Ο Στράτος Τζίτζης παρουσιάζει και κινηματογραφεί το βιβλίο του "Έχω κάτι να πω"

Βιβλίο και έβδομη τέχνη συναντώνται και η παρουσίαση του βιβλίου θα κινηματογραφηθεί, αποτελώντας μέρος της ταινίας που γυρίζεται αυτήν την εποχή σε παραγωγή Steficon.

Έχω κάτι να πω Πέτρος Τατσόπουλος και Αντίνοος Αλμπάνης

Οι Εκδόσεις Ευρασία παρουσιάζουν το βιβλίο του Στράτου Τζίτζη "Έχω κάτι να πω: στοιχεία για μια θεωρία της συμπλήρωσης", μια μελέτη πάνω στην ανάγκη του ανθρώπου για πληρότητα. Το "Έχω κάτι να πω" θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στον χώρο Art Factory-Τεχνοστάσιο, στις 6.30 μ.μ., λίγες μέρες προτού κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία.

Προλογίζουν οι συγγραφείς Ίκαρος Μπαμπασάκης και Πέτρος Τατσόπουλος, ο επιμελητής Μιχάλης Κατσιμίτσης και ο εκδότης Φαίδων Κυδωνιάτης. Οι ηθοποιοί Αντίνοος Αλμπάνης και Ζέτα Δούκα θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο. 

Έχω κάτι να πω
Ίκαρος Μπαμπασάκης και Αντίνοος Αλμπάνης

Η συγκεκριμένη παρουσίαση θα είναι διπλή, καθώς, σε μια σπάνια συνθήκη για τον χώρο του βιβλίου, η συγγραφή του "Έχω κάτι να πω" συνδυάστηκε με την κινηματογραφική αυτοσαρκαστική του διακωμώδηση. Έχοντας μακρόχρονη πορεία στον χώρο του σινεμά, ο Στράτος Τζίτζης βάσισε την νέα, ομώνυμη ταινία του στο χρονικό των προσπαθειών ενός ξεπερασμένου σκηνοθέτη να εκδώσει τα φιλοσοφικά γραπτά του. Έτσι, βιβλίο και έβδομη τέχνη συναντώνται και η παρουσίαση του βιβλίου θα κινηματογραφηθεί, αποτελώντας μέρος της ταινίας που γυρίζεται αυτήν την εποχή σε παραγωγή Steficon.

Tην παρουσίαση θα ακολουθήσει δεξίωση με τη συμμετοχή ηθοποιών από τις προηγούμενες ταινίες του Στράτου Τζίτζη, όπως, Μαρία Ζορμπά, Έφη Λογγίνου, Αλέκος Συσσοβίτης, Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιώργος Χρανιώτης, Γωγώ Μπρέμπου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, κ.α. Κατόπιν, θα γυριστούν σκηνές με τους ηθοποιούς της παρούσας ταινίας Αντίνοο Αλμπάνη, Ζέτα Δούκα, Γιάννη Ζουγανέλη, Χρήστο Σαπουντζή και άλλους, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν ως extras όσοι/ες το επιθυμούν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πάρε μέρος στο Athens Digital Arts Festival 2026

Η 22η διοργάνωση του ADAF έρχεται την άνοιξη και δεν πρέπει να τη χάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (12-18/01)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Μια εικαστική εγκατάσταση αποκαλύπτει την πλούσια ιστορία του Σαρακήνικου

Η έκθεση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου, εν εξελίξει εικαστικού έργου που ξεκίνησε το 2017 και έχει παρουσιαστεί σε ακαδημαϊκά και καλλιτεχνικά πλαίσια στην Ελλάδα.

"Αστικές Πνοές" σε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Η ομάδα Shashin Lovers απαθανατίζει την πόλη που ζει, κινείται και αναπνέει μαζί μας.

Ακούγοντας την "Ηχώ του χρόνου" που κουβαλά μνήμες από το Ολοκαύτωμα

Στη νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις του ΜΙΕΤ, ο μουσικοκριτικός Jeremy Eichler εστιάζει σε τέσσερις κορυφαίους συνθέτες του 20ού αιώνα και εξετάζει πώς βίωσαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα.

Δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να να γνωρίσουν από κοντά τα ζητήματα που πραγματεύονται οι καλλιτέχνες.

Οι εκθέσεις του ΠΣΚ που δεν θα λείψουν από την ατζέντα μας

Αναδρομικά πρότζεκτ, περιπατητικές δράσεις και last calls για εκθέσεις που παρουσιάζονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.