Colm Toibin και Ανδρέας Νικολακόπουλος στις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Ίκαρος

Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν τον γίγαντα της παγκόσμιας λογοτεχνίας Thomas Mann και ένα μυθιστόρημα-ταξίδι στον τόπο και στον χρόνο μα πάνω απ’ όλα στον λαβύρινθο της ανθρώπινης ύπαρξης.

εκδόσεις Ίκαρος

Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν δύο νέα βιβλία των Colm Tóibín και Ανδρέα Νικολακόπουλου, που μιλούν για τον γίγαντα της παγκόσμιας λογοτεχνίας Thomas Mann και για ένα ταξίδι στον τόπο και στον χρόνο μα πάνω απ’ όλα στον λαβύρινθο της ανθρώπινης ύπαρξης, αντίστοιχα.

Ο Μάγος (Colm Tóibín, μτφρ. Αθηνά Δημητριάδου)

Ο Μάγος

Μετά τον Henry James, ο Colm Tóibín επιλέγει να σκιαγραφήσει το πορτραίτο του γίγαντα της παγκόσμιας λογοτεχνίας Thomas Mann συνθέτοντας παράλληλα μια σπουδαία αναπαράσταση του πολυτάραχου και συναρπαστικού 20ου αιώνα.

Thomas Mann: σύζυγος, εραστής, πατέρας, πολίτης... Μάγος. Η πολυτάραχη ζωή του μεγαλοφυούς συγγραφέα ξεδιπλώνεται με απαράμιλλη γοητεία από τον μαέστρο της σύγχρονης λογοτεχνίας, Colm Tóibín. Από την ήσυχη γερμανική επαρχία των αρχών του 20ού αιώνα, στην Ελβετία, τη Γαλλία, το Πρίνστον, το Λος Άντζελες και τη Ζυρίχη της δεκαετίας του 1950, το ταξίδι και οι δοκιμασίες της οικογένειας Mann καθηλώνουν: αυτοεξορία, σκάνδαλα, καταχρήσεις, αυτοχειρίες, δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, ένα Νόμπελ και μια Ευρώπη στις πιο δύσκολες μα και πιο δημιουργικές της ώρες.

Μία οικογένεια γεμάτη αντιφάσεις, συγκρούσεις και απώλειες με έναν πατέρα διχασμένο ανάμεσα σε επιθυμία και καθήκον, προσωπική δημιουργία και γονεϊκότητα, ιδιωτικότητα και δημόσια εικόνα. Μέσα από τη συναρπαστική περιπλάνηση των Mann, ο Tóibín αφηγείται με αξιοθαύμαστη μαεστρία τα γεγονότα του δραματικότερου αιώνα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Βραβείο RATHBONES FOLIO 2022

Φλόρενς Μπλαντ (Ανδρέας Νικολακόπουλος)

Φλόρενς Μπλαντ

Μετά από τρεις συλλογές διηγημάτων, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επανέρχεται με ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα που σαν αφρισμένος ποταμός διατρέχει δύο ταραγμένους αιώνες και μια φλεγόμενη Ευρώπη.

Φλόρενς Μπλαντ ή αλλιώς Δηλητηριάστρα, Κυρία των Σπασμών, Ματωμένος Καρπός του Σάλφορντ, Πρωινή Κραυγή του Σάουθγκεϊτ. Το όνομά της θα γίνει συνώνυμο του θανάτου και η ζωή της ένα αγωνιώδες κυνηγητό με το αδυσώπητο πεπρωμένο και το αναπόφευκτο σκοτάδι. Στο πλάι της ένας δήμιος, ένας μετανοημένος επαναστάτης, μια μετανάστρια από τη χώρα των πάγων και μια ολόλευκη τίγρης.

Πρόσωπα, χώρες, πόλεις, εποχές, κινήματα, καταστροφές, ουσίες, εγκλήματα με φόντο τα μεγάλα ευρωπαϊκά ποτάμια που παρασέρνουν τους ήρωες άλλοτε στην έκσταση και άλλοτε στον όλεθρο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το μυθιστόρημα του Paul Lynch που κέρδισε το Booker 2023 θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Aldina

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο για μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ οριακή στιγμή και ταυτόχρονα ένα βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο του αγώνα μιας μητέρας να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/11/2023

"Spectators in a ghost city": ΘΟΚ και Εθνικό Θέατρο παρουσιάζουν στην Αθήνα την εικαστική εγκατάσταση που βραβεύτηκε στην Κουαντριενάλε Πράγας

Σε μια ειδική εκδήλωση στο Κτίριο Τσίλερ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο που αποτέλεσε την εθνική συμμετοχή της Κύπρου στην 15η Διεθνή Έκθεση Performance Design and Space 2023 της Πράγας, όπου θα εκτίθεται μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

"Στερέωμα": Ο κοινός παρονομαστής της έκθεσης είναι το ζήτημα της σχέσης κίνησης - έμψυχης μορφής

Η Χριστιάνα Σούλου διαμορφώνει μία διάταξη αποτελούμενη από περίπου 25 ζωγραφικά έργα, βασισμένα σε μελέτη σχεδίων της προηγούμενης δουλειάς της Water και σε επιλογή παλαιότερων σχεδίων της σειράς "Φανταστικά Όντα - μετά τον Borges".

Ο Παναγιώτης Κεφαλάς παρουσιάζει τρία ζωγραφικά έργα με κοινό τους θέμα το πλήθος μιας υπαίθριας συναυλίας

Οι πίνακες του Κεφαλά θυμίζουν τη ρεαλιστική ζωγραφική του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, με το μεγάλο τους μέγεθος να επιτείνει την αίσθηση της ιστορικής τους καταγωγής.

Η έκθεση "Κανονικότητες στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα" υπενθυμίζει πως η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι μονόδρομος

Τα έργα της έκθεσης φωτίζουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι απολαμβάνουν το σεξ ή αντιλαμβάνονται την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Εξερευνώντας τα "Στοχαστικά τοπία" της Κλεοπάτρας Δίγκα στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου

Στην έκθεση της ζωγράφου βλέπουμε την πρόσφατη δουλειά της, αλλά και μικρή συλλογή, από παλαιότερη, από τις ενότητες της "Ομάδας των Νέων Ρεαλιστών" την "Ανθρώπινη Κατάσταση" τα "Αυτοπορτρέτα" και την "Παγωνιά στο τέλος" με τις πισίνες.

"Ψυχο-γραφίες": Η Αντιγόνη Σολομωνίδου- Δρουσιώτου φωτογραφίζει εν κινήσει τα ακίνητα σώματα των μοντέλων της

Στην έκθεση παρουσιάζονται 20 επιλεγμένες φωτογραφίες από την ομότιτλη ενότητα που χρονολογείται από το 1997 έως το 2023. Περίοδος που αντανακλά τη μετάβαση από το ασπρόμαυρο φιλμ στην ψηφιακή πραγματικότητα και από τον σκοτεινό θάλαμο στον εικονικό χώρο του lightroom.