"The Same Air": Μια έκθεση για τους λάτρεις της μοντέρνας αφηρημένης τέχνης

Η ατομική έκθεση του Daniel Sturgis, με τα έντονα χρώματα και τα αυστηρά σχήματα, μας ταξιδεύει στον κόσμο του διαισθητικού.

Conversation Matters 4 (2020) acrylic on canvas 30 x 35 cm

Η γκαλερί Crux παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Daniel Sturgis "The Same Air", η οποία κάνει τα εγκαίνια της τη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου. Για την έκθεση αυτή ο Sturgis θα εκθέσει έργα από δύο νέες σειρές: "The Same Air" (2023) και "Exist in the World" (2022), καθώς και μια σειρά μικρότερων καμβάδων από το 2019.

The Same Air 4 (2023) acrylic on canvas 81 x 71 cm
The Same Air 4 (2023), acrylic on canvas 81 x 71 cm

Σχεδιασμένα με γραφίτη και ζωγραφισμένα στο χέρι με ακρυλικό χρώμα, αυτά τα σχολαστικά επεξεργασμένα έργα δημιουργούν έναν ανοιχτό δημοκρατικό χώρο, όπου οι αναφορές από τον αναλογικό και τον ψηφιακό κόσμο μοιάζουν να συνυπάρχουν. Τα έργα του παραπέμπουν στην μοντέρνα αφηρημένη ζωγραφική και συνδυάζουν αυστηρές γεωμετρίες με μια ζωηρή χρωματική παλέτα, ενώ βρίσκονται μεταξύ του συνειδητού και του διαισθητικού, του αυστηρού και του αναζωογονητικού, του τακτοποιημένου και του ατίθασου. Την εβδομάδα των εγκαινίων θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Daniel Sturgis στην Αθήνα!

The Same Air 3 (2023) acrylic on canvas 81 x 71 cm.
The Same Air 3 (2023), acrylic on canvas 81 x 71 cm

Ο Daniel Sturgis σπούδασε στο London College of Printing 1985-86, στο Camberwell College of Arts 1986-89 και στο Goldsmiths' College 1992-94. Είναι καθηγητής ζωγραφικής στο University of the Arts του Λονδίνου και πρόεδρος της Σχολής Καλών Τεχνών της Βρετανικής Σχολής της Ρώμης. Ο Sturgis είναι τακτικός συνεργάτης του Texte zur Kunst, ενώ κείμενά του έχουν επίσης δημοσιευθεί σε εκδόσεις όπως Tate Papers, Art Monthly and Burlington Contemporary. Ο Sturgis έχει εκθέσει σε ατομικές εκθέσεις σε σημαντικά ιδρύματα όπως: Camden Arts Centre (1997); Wordsworth Trust, Grasmere (2005); The Locker Plant, Chinati Foundation (2007), αλλά και σε γκαλερί σε χώρες όπως: Amsterdam, Edinburgh, London, Milan, New York and Stuttgart.

Εγκαίνια: 19/10 (6-9 μ.μ.)

Info: Crux | 19/10-25/11 | Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη- Παρασκευή 5 μ.μ.-9 μ.μ. και Σάββατο 1 μ.μ.-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Crux Galerie

Σέκερη 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/09/2025

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.

Μία διεθνής έκθεση τέχνης κάνει στάση στο St. George Lycabettus

Το "Crosslines" για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Global Tour 2025- Europe.