Δύο νέα αστυνομικά μυθιστορήματα από τον Robert Galbraith, το alter-ego της J.K Rowling στις εκδόσεις Ψυχογιός

Κάτω από το ψευδώνυμο "Robert Galbraith" υπογράφει η συγγραφέας του Harry Potter J.K Rowling) το δίτομο μυθιστόρημα "Ανήσυχο αίμα".

Ανήσυχο αίμα

Το "Cormoran Strike" είναι μια σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων γραμμένα από τη Βρετανίδα συγγραφέα J. K. Rowling, που δημοσιεύεται με το ψευδώνυμο Robert Galbraith. Το "Ανήσυχο Αίμα" (τόμος 1 και 2 που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός) αποτελεί το πέμπτο βιβλίο της σειράς και υπόσχεται αγωνιώδεις αναγνώσεις μέσα σε μυστηριώδεις κόσμους και ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Το 2021 διακρίθηκε ως το Crime Βιβλίο της Χρονιάς στα British Book of the Year Awards 2021. 

Η συγγραφέας, η οποία έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα με τις τρανσοφοβικές δηλώσεις της, έχει μιλήσει αρκετά για την επιλογή της να υπογράφει τα νεότερα μυθιστορήματά της με ψευδώνυμο: "Ήθελα να απομακρυνθώ όσο περισσότερο γίνεται από τη συγγραφική μου περσόνα και ένα ψευδώνυμο αντρικού ονόματος ήταν η καλύτερη ιδέα. Δεν αλλάζει εντελώς ο τρόπος που γράφω αλλά νομίζω πως γράφω διαφορετικά γιατί γράφω για ένα διαφορετικό είδος." 

Ανήσυχο αίμα

Η ικανότητα της J.K Rowling να δημιουργεί δυνατούς χαρακτήρες και ενδιαφέρουσες ιστορίες, είναι γνωστή. Αν την εντάξεις και σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό, γεμάτο ζωντανές περιγραφές και δραματικές ανατροπές, το αποτέλεσμα είναι ένα μυθιστόρημα που θα συναρπάσει κάθε αναγώστη. "Πάντα αγαπούσα τα αστυνομικά: την Agatha Christie, τη Ruth Rendell, τη Margery Allingham, την PD James. Ηθελα να κάνω μια απόπειρα να γράψω μια σύγχρονη ιστορία μυστηρίου, με ένα πιστευτό back story. Μέρος της γοητείας και του ενδιαφέροντος που έχει το είδος, είναι πως έχει ξεκάθαρους κανόνες. Οι κανόνες αυτοί με ιντριγκάρουν και μου αρέσει να παίζω με αυτούς. Ο ντετέκτιβ πρέπει να δίνει αρκετές πληροφορίες στον αναγνώστη αλλά παράλληλα πρέπει να είναι πάντα κάποια βήματα μπροστά. Υπάρχουν συγκεκριμένοι αμετάβλητοι κανόνες στα αστυνομικά που τους ακολουθώ πιστά" έχει δηλώσει.

Ο κόσμος μυστηρίου της Rowling με κεντρικό (αντι)ήρωα τον Κόρμοραν Στράικ, έναν ψυχολογικά και σωματικά τραυματισμένο πρώην στρατιωτικό που δικαιούται επάξια μια θέση στο πάνθεον των δημοφιλών ντετέκτιβ της αστυνομικής λογοτεχνίας, έχει κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές στον κόσμο, με τα βιβλία να γίνονται σειρά ενώ οι θαυμαστές μπορούν να παίξουν διάφορα κουίζ πατώντας εδώ.

Η υπόθεση του βιβλίου 

Ανήσυχο αίμα

Ο ιδιωτικός ερευνητής Κόρμοραν Στράικ είναι στην Κορνουάλη, σε επίσκεψη στην οικογένειά του, όταν τον πλησιάζει μια γυναίκα που του ζητά να τη βοηθήσει να βρει τη μητέρα της, Μάργκοτ Μπάμπορο, η οποία εξαφανίστηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες το 1974.
Ο Στράικ δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά με ανεξιχνίαστη υπόθεση, αλλά παρόλο που έχει ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει, δέχεται να την αναλάβει. Την ίδια στιγμή η συνέταιρός του, Ρόμπιν Έλακοτ, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σ’ ένα δύσκολο διαζύγιο και στα συναισθήματά της για τον Στράικ.
Καθώς ο Στράικ και η Ρόμπιν ερευνούν την εξαφάνιση της Μάργκοτ, βρίσκονται μπροστά σε μια σειρά από περίπλοκα στοιχεία όπως κάρτες ταρώ, έναν ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνο και αναξιόπιστους μάρτυρες. Έτσι θα συνειδητοποιήσουν ότι ακόμη και παλιές υποθέσεις μπορούν να αποδειχτούν θανάσιμες
Ανάμεσα στο Λονδίνο και την Κορνουάλη, με φόντο τις συζητήσεις για την ανεξαρτησία της τελευταίας και με ζωηρό σκηνικό τη Μεγάλη Βρετανία λίγο πριν το Brexit, οικογενειακές και ερωτικές ιστορίες που πονάνε και σχετίζονται τόσο με την υπόθεση όσο και με τον ίδιο τον Στράικ και τη Ρόμπιν ξετυλίγονται σε δύο βιβλία - page turners, όπου τα κλασικά μοτίβα των αστυνομικών μυθιστορημάτων συναντούν τον αποκρυφισμό και τα ζώδια των υπόπτων έχουν τη δική τους σημασία... 
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα φεστιβάλ που έρχονται στην πόλη τον Μάιο

Ο Μάιος ήρθε φέρνοντας μαζί ένα σωρό ενδιαφέροντα φεστιβάλ που μας παροτρύνουν να προγραμματίσουμε τις ανοιξιάτικες εξόδους μας. Ξεκαρδιστικό stand up comedy, μοναδικά live, απελευθερωτικό σινεμά και πολλά ακόμα συνθέτουν τις must-see πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανεβάζουν την ένταση λίγο πριν από την έφοδο του καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/05/2024

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.