"Black Paintings": Οι απόκοσμες εικόνες της Kazuna Taguchi

Η διεθνής καλλιτέχνιδα ταξιδεύει από τη Βιέννη για να μας παρουσιάσει μια σύγχρονη έκθεση που συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία.

Black Paintings Kazuna Taguchi

Η Kazuna Taguchi έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με την έκθεση "Black Paintings", που  κάνει τα εγκαίνια της την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στο Radio Athènes. H καλλιτέχνιδα συνδυάζει τη ζωγραφική και τη φωτογραφία δημιουργώντας απόκοσμες εικόνες. Ξεκινά δημιουργώντας ελαιογραφίες και γλυπτικά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια φωτογραφίζει σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Συχνά ζωγραφίζει πάνω από τις εκτυπώσεις και τις επαναφωτογραφίζει. Τα έργα ενσωματώνουν τις υλικές ιδιότητες των λαδομπογιών και των υγρών φωτογραφικών εναιωρημάτων.

Η Taguchi, μια άρτια τεχνικός με βαθιά αγάπη και γνώση της φωτογραφίας, περνά αρκετό χρόνο στο σκοτεινό θάλαμο αναπτύσσοντας ένα προσωπικό και ακριβές λεξιλόγιο που αναμειγνύει αναφορές σε πολιτιστικά σημαίνοντα, προηγούμενες δουλειές της ή ανώνυμα αποκόμματα που συλλέγει από περιοδικά. Προσεγγίζοντας κάθε έκθεση ως έργο σε εξέλιξη, η Taguchi κάνει U-turns, δίνει προτεραιότητα σε ιδέες που αναπτύχθηκαν σε προηγούμενα πρότζεκτ, ερευνά τα τυφλά σημεία, μέχρι να σταματήσει για τα αποκαλυπτήρια της έκθεσης. 

Οι εκθέσεις της

Black Paintings Kazuna Taguchi

Η Kazuna Taguchi έχει μεταδώσει την τέχνη της διεθνώς. Πρόσφατεςατομικές εκθέσεις περιλαμβάνουν: "A Quiet Sun", Ginza Maison Hermès Le Forum, Τόκιο (2022), "Due", Ermes Ermes, Ρώμη (2021), "τα μάτια της Ευριδίκης", void+, Τόκιο (2019), και "wienfuss", Museum Haus Kasuya, Kanagwa (2017). Oμαδικές εκθέσεις περιλαμβάνουν: "A Reflection on the Sublime", Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Πόλης της Χιροσίμα (προσεχώς), "Malediction and Prayer", Modern Art, Λονδίνο (2023), Cupid’sBow, Bel Ami, LA (2023), "Είχα έναν σκύλο και μια γάτα", Georg Kargl Fine Arts, Βιέννη (2022). Η έκθεση "Black Paintings" είναι η πρώτη της στην Αθήνα, και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Ermes Ermes, Ρώμη. Η Taguchi ζει και εργάζεται στη Βιέννη.

Οι εκθέσεις της καλλιτέχνιδας συχνά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για βιβλία. "Η Ευριδίκη", ένα βιβλίο αφιερωμένο στο έργο της, εκδόθηκε το 2019 από τις εκδόσεις Haus der Matsubara, ενώ το "A Quiet Sun", που συνόδευε την ομώνυμη έκθεσή της, εκδόθηκε από το Fondation d'entreprise Hermès το 2023.

Εγκαίνια: 3/10 (6-8.30 μ.μ.)

INFO: Radio Athènes| 3/10-22/11 | Ώρες λειτουργίας : Tετ.: 4-8 μ.μ., Σάβ.: 12-4 μ.μ και κατόπιν ραντεβού | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Radio Athènes

Πετράκη 15, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όλα τα must-see του Comicdom CON Athens 2024

Αυτά είναι τα events της μεγάλης γιορτής κόμικς που αξίζει να δεις στην Τεχνόπολη (17-19/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/05/2024

"Inertia": Αναζητώντας τα συστατικά για την αθανασία μέσω της τέχνης

Η Stella Zhong παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα.

Μη χάσετε τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2024

Η φετινή απονομή θα γίνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens 2024.

Η έκθεση "Youths" διαπραγματεύεται την έννοια της "νεανικότητας"

Οι δέκα καλλιτέχνες/νιδες/α που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση αναζητούν τις υποκειμενικές τους ταυτότητες και διαμορφώνουν προτάσεις στην κοινή συνθήκη μιας έκθεσης που θέλει να πετύχει νέες συνθέσεις και να ανοίξει λόγους και διαλόγους συνύπαρξης αλλά και πρόκλησης

Ο "Ελληνικός Κόσμος" γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δύο ξεχωριστές δωρεάν δράσεις

Με μία παραγωγή εικονικής πραγματικότητας στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Smart Subs και με την έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη συμμετέχει ο "Ελληνικός Κόσμος" στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Εκεί που γεννήθηκαν οι θρύλοι": Κορυφαίοι σταρ της Ευρώπης μοιράζονται άγνωστες ιστορίες από τα ανοιχτά γήπεδα που μεγάλωσαν

Οι θρύλοι που σήκωσαν τρόπαια, γνώρισαν τη δόξα και έγραψαν ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά και οι ήρωες της γειτονιάς, επιστρέφουν εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, με την υπογραφή του Γιάννη Σταυρουλάκη.

Επιγραφικό Μουσείο και This Is Athens City Festival γιορτάζουν μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του φετινού εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων είναι "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".