπορούν να σκαναριστούνμε κινητό ή τάμπλετ με εφαρμογή ανάγνωσης κωδικού QR.  

Η Χλόη στον Εθνικό κήπο (Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου)

Η Χλόη στον Εθνικό κήπο

Η μικρή Χλόη, μαζί με τον παππού της, ξεκίνησε για μία βόλτα στον Εθνικό κήπο και τελικά βρέθηκε μπλεγμένη σε απίστευτες περιπέτειες. Η απλή βόλτα έγινε ταξίδι στον χωροχρόνο και βρέθηκε να συνομιλεί με την βασίλισσα Αμαλία και τον βασιλιά Γεώργιο Α΄, τον κηποτέχνη που έφτιαξε τον κήπο, αλλά και τους διευθυντές του, παλιότερους και σύγχρονους.

Η Χλόη, συνομιλώντας με όλα αυτά τα πραγματικά ιστορικά πρόσωπα, θα μάθει -κι εμείς μαζί της- την ιστορία του Εθνικού κήπου. Σπάνια δέντρα και φυτά, μοναδικά κτήρια, αρχαία ψηφιδωτά και μία σύγχρονη παιδική χαρά συνθέτουν την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

"Η Χλόη στον Εθνικό κήπο", της Ερατώς Κουτσουδάκη – Γερολύμπου σε εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Οι περιπέτειες της Χλόης με την Ιστορία".

ΓΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ. Ένας γατίσιος οδηγός για την τέχνη… και τη ζωή! (Γιώργος Τσακνιάς)

ΓΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

Η Μάμα Γατ και τα μικρά της γατάκια πρωταγωνιστούν σε διάσημα έργα τέχνης και μαθαίνουν μαζί μας την "τέχνη" του να είσαι μία σωστή γάτα. Γιατί μια σωστή γάτα αναζητά τη λατρεία, όπως η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, και κυκλοφορεί άφοβα τις νύχτες, όπως συμβαίνει στη Νυχτερινή Περίπολο του Ρέμπραντ.

Μέσα από 13 σημαντικά έργα τέχνης -που αναπαριστώνται με πρωταγωνιστές τη Μάμα Γατ και τα γατάκια της-τα μικρά παιδιά θα μάθουν όλες τις χάρες και τις ικανότητες που χαρακτηρίζουν μια γάτα και παράλληλα θα γνωρίσουν σημαντικά έργα τέχνης του παγκόσμιου πολιτισμού. Το παιχνιδιάρικο κείμενο και η εκπληκτική εικονογράφηση απογειώνουν αυτή την πρωτότυπη και ξεχωριστή έκδοση. 

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει αναλυτικός οδηγός και πληροφορίες για τα 13 έργα τέχνης που ενέπνευσαν τους δημιουργούς της έκδοσης.

Ακολούθησε τα όνειρά σου (μτφρ. Χριστίνα Θεοχάρη)

Ακολούθησε τα όνειρά σου

Μία συλλογή από 11 εικονογραφημένες ιστορίες έμπνευσης και ενθάρρυνσης για τους μικρούς ονειροπόλους. Ιδανικές για όνειρα γλυκά, οι ιστορίες θα ταξιδέψουν τα μικρά παιδιά στο διάστημα, θα τα ανεβάσουν στα ψηλότερα δέντρα του κόσμου και θα τα συντροφεύσουν στη μαγική Ονειροχώρα, μαθαίνοντάς τους την αξία της οικογένειας και των αγαπημένων φίλων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.