Η Γεωργία Φαμπρίς μιλάει για την ορμητική θηλυκότητα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ζωγραφικά και υφαντά έργα διαφόρων διαστάσεων που εξερευνούν τη γυναικεία φιγούρα παρουσιάζει η Γεωργία Φαμπρίς στη νέα ατομική της έκθεση.

Γεωργία Φαμπρίς

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Γεωργίας Φαμπρίς με τίτλο "…And we are magic talking to itself, noisy and alone…", που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Την επιμέλεια της έκθεσης αναλαμβάνει ο Θεόφιλος Τραμπούλης, στην οποία θα παρουσιαστούν ζωγραφικά και υφαντά έργα διαφόρων διαστάσεων.

Γεωργία Φαμπρίς
Look, don't look, reduce the pilling thread and come closer, the scissors are
my friends, 120X70, hand tufted

Ο Θεόφιλος Τραμπούλης -επιμελητής εκθέσεων και εκδόσεων- γράφει για τη νέα ενότητα έργων που παρουσιάζονται: "Γιατί σχεδόν σε όλα τα έργα της Georgia Fambris πολύχρωμα, κατακερματισμένα σώματα με έκδηλη και ορμητική θηλυκότητα μαζεύονται, πυκνώνουν σε συμπαγείς όγκους, σε ψυχικά φορτισμένες κυβιστικές μελέτες από μέλη, στήθη, από φευγαλέα σημεία επιθυμίας και καταστολής; Η Fambris στη νέα έκθεσή της με τίτλο "… And we are magic talking to itself, noisy and alone…" επανέρχεται στα βασικά στοιχεία της ζωγραφικής γλώσσας της, όπως την μετωπική σύνθεση, το κάθετο φως, τα πολυπρόσωπα αποσπασματικά επεισόδια που δομούνται γύρω από μια κεντρική μορφή, ανοίγοντας την μέθοδό της και σε νέα υλικά, όπως την ύφανση. Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ποίημα της Anne Sexton, "You Doctor Martin” και παραπέμπει σε αυτό το διπλό βίωμα της θηλυκότητας ως μαγείας και μοναχικού θορύβου, στην απόλαυση ως υπαρξιακό βάρος. Ο ψυχίατρος Doctor Martin στον οποίο απευθύνεται το ποίημα, γίνεται εδώ, με παιγνιώδη και συχνά σαρκαστικό τρόπο, το βλέμμα του θεατή που διαλύει και επανασυνθέτει τα σώματα και τις επιθυμίες τους”.

Γεωργία Φαμπρίς
The misunderstanding of inner explosions 137X99, acrylics and pastels on
canvas, 2023

Η Γεωργία Φαμπρίς (γεν. 1973, Γένοβα) σπούδασε ζωγραφική και βυζαντινή αγιογραφία στη Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και έχει εργαστεί ως αγιογράφος στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 2012 η δουλειά της έχει διαμορφωθεί σε αφηρημένες ζωγραφιές που εξερευνούν τη γυναικεία φιγούρα, σε διάλογο με αποσπασμένα κυρίως σχήματα με τη χρήση ακρυλικών χρωμάτων, παστέλ και κολλάζ. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις σε αξιόλογες εκθέσεις τέχνης και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σικελίας, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Villa Croce στη Γένοβα και στην Art Madrid, όπως και στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας μεταξύ άλλων.

Εγκαίνια: 12/10 (6 μμ. – 9 μμ.)

Info: Γκαλερί Ζουμπουλάκη | 12/10-4/11 | 'Ωρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 12-8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

© φωτογραφίας εξωφύλλου: And we are magic talking to itself noisy and alone, 142 X 200, acrylics, spray, pastels on canvas, 2023

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Κριεζώτου 6, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.